Πρωτόγνωρο κύμα ακρίβειας: Πάνω από 3 ευρώ το σουβλάκι στο κέντρο της Αθήνας - Κραυγή αγωνίας από την Ένωση Ψητοπωλών (video)

Η αύξηση του ενεργειακού κόστους έχει συμπαρασύρει ακόμα και τις τιμές στο σουβλάκι - Τι αναφέρει το μέλος της Ένωσης Ψητοπωλών

NewsRoom 22/03/2022 | 10:28

Για τη ραγδαία αύξηση στην τιμή ακόμα και στο σουβλάκι μίλησε το μέλος της Ένωσης Ψητοπωλών, Διονύσης Τσιριγώτης, εξηγώντας πως το μπαράζ ανατιμήσεων σε ρεύμα και πρώτες ύλες έχει συμπαρασύρει τις τιμές στο πλέον αγαπημένο και «γρήγορο» φαγητό των Ελλήνων 

Όπως ανέφερε ο Διονύσης Τσιριγώτης μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ: «Αντιμετωπίζουμε ένα σοβαρό πρόβλημα. Προσπαθούμε να είμαστε λίγο ψύχραιμοι. Το ενεργειακό κόστος που έχει ανέβει, συμπαρασύρει τα πάντα. Προσπαθούμε να κρατήσουμε το σουβλάκι όσο πιο χαμηλά γίνεται».

Ο ίδιος αναφερόμενος στην τιμή που βρίσκει να αγοράσεις κανείς το σουβλάκι στην Αθήνα, είπε ότι αρκετά καταστήματα το κρατούν περίπου 3 ευρώ. «Αν κάτσεις και κοστολογήσεις την πατάτα, θα έπρεπε η μερίδα πατάτες να πωλείται προς 4 ευρώ. Ποιος θα την αγοράσει; 4 ευρώ η μερίδα πατάτα;», διερωτάται. Και επισημαίνει ότι μια μερίδα πατάτες πωλείται προς 2,5 ευρώ και το καλαμάκι χοιρινό πωλείται προς 1,5 ευρώ. Μάλιστα, γίνονται και προσφορές για να διευκολυνθούν οι πελάτες.