Ξανά «Πρώτο Θέμα» στην ομοφοβία - Το άθλιο δημοσίευμα για τον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ (εικόνα)

Το γεγονός ότι ένας από τους υποψήφιους ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ έχει παντρευτεί με άνδρα είναι κάτι ασυνήθιστο και άξιο σχολιασμού για το «Πρώτο Θέμα»

NewsRoom 28/03/2019 | 16:12

Το «Πρώτο Θέμα» μας έχει συνηθίσει πολλές φορές με δημοσιεύματα που έχουν καταγραφεί στην συλλογική μνήμη για το πόσο κοντά έχουν έρθει με ακροδεξιές αφηγήσεις και χώρους, πόσο συχνά προτάσσει τον κοινωνικό κανιβαλισμό και το lifestyle της κλειδαρότρυπας. 

Το πρωτοσέλιδο με τον νεκρό Παύλο Φύσσα που ξεψυχάει στα χέρια της κοπέλας του, οι γιαγιάδες που «βοηθούσε» η Χρυσή Αυγή στα ATM, αλλά και «κεκαλυμμένα» ρατσιστικά θέματα, όπως δημοσίευμα που παρουσίαζε την ρευματοκλοπή της καφετέριας Da Capo ως «πατέντα των Ρομά», μιας και μόνο αυτοί είναι ικανοί να κλέβουν, αντίθετα με τους Έλληνες, και μάλιστα του Κολωνακίου. 

Με την ίδια λογική λοιπόν, ο τίτλος που επέλεξαν για την παρουσίαση του βιογραφικού ενός από τους υποψήφιους ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ είναι «Παντρεμένος με άνδρα ένας από τους υποψήφιους ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ», αναφερόμενοι στον Νίκο Γραικό.

Φτηνός λαϊκισμός, που ενώ δεν λέει φυσικά ευθέως, προσπαθεί να περάσει το μήνυμα στον αναγνώστη πως ο Νίκος Γραικός δεν είναι από τους «φυσιολογικούς» που είναι παντρεμένοι με γυναίκες. Κεκαλυμμένη ομοφοβία που πλασάρεται κάτω από τον μανδύα της ενημέρωσης.

Μάλιστα, με την γνωστή του τακτική εισβάλει στην προσωπική ζωή των ανθρώπων με τη λογική της κλειδαρότρυπας, ενισχύει τις ομοφοβικές συμπεριφορές, παρουσιάζοντας ως πρόβλημα το ότι κάποιος από τον ΣΥΡΙΖΑ είναι παντρεμένος με άνδρα.