Newsroom

Newsroom

Πρωθυπουργός Σλοβακίας: Η υπομονή μας όσον αφορά τη μεταναστευτική κρίση εξαντλείται

O Σλοβάκος πρωθυπουργός, δήλωσε ότι «η υπομονής της Ευρώπης, σε ό,τι αφορά την προσφυγική - μεταναστευτική κρίση, έχει αρχίσει εξαντλείται».

5859abe31dc524644f8b4b7d

Οι δηλώσεις έγιναν στον απόηχο της επίθεσης στη χριστουγεννιάτικη αγορά στο δυτικό τμήμα του Βερολίνου, η οποία στοίχισε τη ζωή σε 12 ανθρώπους και προκάλεσε τον τραυματισμό δεκάδων άλλων.

«Τα γεγονότα είναι απλά: ένας μετανάστης που έφθασε στη Γερμανία και έλαβε καθεστώς πρόσφυγα (…) ανακρίνεται τώρα και είναι ύποπτος για αυτή την ειδεχθή εγκληματική ενέργεια», είπε ο Φίτσο σε μια συνέντευξη Τύπου και πρόσθεσε: «Νομίζω ότι το ποτήρι της υπομονής (μας) έχει αρχίσει να ξεχειλίζει και η κοινή γνώμη στην Ευρώπη θα περιμένει και σωστά πολύ πιο αυστηρά μέτρα» για την καταπολέμηση της παράτυπης μετανάστευσης.

Οι δηλώσεις του Φίτσο έγιναν πριν οι γερμανικές αρχές γνωστοποιήσουν πως o Πακιστανός που είχε συλληφθεί στο πλαίσιο της έρευνας για την επίθεση αφέθηκε ελεύθερος ελλείψει στοιχείων και προτού αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση η τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος.