Πρωτοβουλία Παπακώστα για συγκρότηση ανεξάρτητης Κοινοβουλευτικής Ομάδας

Σε μία πολιτική πρωτοβουλία που ενδέχεται να ταράξει τα νερά των κοινοβουλευτικών συσχετισμών προχώρησε η Κατερίνα Παπακώστα, κοινοποιώντας την πρόθεσή της για συγκρότηση Κ.Ο. ανεξάρτητων βουλευτών. Τι απαντά για τους τρεις πρώην βουλευτές της Χρυσής Αυγής.

NewsRoom 28/06/2018 | 15:51

του Άγγελου Προβολισιάνου

Η ανεξάρτητη βουλευτής απέστειλε επιστολή στον πρόεδρο της Βουλής, εκφράζοντας την πολιτική πρόθεση συγκρότησης Κοινοβουλευτικής Ομάδας ανεξάρτητων βουλευτών, με δεδομένο πως καλύπτεται ο απαιτούμενος αριθμός των δέκα βουλευτών, όπως ορίζει ο Κανονισμός της Βουλής.

Ανάμεσα στους δέκα ανεξάρτητους βουλευτές, εντοπίζονται τα ονόματα των τριών πρώην μελών της Κ.Ο. της Χρυσής Αυγής Μπαρμπαρούσης, Μίχος και Κουκούτσης, ενώ οι υπόλοιποι είναι οι Παναγούλης, Θεοχάρης, Νικολόπουλος, Λαζαρίδης, Κατσιαντώνης και Δ. Καμμένος που προέρχονται από ΑΝΕΛ, Ένωση Κεντρώων και Ποτάμι.

Σύμφωνα όμως με τον Κανονισμό, για να τελεσφορήσει το εγχείρημα της πρώην βουλευτή της ΝΔ χρειάζεται νέα επιστολή προς τον πρόεδρο της Βουλής, την οποία θα συνυπογράφουν και οι δέκα, ορίζοντας επικεφαλής και τίτλο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

«Υπάρχει ο κανόνας της πλειοψηφίας»

Το koutipandoras.gr επικοινώνησε με την Κατερίνα Παπακώστα, η οποία τόνισε πως δεν υπήρχε προσυνεννόηση με τους λοιπούς ανεξάρτητους βουλευτές για την επιστολή της, τονίζοντας παράλληλα πως η ίδια αποβλέπει σε έναν πιο αναβαθμισμένο τρόπο εκπροσώπησης των ανεξάρτητων βουλευτών.

Όταν επισημάναμε στην κ. Παπακώστα πως ανάμεσα στους δέκα ανεξάρτητους βουλευτές υπάρχουν και τρεις πρώην βουλευτές της Χρυσής Αυγής, η ανεξάρτητη βουλευτής υποστήριξε πως «υπάρχει ο κανόνας της πλειοψηφίας» και πως ούτως ή άλλως τα πρώην μέλη της Κ.Ο. του νεοναζιστικού μορφώματος είναι ανεξάρτητοι βουλευτές. 

Μάλιστα, προέβλεψε πως οι υπόλοιποι εννέα ανεξάρτητοι βουλευτές «θα συμφωνήσουν» με την πρωτοβουλία της.