Το «Πρώτο Θέμα» δυσφημεί τους μαθητικούς αγώνες: Οι καταλήψεις γίνονται για τα… Rafale

Πού να φτάσει και η «λίστα Πέτσα Νο2»

5152307

Από το πρωί μαθητές σε όλη τη χώρα δίνουν δυναμικό παρών μέσα από συλλαλητήρια διατρανώνοντας τα αιτήματά τους για τα ελλιπή μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό, τις τεράστιες ελλείψεις σε υποδομές, αίθουσες διδασκαλίας, εκπαιδευτικούς και καθαρίστριες.

Με κεντρικό σύνθημα «κάτω από την μάσκα έχουμε φωνή, μόρφωση, υγεία για κάθε μαθητή» χιλιάδες μαθητές διαδήλωσαν σε αρκετές πόλεις ζητώντας μείωση των μαθητών σε 15 ανά τάξη, πρόσληψη του απαραίτητου εκπαιδευτικού προσωπικού και του προσωπικού καθαριότητας, αλλά και ανατροπή του νόμου Κεραμέως για την τράπεζα θεμάτων.

 

«Ενδεικτικά» αναφέρουμε ότι τα βασικότερα αιτήματα των κινητοποιήσεων και των μαθητικών καταλήψεων είναι :

 -Ανάμεσα στα πιο βασικά αιτήματα όπως έχουν διαμορφωθεί είναι;

 – Να λυθεί το ζήτημα με την πολύωρη χρήση μάσκας που δυσκολεύει το μάθημα. Μικρότερες διδακτικές ώρες, επαρκή διαλείμματα.

– Μείωση του αριθμού μαθητών ανά τάξη στην κατεύθυνση των 15 μαθητών στην τάξη.

 – Προσλήψεις καθηγητών- να καλυφθούν όλα τα κενά.

 – Επαρκές προσωπικό καθαριότητας.

 – Με ευθύνη Υπουργείου Παιδείας, Περιφερειών και Δήμων να βρεθούν κατάλληλοι χώροι για σχολεία με σοβαρά κτηριακά προβλήματα.

 – Ασφαλείς, συχνές και δωρεάν μεταφορές για τους μαθητές.

Παρόλα αυτά, όμως το Πρώτο Θέμα με σημερινό του δημοσίευμα επιχειρεί μια εξοργιστική προσπάθεια σπίλωσης και απαξίωσης των μαθητικών αγώνων κατηγορώντας τους μαθητές ότι κάνουν καταλήψεις μέχρι και για τα μαχητικά αεροσκάφη Rafale.

Ο χαρακτηριστικό τίλος του δημοσιεύματος είναι «Κάνουν καταλήψεις μέχρι και για τα… Rafale – Συλλαλητήριο αυτή την ώρα στα Προπύλαια» και μέσα στο κείμενο γίνεται ιδιαίτερη αναφορά ότι «οι διαδηλωτές πέταξαν  καπνογόνα στους αστυνομικούς».

Aαναφορικά με τα αιτήματα των μαθητών μάλιστα ο ιστότοπος αναφέρει:

«Στο κείμενο πρόσκληση για το σημερινό συλλαλητήριο αναφέρουν χαρακτηριστικά: «Δε δεχόμαστε πως ότι διεκδικούμε δεν μπορεί να γίνει. Ξέρουμε να κάνουμε μαθηματικούς υπολογισμούς. Η κυβέρνηση της ΝΔ λέει πως θα αγοράσει ΦΕΤΟΣ από τη Γαλλία 16 μαχητικά αεροσκάφη Rafale με κόστος που προσεγγίζει τα 4 δισ. Ευρώ… Σε εμάς λένε πως δεν έχουν χρήματα για να προσλάβουν όσους καθηγητές λείπουν ή χρειάζονται για να μειωθεί ο αριθμός μαθητών ανά τάξη. Τους πληροφορούμε πως αυτά τα χρήματα αρκούν για να προσληφθούν πάνω από 300.000 καθηγητές για έναν χρόνο!».

Την ίδια ώρα ο Στέλιος Πέτσας στη σημερινή συνέντευξη τύπου προανήγγειλε λήψη μέτρων κατά των μαθητικών καταλήψεων λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Είναι ένα θέμα που μας απασχολεί πολύ. Θα δούμε τι μέτρα περαιτέρω μπορούμε να πάρουμε, πέραν της πειθούς και της συνεχούς έκκλησης να μην γίνονται τέτοιες ενέργειες οι οποίες δημιουργούν πρόβλημα και στη σχολική χρονιά, αλλά και στην υγεία των ανθρώπων που προχωρούν σε καταλήψεις.Και αυτό γιατί θα πρέπει να εφαρμόζουμε όλοι τα μέτρα για τον κορονοϊό χωρίς εξαιρέσεις».

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

issue 2465910 1920 1

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

Η δημοσιογραφική ομάδα του koutipandoras.gr, συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλαν τα Διοικητικά Συμβούλια της Ομοσπονδίας…