Πρωτοφανής εσωτερικός πόλεμος στη ΝΔ – Ζητείται ακόμη και η παραίτηση Μητσοτάκη

Η ένταση που προκλήθηκε σήμερα στη Βουλή ανάμεσα στις Κ.Ο. ΝΔ και ΠΑΣΟΚ αναφορικά με το ποιος φέρει περισσότερες ευθύνες για την υπαγωγή της χώρας στα μνημόνια, πυροδότησε κατά πως φαίνεται εντονότατες αντιδράσεις και στο εσωτερικό της αξιωματικής αντιπολίτευσης με τη λεγόμενη καραμανλική πτέρυγα, η οποία προφανώς αισθάνεται θιγμένη από τις αποστροφές του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου, να καλεί την ηγεσία του κόμματος να λάβει τα μέτρα της, δίνοντάς της μάλιστα διορία μέχρι τη Δευτέρα.

58cc111c1dc524c1328b4826

Συγκεκριμένα, μέσω της σελίδας «Πυρήνας Υποστηρικτών Κώστα Καραμανλή» στο facebook, ζητείται από τον Κυριάκο Μητσοτάκη να καταθέσει πρόταση για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για το παραπάνω ζήτημα ώστε να αποδοθούν ευθύνες. Τονίζεται ταυτόχρονα πως αν δεν το πράξει, τότε θα πρέπει να παραιτηθεί από απόψε το βράδυ.

Χαρακτηριστικό της κλιμάκωσης της διαμάχης που έχει ξεσπάσει το τελευταίο διάστημα στους κόλπους της αξιωματικής αντιπολίτευσης, είναι πως οι καραμανλικοί, τονίζουν στην ανάρτησή τους ότι απαιτούν από το 2012 τη σύσταση μιας τέτοιας Εξεταστικής ώστε να σταματήσει το ΠΑΣΟΚ «να κουνάει το δάχτυλο» και επισημαίνουν ότι «αν η σημερινή ηγεσία του κόμματος, είναι κατώτερη των περιστάσεων, δεν αξίζει να ηγείται».

Στην ανάρτησή του ο «Πυρήνας Υποστηρικτών» του πρώην πρωθυπουργού βάλει παράλληλα ευθέως κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη κάνοντας λόγο για «βλακεία της ηγεσίας» και «μειωμένο IQ του προέδρου και των συμβούλων του» ενώ υπονοεί την ύπαρξη υπογείων συμφωνιών, τις οποίες δεν θα πρέπει, όπως λένε, να πληρώσει ολόκληρη η παράταξη.

Αναφέρει συγκεκριμένα ο «Πυρήνας Υποστηρικτών Κώστα Καραμανλή»

«Όταν η ίδια η Νέα Δημοκρατία τους δίνει το δικαίωμα, αυτοί θα λένε.

Το θέμα είναι αν η βλακεία της ηγεσίας, αν το μειωμένο IQ του προέδρου και των συμβούλων του, τους δίνει το δικαίωμα αυτό ή αν οι ”υποχρεώσεις” της, δεν της επιτρέπει να τους το κόψει.

Και έτσι, φωνάζει ο κλέφτης.

Αναρωτήθηκε το μωρό της διαπλοκής, ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, ο μελλοντικός κυβερνητικός εταίρος μας αν κερδίσουμε τις επόμενες εκλογές, με αφορμή την εξεταστική για την υγεία, πότε θα γίνει εξεταστική και για τον Καραμανλή.

Και εδώ πλέον για την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας, είναι μονόδρομος.

Ή τη Δευτέρα πρωί-πρωί θα πάει στη Βουλή και θα καταθέσει πρόταση για τη σύσταση εξεταστικής, για το πώς μπήκαμε στα μνημόνια και την απονομή ευθυνών, ή αν έχει έστω και λίγο τσίπα επάνω της, θα πρέπει να παραιτηθεί από απόψε το βράδυ.

Η Καραμανλική πτέρυγα είναι αυτή που απαιτεί από το 2012 τη σύσταση μιας τέτοιας εξεταστικής.

Και δεν θα επιτρέψουμε στους εγκληματίες, τους εθνοπροδότες του ΠΑΣΟΚ να μας κουνάνε το δάκτυλο.

Αν η σημερινή ηγεσία του κόμματος, είναι κατώτερη των περιστάσεων, δεν αξίζει να ηγείται.

Αν έχει κάνει συμφωνίες, πολύ δε περισσότερο, αν κι αυτή έχει βάλει το δακτυλάκι της στο μέλι, δεν θα απολογηθούμε εμείς γι΄ αυτούς, ούτε και θα πληρώσει όλη η Νέα Δημοκρατία τον λογαριασμό.

Το θέμα αυτό όμως θα τελειώσει εδώ.

Διορία ως τη Δευτέρα.

Τέλος στην ανοχή».

Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα οι Κ.Ο. ΝΔ και ΠΑΣΟΚ έγιναν «μύλος» στη Βουλή, με αφορμή πρόταση του Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου για τη συγκρότηση Εξεταστικής Επιτροπή που θα εξετάσει τις ευθύνες της περιόδου Καραμανλή (2004-2009). Σταγόνα μάλιστα που ξεχείλισε το ποτήρι για τη ΝΔ ήταν η αποστροφή του κ. Κωνσταντινόπουλου πως «πρέπει να δώσουμε συγχαρητήρια στον Κώστα Καραμανλη: ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ και ΝΔ συναγωνίζονται ποιος θα στηρίξει τον Καραμανλή. Αφού τους ενώνει ο Καραμανλής μπορεί να τα βρουν και στην κυβέρνηση».

Διαβάστε σχετικά: «Μύλος» στη Βουλή ΝΔ και ΠΑΣΟΚ με αφορμή την πρόταση Τσίπρα για Εξεταστική Επιτροπή

Δείτε την επίμαχη ανάρτηση στο facebook


Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

6167665

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

«Ουδέποτε, δόθηκε καμία εντολή για συγκάλυψη», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κοιτώντας τους συγγενείς των θυμάτων

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

6167422

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

Μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου, οι βουλευτές των δύο κομμάτων επέστρεψαν στις…