Πρωτοφανές «άδειασμα» Σαμαρά σε Μητσοτάκη – Απουσίασε για «προσωπικούς λόγους»

Νέο «θερμό» επεισόδιο στη ΝΔ και στις σχέσεις Σαμαρά - Μητσοτάκη μετά την ηχηρή απουσία του πρώην πρωθυπουργού από την ονομαστική ψηφοφορία στη Βουλή για την τροπολογία για ΠΑΟΚ και Ξάνθη. Μάλιστα ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η ενημέρωση από τον Αντώνη Σαμαρά προς τη ΝΔ, καθώς αυτό επικαλέστηκε είναι «προσωπικοί λόγοι» την ώρα που το ίδιο το κόμμα είχε θέση ζήτημα κομματικής πειθαρχίας.

EK Samaras 2

Προσωπικούς λόγους επικαλέστηκε ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, για την απουσία του από την ονομαστική ψηφοφορία επί της τροπολογίας Μενδώνη για την πολυϊδιοκτησία στο ποδόσφαιρο. Μιλώντας με τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ, Σταύρος Καλαφάτης, είπε ότι δέχθηκε τηλεφώνημα από τον κ. Σαμαρά ο οποίος του ανέφερε ότι «οι λόγοι της απουσίας του ήταν προσωπικοί».

Νωρίτερα, όπως ανέφερε και στο ρεπορτάζ του ο Σπύρος Γκουτζάνης στο documentonews.gr, o κ. Σαμαράς δεν έστειλε ούτε επιστολή αλλά ούτε και ενημέρωσε τηλεφωνικά τον πρόεδρο του κόμματος ή το Μαξίμου. Είναι η δεύτερη σε σύντομο χρονικό διάστημα απουσία του Αντώνη Σαμαρά από ψηφοφορία στην Βουλή μετά την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας. Σημειώνεται ότι την περασμένη εβδομάδα ο πρώην πρωθυπουργός απουσίαζε για οικογενειακό ταξείδι στις ΗΠΑ -δεν το ανέβαλε-, ενώ στην επιστολή του απέφυγε να δηλώσει ότι θα ψήφιζε την Αικατερίνη Σακελλαροπούλου ή την πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη και περιορίστηκε να μιλήσει για πρόταση του κόμματος που φυσικά δεν υπήρχε όσο κι αν στην επίσημη ανακοίνωση του αποτελέσματος, ο Κώστας Τασούλας προσπάθησε να σώσει τα προσχήματα, κάνοντας λόγο για πρόταση της ΝΔ.

Με την σημερινή του απουσία ο κ. Σαμαράς δεν παίρνει θέση στην διαμάχη μεταξύ Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ, αλλά σε κάθε περίπτωση στέλνει μήνυμα στον Κυριάκο Μητσοτάκη, ότι πλέον δεν τον αφορά η κομματική πειθαρχία και θα συμμετέχει ή δεν θα συμμετέχει στο εξής κατά το δοκούν.

Κακοκαιρία: Πλημμύρισαν δρόμοι σε Πήλιο και Καρδίτσα-Χιονόπτωση στη Βόρεια Ελλάδα (video)

phlio 1

Κακοκαιρία: Πλημμύρισαν δρόμοι σε Πήλιο και Καρδίτσα-Χιονόπτωση στη Βόρεια Ελλάδα (video)

Οι ισχυρές καταιγίδες που έπληξαν την χώρα, οδήγησαν σε πλημμυρικά φαινόμενα σε περιοχές της Θεσσαλίας.