Newsroom

Newsroom

Πρώτο θέμα στα διεθνή ΜΜΕ η υπόθεση διαφθοράς της Εύας Καϊλή

Τι γράφει ο διεθνής Τύπος για την εμπλοκή της Εύας Καϊλή σε υπόθεση διαφθοράς με το Κατάρ.

kaili mme

Χιονοστιβάδα με την Εύα Καϊλή στο επίκεντρο, καθώς η Ελληνίδα ευρωβουλευτής και αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, όπως μεταδίδουν βελγικά μέσα, έχει εμπλοκή σε υπόθεση διαφθοράς με το Κατάρ, στο πλαίσιο μεγάλης έρευνας που είναι σε εξέλιξη στις Βρυξέλλες.  Πρώτη είδηση στα ξένα ΜΜΕ έγινε η ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ Εύα Καιλή.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της βελγικής εφημερίδας Le Soir, από το πρωί της Παρασκευής και στη συνέχεια καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, πραγματοποιήθηκαν περισσότερες από 15 έρευνες από πράκτορες της Κεντρικής Υπηρεσίας Καταπολέμησης της Διαφθοράς στις Βρυξέλλες και τέσσερα άτομα, που θεωρούνται ύποπτα, συνελήφθησαν για ανάκριση από ερευνητές με επικεφαλής τον ανακριτή Michel Claise. Σε αυτούς περιλαμβάνονται ο Luca Visentini, νεοεκλεγείς γενικός γραμματέας της Διεθνούς Συνομοσπονδίας Συνδικάτων, ο πρώην ευρωβουλευτής του S&D Pier-Antonio Panzeri, καθώς και ο F.G., πρώην κοινοβουλευτικός συνεργάτης του κ. Panzeri, τώρα υπάλληλος της ομάδας S&D και σύντροφος της Εύας Καϊλή, η οποία βρέθηκε επίσης στο στόχαστρο των ερευνητών, όπως έμαθαν η Le Soir και η Knack.

Το σπίτι της ερευνήθηκε αργά το βράδυ της Παρασκευής και η ίδια οδηγήθηκε για ανάκριση. Η πληροφορία αυτή επιβεβαιώθηκε από την ομοσπονδιακή εισαγγελία.

Η  είδηση  έγινε πρώτο θέμα στα διεθνή ΜΜΕ, με πρώτο το  Politico  να  αναφέρει σε δημοσίευμα του  υπό τον τίτλο: «Έφοδος της βελγικής αστυνομίας σε σπίτια για την άσκηση πίεσης από το Κατάρ στο Ευρωκοινοβούλιο»:

«Η βελγική αστυνομία πραγματοποίησε έρευνες σε 16 σπίτια και συνέλαβε τέσσερα άτομα στις Βρυξέλλες και γύρω από αυτές το πρωί της Παρασκευής, στο πλαίσιο έρευνας για την άσκηση πίεσης από το Κατάρ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Οι έφοδοι απειλούν να προκαλέσουν σκάνδαλο στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και ειδικότερα στην ομάδα S&D, η οποία έχει επικριθεί για την ήπια στάση της έναντι του Κατάρ τους τελευταίους μήνες, ενόψει του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου.

Οι έρευνες διεξήχθησαν στο πλαίσιο ευρύτερης έρευνας για «εγκληματική οργάνωση, διαφθορά και ξέπλυμα χρήματος» και στόχευαν κυρίως κοινοβουλευτικούς βοηθούς, ανέφερε σε ανακοίνωσή της η βελγική ομοσπονδιακή εισαγγελία.

Η βελγική εφημερίδα Le Soir ανέφερε ότι μεταξύ των συλληφθέντων περιλαμβάνονται η αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Εύα Καϊλή από το ελληνικό σοσιαλιστικό κόμμα ΠΑΣΟΚ και ο Λούκα Βισεντίνι, γενικός γραμματέας της Διεθνούς Συνομοσπονδίας Συνδικάτων. Η Καϊλή δεν απάντησε σε αίτημα για σχολιασμό».

politico

H La Repubblica γράφει: «Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, διαφθορά από το Κατάρ: 4 Ιταλοί ερευνώνται. Ελληνίδα αντιπρόεδρος εμπλέκεται επίσης. Ποιος είναι ο Panzeri, πρώην ευρωβουλευτής του ΕΛΚ που ερευνάται».

larepublica

lastampa

«Διαφθορά, οργανωμένο έγκλημα και ξέπλυμα χρήματος. Στο πλαίσιο της έρευνας για δωροδοκία από κεφάλαια του Κατάρ, Βέλγοι ερευνητές έκαναν σήμερα έρευνα στο σπίτι της Ελληνίδας ευρωβουλευτού της S&D Εύας Καϊλή, η οποία είναι μία από τους 14 αντιπροέδρους του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, σύμφωνα με την εφημερίδα Le Soir. Η Καϊλή θα οδηγηθεί επίσης ενώπιον του δικαστή για να καταθέσει», γράφει η La Stampa.

knack

Αταμάν: «Ό,τι και να γίνει, εμείς θα πάρουμε την σειρά- Αν δεν πάμε F4 δε θα ‘μαι του χρόνου στον Παναθηναϊκό»! (video)

ataman 2 1

Αταμάν: «Ό,τι και να γίνει, εμείς θα πάρουμε την σειρά- Αν δεν πάμε F4 δε θα ‘μαι του χρόνου στον Παναθηναϊκό»! (video)

Ο τεχνικός του Παναθηναϊκού μίλησε μετά την ήττα της ομάδας του, δίνοντας σήμα ανασύνταξης και…

Ρέντη: Αποκαλυπτικοί οι διάλογοι των δραστών – «Θα σας βρούνε όλους κρύους» (video)

ΡΕΝΤΗ

Ρέντη: Αποκαλυπτικοί οι διάλογοι των δραστών – «Θα σας βρούνε όλους κρύους» (video)

Αντιμέτωποι με βαριές ποινικές διώξεις είναι πλέον οι 67 συλληφθέντες για την υπόθεση της δολοφονίας…

Μαζική δηλητηρίαση προστατευόμενων ειδών-Νεκρά 47 ζώα από δηλητηριασμένα δολώματα

εβρος

Μαζική δηλητηρίαση προστατευόμενων ειδών-Νεκρά 47 ζώα από δηλητηριασμένα δολώματα

Ένα πολύ σοβαρό περιστατικό έρχεται να προστεθεί στον μακρύ κατάλογο των περιστατικών παράνομης χρήσης δηλητηριασμένων…