Newsroom

Newsroom

Πρωτοφανής εισβολή ΜΑΤ στα Πετρέλαια Καβάλας – Δεκάδες εργαζόμενοι βρίσκονται πολιορκημένοι

Με εντολή της εταιρείας και με την ανοχή της κυβέρνησης, τα ΜΑΤ έκοψαν την περίφραξη και μπήκαν στο εργοστάσιο 

mat 2

Στο εργοστάσιο της Kavala Oil, στην Καβάλα, μπήκαν σήμερα το πρωί ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ με εντολή της εταιρείας Energean, και με την ανοχή και της κυβέρνησης όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι,

Όπως αναφέρει η proininews.gr, οι δυνάμεις της αστυνομίας μπήκαν από διάφορα σημεία στο εργοστάσιο αφού έκοψαν την περίφραξη ενώ εντός του εργοστασίου παραμένουν περισσότεροι από 100 εργαζόμενοι. Οι συνδικαλιστές αναφέρουν πως προχώρησαν σε προσαγωγές εργαζομένων που περιφρουρούσαν τον πολύμηνο αγώνα τους ενάντια στα σχέδια απολύσεων.

Την επέμβαση της αστυνομίας καταγγέλλει και η ΓΣΕΕ τονίζοντας ότι: «Οι εργαζόμενοι είναι ανεπίτρεπτο να αντιμετωπίζονται κατασταλτικά σαν να πρόκειται για κοινούς ποινικούς. Ουδέποτε αρνήθηκαν το διάλογο για την εξεύρεση λύσης. Το αντίθετο συνέβη με την εργοδότρια εταιρεία να προχωρά σε μια προσβλητική για την ευνομούμενη χώρα μας επίδειξη αυταρχισμού και ισχύος. Καλούμε την ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη να δώσει εντολή απομάκρυνσης των αστυνομικών δυνάμεων. Ένα εργοστάσιο πετρελαίου δεν ενδείκνυται για τέτοιου τύπου «πολεμικά» σκηνικά, ειδικά μετά την ανατίναξη μετασχηματιστή υψηλής τάσης από οβίδα κρότου λάμψης που εκτοξεύτηκε από άνδρες των ΜΑΤ. Προειδοποιούμε ότι δεν πρέπει να υπάρξει ούτε ένας τραυματισμός εργαζομένου. Η ευθύνη θα βαρύνει εξολοκλήρου τη Διοίκηση της εταιρείας και την ΕΛ.ΑΣ, για το σκηνικό που στήθηκε σήμερα τα ξημερώματα στις εγκαταστάσεις ενός εργοστασίου υψηλής επικινδυνότητας».

Δήλωση του τομεάρχη Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., Χρήστου Σπίρτζη

«Εκατοντάδες αστυνομικοί των ΜΑΤ βρίσκονται στο προαύλιο χώρο του εργοστασίου πετρελαίου Kavala Oil ενώ οι εργαζόμενοι βρίσκονται στον πύργο των, υψηλής επικινδυνότητας, εγκαταστάσεων, σύμφωνα με ενημέρωση από τους εργαζομένους και την βουλευτή Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Τάνια Ελευθεριάδου. 

Να θυμίσουμε στην κυβέρνηση Μητσοτάκη, ότι εκτός από την καταστολή υπάρχει και ο διάλογος. Πριν λίγες ημέρες, κλιμάκιο του υπουργείου Εργασίας επισκέφθηκε το εργοστάσιο για να ελέγξει τις καταγγελίες των εργαζομένων για την ασφάλεια των εγκαταστάσεων. Πριν εκδοθεί το πόρισμα των ελεγκτών, εκατοντάδες αστυνομικοί εισέβαλαν, τα ξημερώματα, στο εργοστάσιο

Το γεγονός ότι εκατοντάδες αστυνομικοί των ΜΑΤ αντιμετωπίζουν τους εργαζόμενους στην Καβάλα ως εγκληματίες, αποδεικνύει για πολλοστή φορά ότι η αστυνομία χρησιμοποιείται από τη κυβέρνηση Μητσοτάκη ως μηχανισμός καταστολής και πάταξης. 

Είναι η απόδειξη γιατί βρίσκονται υποστελεχωμένα τα αστυνομικά τμήματα και οι υπηρεσίες αντιμετώπισης του εγκλήματος,  γιατί η ΕΛΑΣ δεν μπορεί να εκπληρώσει τη βασική της αποστολή, την αντιμετώπιση του εγκλήματος και την προάσπιση της ασφάλειας των πολιτών. 

Απαιτούμε άμεση απομάκρυνση των ΜΑΤ από το εργοστάσιο και ευχόμαστε να μην γίνει κάποια ατύχημα.

Τώρα φαίνεται καθαρά η χαώδης διαφορά της πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για κοινωνική ειρήνη σε αντιδιαστολή με την πολιτική του τρόμου, της πάταξης και της καταστολής του επιτελικού κράτους Μητσοτάκη». 

Ρέντη: Αποκαλυπτικοί οι διάλογοι των δραστών – «Θα σας βρούνε όλους κρύους» (video)

ΡΕΝΤΗ

Ρέντη: Αποκαλυπτικοί οι διάλογοι των δραστών – «Θα σας βρούνε όλους κρύους» (video)

Αντιμέτωποι με βαριές ποινικές διώξεις είναι πλέον οι 67 συλληφθέντες για την υπόθεση της δολοφονίας…

Μαζική δηλητηρίαση προστατευόμενων ειδών-Νεκρά 47 ζώα από δηλητηριασμένα δολώματα

εβρος

Μαζική δηλητηρίαση προστατευόμενων ειδών-Νεκρά 47 ζώα από δηλητηριασμένα δολώματα

Ένα πολύ σοβαρό περιστατικό έρχεται να προστεθεί στον μακρύ κατάλογο των περιστατικών παράνομης χρήσης δηλητηριασμένων…

Ρέντη: Οι σχέσεις της εγκληματικής οργάνωσης της «Θύρας 7» με τον επίσημο Ολυμπιακό!

ΡΕΝΤΗ ΓΑΔΑ ΟΠΑΔΟΙ

Ρέντη: Οι σχέσεις της εγκληματικής οργάνωσης της «Θύρας 7» με τον επίσημο Ολυμπιακό!

Εντυπωσιακά στοιχεία που δημιουργούν βάσιμες ενδείξεις για σχέσεις των οργανωμένων χούλιγκανς της Θύρας 7 με…