Πρόβλεψη διαδηλώσεων…απο το Twitter

Τα κοινωνικά δίκτυα σε συνδυασμό με λογισμικό ανάλυσης δεδομένων, ικανοποιούν ένα πάθος του ανθρώπου να προβλέπει το μέλλον. Σύμφωνα με…

twitter 1 1

Τα κοινωνικά δίκτυα σε συνδυασμό με λογισμικό ανάλυσης δεδομένων, ικανοποιούν ένα πάθος του ανθρώπου να προβλέπει το μέλλον.

Σύμφωνα με μια νέα μελέτη με τίτλο “Predicitng Crowd Behavior with Big Public Data”, την οποία δημοσίευσε ο ερευνητής του MIT, Nathan Kallus, είναι δυνατή η πρόβλεψη διαδηλώσεων και κοινωνικών αναταραχών με τη βοήθεια του Twitter.

Ο ερευνητής ανάλυσε περισσότερα από 300.000 μηνύματα σε 7 διαφορετικές γλώσσες, τα οποία τον οδήγησαν στο συμπέρασμα ότι οι αναταραχές που έγιναν στην Αίγυπτο το 2013 ήταν προβλέψιμες.

Ωστόσο, η μελέτη του έχει συναντήσει αρκετή αντίδραση, καθώς η πρόβλεψη έγινε αφού οι αναταραχές είχαν συμβεί, οπότε αρκετά από τα δεδομένα των πηγών που αξιοποιήθηκαν αναφέρονταν ήδη σε αυτές. Γενικά, τον τελευταίο καιρό γίνονται αρκετές έρευνες προς διάφορες κατευθύνσεις πρόβλεψης με πηγές δεδομένα κοινωνικών δικτύων.

Πρόσφατα, το Twitter ξεκίνησε και επίσημα ένα πρόγραμμα διάθεσης δεδομένων για ακαδημαϊκή έρευνα. Ωστόσο, η αξιοπιστία των προβλέψεων δεν έχει ακόμα επαληθευτεί επιστημονικά.
techit.gr

Το πολεμικό συμβούλιο του Ισραήλ ενέκρινε σχέδιο επιθετικής και αμυντικής δράσης

iran pyrayloi

Το πολεμικό συμβούλιο του Ισραήλ ενέκρινε σχέδιο επιθετικής και αμυντικής δράσης

Η συνεδρίαση του πολεμικού υπουργικού συμβουλίου του Ισραήλ ολοκληρώθηκε μετά από αρκετές ώρες διαβουλεύσεων