Newsroom

Newsroom

Προβλήματα από την κακοκαιρία σε όλη τη χώρα

Προβλήματα προκάλεσε η κακοκαιρία σε πολλές περιοχές της χώρας, προκαλώντας ζημιές σε σπίτια και επιχειρήσεις από την Θεσπρωτία μέχρι τη Μεσσηνία.

5396235

Σε εξέλιξη βρίσκεται η κακοκαιρία που πλήττει τη χώρα, με βροχές, καταιγίδες και έντονα καιρικά φαινόμενανα πλήττουν από τα ξημερώματα της Παρασκευής (20/1) μια σειρά από περιοχές.

Από το βράδυ της Πέμπτης, η κακοκαιρία “χτύπησε” τη Δυτική Ελλάδα προκαλώντας προβλήματα σε πολλές περιοχές, την ώρα που είχαμε και χιονοπτώσεις σε ορεινές περιοχές της Ηπείρου. Σύμφωνα με τις προβλέψεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας η κακοκαιρία αναμένεται να συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες.

Προβλήματα έχουν προκληθεί στα Ιωάννινα

Σοβαρά προβλήματα προκάλεσε ανεμοστρόβιλος που χτύπησε το βράδυ της Πέμπτης την περιοχή της Παραμυθιάς, ειδικά στις κοινότητες Αγοράς, Σκανδάλου, Γλυκής, και Ποταμιάς.

Δύο στέγες κατοικημένων σπιτιών κατέρρευσαν στην Αγορά και μία στο Σκάνδαλο, χωρίς ευτυχώς να υπάρξουν τραυματισμοί. Επίσης, έχουν καταρρεύσει τουλάχιστον 5 φράχτες σπιτιών και 6 καμινάδες σε σπίτια. Σε τυροκομείο της περιοχής προκλήθηκαν σοβαρές ζημιές στο κτήριο, ενώ καταστράφηκαν ολοσχερών 3 στάβλοι.

paramythia 1.jpg 2

Δέντρα και κολόνες τηςΔΕΗ και του ΟΤΕ έπεσαν στη Γλυκή και στηνΠοταμιά, με αποτέλεσμα να υπάρχουν διακοπές στην ηλεκτροδότηση. Συνεργεία του Δήμου Σουλίου και της ΔΕΗ με τη συνδρομή της Αστυνομίας προσπαθούν να αποκαταστήσουν ζημίες. Ο ανεμοστρόβιλος επηρέασε και παραλιακές περιοχές με αποτέλεσμα να πέσουν πολλά δένδρα. Την ίδια ώρα, στην παραλία, βλάβες έχουν παρατηρηθεί σε κάποιους στύλους ηλεκτροδότησης σε κεντρικά σημεία της παραλίας.

paramythia 4.jpg 2

 

Πλημμύρισαν δρόμοι και καταστήματα στη Μεσσηνία

Ζημιές στο επαρχιακό και αγροτικό δίκτυο προκάλεσε στην ευρύτερη περιοχή του Διαβολιτσίου και της Κάτω Μέλπειας, στον Δήμο Οιχαλίας της Μεσσηνίας, η ισχυρή βροχόπτωση της νύχτας της 19ης προς την 20ή Ιανουαρίου, καθώς πλημμύρισε ο χείμαρρος Βίας. Σημειώθηκε επίσης εισροή υδάτων σε ισόγεια και υπόγεια σε περιορισμένο αριθμό επιχειρήσεων, στο Διαβολίτσι σύμφωνα με το messinialive.gr.

messinia

 

«Ντύθηκε στα λευκά» η Αρχαία Ολυμπία

Σφοδρή χαλαζόπτωση σημειώθηκε το πρωί της Παρασκευής στην πόλη της Αρχαίας Ολυμπίας, όπου, όπως αναφέρει το ilialive.gr, σημειώθηκαν μεγάλες ζημιές στις γεωργικές καλλιέργειες.

Η ιστορική παγκόσμια πόλη μέσα σε λίγα λεπτά έγινε κάτασπρη και οι εικόνες ήταν εντυπωσιακές, αφού το χαλάζι είχε το μέγεθος ενός μικρού καρυδιού.

ileia

 

Κακοκαιρία: Χαλάζι στην Ολυμπία, πτώσεις δέντρων στη Θεσσαλονίκη - Πώς θα κινηθούν τα φαινόμενα τις επόμενες μέρες

Προβλήματα και στην Εύβοια

Οι σφοδροί άνεμοι που έπληξαν την νότια Εύβοια είχαν ως αποτέλεσμα την πτώση δέντρου επάνω σε γνωστή επιχείρηση στην παραλία.

«Κανείς δεν κατάλαβε πόσο επικίνδυνη ήταν εκείνη την ώρα η καταιγίδα. Αν έπεφταν τα πλατάνια πάνω στα διερχόμενα αυτοκίνητα κανένας από την πολιτική προστασία του δήμου Μαντουδίου λίμνης Αγίας Άννας δεν ήταν εκεί να ενημερώσει τόν κόσμο που ήταν μέσα στά αμάξια τους για να πάνε στις δουλειές τους με λίγο τύχη περάσαμε και δεν έγινε κάτι χειρότερο», δήλωσε στο evima.gr ο δημοτικός σύμβουλος Βασίλης Στάμου. Την ίδια ώρα, στην παραλία, βλάβες έχουν παρατηρηθεί σε κάποιους στύλους ηλεκτροδότησης σε κεντρικά σημεία της παραλίας.

screenshot 2023 voia

 

Οι περιοχές που θα “χτυπήσει” τις επόμενες ημέρες η κακοκαιρία

Η ΕΜΥ, εξέδωσε νέο, επικαιροποιημένο έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρούσύμφωνα με το οποίο αναμένονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες, με μεγάλη συχνότητα κεραυνών ενώ σε κάποιες περιοχές αναμένονται ακόμα και χιονοπτώσεις.

Πιο αναλυτικά:

Σάββατο (21/1)

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται:

-στα νησιά του Ιονίου και την Ήπειρο μέχρι νωρίς το απόγευμα

-στη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο από τις πρώτες πρωινές ώρες και μέχρι το απόγευμα

-από το μεσημέρι στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Το βράδυ στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά καθώς και σε περιοχές της Ηπείρου, της δυτικής Στερεάς και της δυτικής Μακεδονίας με χαμηλότερο υψόμετρο (ενδεικτικό υψόμετρο τα 800-1000 μέτρα)

Κυριακή (22/1)

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται:

-από τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής μέχρι και το μεσημέρι στη Θράκη και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου

-από το απόγευμα της Κυριακής στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο.

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά.

 

Άδωνις: Νέα απάντηση σε Καλλιάνο – «Παρότι μου τηλεφώνησε δεν πήρε ΜΕΘ γιατί δεν προβλεπόταν» (video)

kallianos adonis 654 new 102 1

Άδωνις: Νέα απάντηση σε Καλλιάνο – «Παρότι μου τηλεφώνησε δεν πήρε ΜΕΘ γιατί δεν προβλεπόταν» (video)

«Ήταν ένας άνθρωπος που είχε πολλά νοσήματα, η ανακοπή δεν είναι κάτι που προβλέπεται», τόνισε…

Ένοχοι έξι κατηγορούμενοι στη δίκη για το Μάτι – Αθώοι Ρένα Δούρου και Ηλίας Ψινάκης

ματι

Ένοχοι έξι κατηγορούμενοι στη δίκη για το Μάτι – Αθώοι Ρένα Δούρου και Ηλίας Ψινάκης

Την ενοχή συνολικά έξι από τους συνολικά 21 κατηγορουμένους για την τραγωδία στο Μάτι αποφάσισε…