NewsRoom
01/06/2022, 18:03

Πρωτοφανείς εικόνες στα δικαστήρια - Μεγάλη ένταση με Κούγια στη δίκη Λιγνάδη

Ο γνωστός δικηγόρος με μια εριστική του ατάκα, «έβαλε φωτιά» στην συνέχεια της δίκης του Δημήτρη Λιγνάδη.

NewsRoom 01/06/2022 | 18:03

Η συνέχεια της δίκης του πρώην σκηνοθέτη Δημήτρη Λιγνάδη, επιφύλασσε μια συνεδρία με μεγάλη ένταση που κατέληξε στην ανταλλαγή έντονων χαρακτηρισμών μεταξύ του δικηγόρου του κατηγορουμένου, Αλέξη Κούγια και της πλευράς των κατηγόρων.

Μετά από μια συγκλονιστική κατάθεση ενός εκ των φερόμενων θυμάτων του προφυλακισμένου Δ. Λιγνάδη, η πρόεδρος διέκοψε για ολιγόλεπτο διάλειμμα, ώστε να δώσει λίγο χρόνο στον ενήλικο πλέον άντρα να ξεκουραστεί και να μιλήσει με τους δικούς του ανθρώπους.

Τότε ήταν στιγμή που ο κ. Κούγιας, σύμφωνα τόσο με τον ίδιο όσο και με τις καταγγέλουσες, πέρασε μπροστά από το φερόμενο θύμα και τους φίλους του και γέλασε ειρωνικά, ενώ όταν οι ίδιοι του ζήτησαν τον λόγο, εκείνος απάντησε πως γελάει με «το θέατρο που παίζεται μέσα στο Δικαστήριο» και απευθυνόμενος στις γυναίκες που τον περιέβαλαν τις προέτρεψε «να βρουν κανέναν άντρα να ηρεμήσουν».

Η δημοσιογράφος Μαρία Λουκά που ήταν παρούσα στο περιστατικό το περιγράφει ως εξής: 

«Στο διάλλειμα, ο συνήγορος του Λιγνάδη, Αλέξης Κούγιας πέρασε μπροστά του γελώντας επιδεικτικά, μετά αποκάλεσε "πατσαβούρα" μια οικογενειακή του φίλη, μετά εκφοβισε και εξυβρισε εμένα και τη Μαρινικη Αλεβιζοπουλου φωνάζοντας πολλές φορές "πατσαβούρες βουλωστε το και βρείτε κανέναν άνδρα", μετά εξυβρισε με ομοφοβικη ρητορική μίσους ένα ακόμα άτομο».

Παράλληλα, ο φωτορεπόρτερ Μάριος Ραφαήλ Μπίκος κατηγόρησε τον κ. Κούγια πως τον εξύβρισε.

Από την άλλη πλευρά, ο κ. Κούγιας με ανακοίνωση που εξέδωσε και απέστειλε σε πολλά ΜΜΕ, ισχυρίζεται πως δεν εξύβρισε κανέναν ενώ παρουσιάζει από τη δικιά του πλευρά τα γεγονότα. 

Εντύπωση πάντως προκαλεί το γεγονός ότι ο γνωστός δικηγόρος κλείνει την ανακοίνωσή του, υπογράφοντας ως «ομοφοβικός και ρατσιστής, δικηγόρος Παρ' Αρείω Πάγο».

Ακολουθεί το δελτίο τύπου του Αλέξη Κούγια:

Σήμερα στο Δικαστήριο του Δημήτρη Λιγνάδη μάς έκαναν την τιμή να είναι όλοι αυτοί που κατά τον ίδιο οργάνωσαν – κατασκεύασαν όλη αυτή τη βρομερή σκευωρία εις βάρος του.

Ήταν η κα Ναταλί Χατζηαντωνίου, η αρχιέρεια κατά τον κο Λιγνάδη του metoo, ήταν ο κ. Βασίλης Κυπαρισσόπουλος, αυτός που ισχυρίστηκε στην κωμική, νομικού και ουσιαστικού περιεχομένου, μήνυσή του, που συνέταξε και κατέθεσε η δικηγόρος Κουρτέση, ότι δήθεν ο Δημήτρης Λιγνάδης τον βίαζε καθημερινά από το 1995 έως το 1998, δηλαδή περίπου χίλιες και πλέον φορές, χωρίς ποτέ να τον καταγγείλει, και επιτέλους έκανε την τιμή στο Δικαστήριο να εμφανιστεί μετά από αναζήτηση ημερών ο Νίκος Σταματόπουλος, ηλικίας σήμερα 36 ετών, ο οποίος ισχυρίστηκε το εξωφρενικό γεγονός, ότι δήθεν πριν 17 χρόνια ο Δημήτρης Λιγνάδης τον κάλεσε στο σπίτι, όπου ήταν μαζί με έναν εικοσιπεντάχρονο γυμνοί και, μόλις μπήκε στο σπίτι, του ζήτησαν να τους κάνει πεοθηλασμό, πράξη που αυτός αδιαμαρτύρητα έκανε, και ακολούθως ότι του εισήγαγε στον πρωκτό του ένα τεράστιο σίδερο, όπως αυτά που χρησιμοποιούμε στα μονόζυγα, το οποίο απλώς του προκάλεσε πόνο, χωρίς ο Νίκος Σταματόπουλος να χρειαστεί ποτέ να πάει σε κλινική, ούτε να αποκαλύψει ποτέ τι του συνέβη, και ότι αποφάσισε αυτό να το κάνει, αυθόρμητα, αρχές Φεβρουαρίου του 2021 στην ιδιαίτερα αξιόπιστη δημοσιογράφο της Εφημερίδας των Συντακτών κας Ναταλί Χατζηαντωνίου, γιατί θέλησε με αυτή του την πράξη να βοηθήσει όλους αυτούς που ήθελαν να καταγγείλουν τον Δημήτρη Λιγνάδη, χωρίς όμως να αποκαλύψει στη συνέντευξη, ούτε τα δικά του στοιχεία, ούτε του Δημήτρη Λιγνάδη, μη μπορώντας να απαντήσει στην ερώτηση της κας Προέδρου, πώς, αφού δεν αποκάλυπτε τα στοιχεία του κου Δημήτρη Λιγνάδη, θα αποφάσιζαν τα θύματά του να τον καταγγείλουν.

Ο συγκεκριμένος, ενώ περιέγραψε με ψυχραιμία όλη αυτή τη μυθιστορηματική διήγησή του, όπου οι βιαστές του ήταν δύο  και όχι μόνο ο Δημήτρης Λιγνάδης, λίγο πριν ολοκληρώσει τις ερωτήσεις του το Δικαστήριο και ειδικά η κα Πρόεδρος, άρχισε να υποκρίνεται πως κλαίει με λυγμούς, χωρίς δάκρυα όμως, και το Δικαστήριο διέκοψε. Μόλις βγήκε από την αίθουσα του Δικαστηρίου και έξω από αυτό τον περιέβαλλαν η κα Ναταλί Χαζτηαντωνίου, μία δημοσιογράφος με κοντά μαλλιά, ονόματι Αλεβιζοπούλου, όπως πληροφορήθηκα σήμερα, κάποιες άλλες κυρίες και, λες και τον είχε υπό την προστασία του, ο Βασίλης Κυπαρισσόπουλος, όλοι μαζί άρχισαν να γελούν.

Εκείνη την στιγμή περνούσα εγώ από μπροστά τους και, μόλις τους είδα, γέλασα ειρωνικά και τότε όλοι μαζί άρχισαν να με βρίζουν, απευθύνοντάς μου την εξυβριστική προς εμέ ερώτηση «γιατί γελάς, ρε σκουπίδι;» και τότε εγώ αυθόρμητα τους απάντησα ότι γελάω με αυτό το θέατρο που παίζεται μέσα στο Δικαστήριο και κοιτάξτε να βρείτε κανέναν άντρα να ηρεμήσετε.

Αυτό ήταν όλο το δήθεν επεισόδιο και η δήθεν εξύβρισή μου και εκεί τελείωσαν όλα, αφού εγώ επέστρεψα στην αίθουσα του Δικαστηρίου, όπου μόλις τότε εμφανίστηκαν οι Δικαστές, και επήλθε αμέσως το τέλος της διαδικασίας, γιατί δήθεν ο Νίκος Σταματόπουλος ήταν εξαντλημένος από τις ερωτήσεις του Δικαστηρίου και του κυρίου Βλάχου και δεν είχε την ψυχολογική και σωματική δύναμη να απαντήσει στις ερωτήσεις μου, που θα ξεκινούσαν αμέσως.

Αυτονόητο είναι ότι καμία αυτόφωρη διαδικασία ούτε και διαμαρτυρία υπήρξε εις βάρος μου και επιφυλάσσομαι παντός νομίμου δικαιώματός μου γι’ αυτή τη διάδοση της ψευδούς ειδήσεως.

Τα υπόλοιπα την Παρασκευή και ελπίζω ο Νίκος Σταματόπουλος να έχει συνέλθει από την ψυχική και σωματική εξάντληση, ώστε με την αξιοπιστία του να βοηθήσει το Δικαστήριο να εκδοθεί μία δίκαιη απόφαση, η οποία κατά την άποψη των καταγγελλόντων πρέπει να είναι ο δημόσιος απαγχονισμός του κατηγορουμένου, ώστε να γλιτώσουν τα μελλοντικά θύματα από τους βιασμούς του.

 

Αθήνα, 01/06/2022

Με εκτίμηση & σεβασμό

Αλέξιος Κούγιας,

ομοφοβικός και ρατσιστής,

Δικηγόρος Παρ’ Αρείω Πάγο