Πρώτο ντιμπέιτ υποψήφιων δημάρχων: Τρεις στους τέσσερις έκαναν την έκπληξη

Το πρώτο ντιμπέιτ των υποψηφίων της Αθήνας πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τετάρτη στον Ιανό και ήταν απολύτως επιτυχημένο. Και κόσμος και πολιτικός πολιτισμός μαζί, είναι σίγουρα κάτι που μπορεί να θεωρηθεί «επιτυχία».

υποψήφιοι δήμαρχοι

Οι υποψήφιοι δήμαρχοι Γερουλάνος, Ηλιόπουλος, Μπακογιάννης και Σοφιανός συζήτησαν για την πόλη. Τρεις από τους τέσσερις ήταν και μια μεγάλη έκπληξη.

Ο Παύλος Γερουλάνος του ΚΙΝΑΛ ήταν αποκάλυψη. Πολιτικός σοβαρός, ψύχραιμος, προοδευτικότατος, φαίνεται πως μόλις αποτίναξε από πάνω του το κοινοβουλευτικό βάρος, μπόρεσε να κινηθεί με ευκολία στα κανονικά του χρώματα. Ο κ. Γερουλάνος μίλησε για την πόλη σε κλίμα συνεργασίας κι όχι αντιπαράθεσης, αφήνοντας μια πολύ καλή αίσθηση.

Ο Νάσος Ηλιόπουλος, παιδί της Αριστεράς και κάτοικος στα Κάτω Πατήσια, ήταν ο υποψήφιος που έθεσε πιο πολιτικά και από τους τέσσερις το ζήτημα της ναζιστικής απειλής για την πόλη. Όσο ο Κώστας Μπακογιάννης ποντάρει στην Ασφάλεια με κεντρικό πυρήνα του αφηγήματος τα Εξάρχεια, ο Νάσος Ηλιόπουλος θέτει σαν κεντρικό πρόβλημα τη ναζιστική και την ακροδεξιά απειλή. Ο Νάσος Ηλιόπουλος έγινε ευρέως γνωστός όταν ανέλαβε υφυπουργός Εργασίας, αλλά τώρα του δίνεται η ευκαιρία να μιλήσει για πιο πλατιά ζητήματα και ανταποκρίνεται εξαιρετικά. Ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ ήταν ο πιο πολιτικός και πιο συγκεκριμένος και από τους τέσσερις του πρώτου ντιμπέιτ.

Ο Κώστας Μπακογιάννης, υποψήφιος της Νέας Δημοκρατίας, είναι ο πιο έμπειρος σε θέματα αυτοδιοίκησης, αλλά σε καμία περίπτωση σε θέματα αυτοδιοίκησης εν Αθήναις. Όλο το προηγούμενο διάστημα προσπάθησε να αποτινάξει από πάνω του την «ρετσινιά» του πολιτικού από τζάκι, δίνοντας μια σειρά «κουλ» συνεντεύξεων, κυρίως γραπτών. Ο κ. Μπακογιάννης διαφωνεί με τον θείο του, διαφωνεί και με την Νέα Δημοκρατία σε κάποια πράγματα, έχει καπνίσει και λίγο χόρτο, είναι και με τα δικαιώματα (λίγο, όμως, γιατί στο δια ταύτα η κομματική γραμμή τον πήρε αμπάριζα). Όμως ο γραπτός λόγος, ή και ο λόγος χωρίς συνομιλητές φαίνεται πως μπόρεσε να χτίσει ένα καλό προφίλ, που δεν κατάφερε να κρατήσει και στο ντιμπέιτ. Διότι στο ντιμπέιτ ήταν εμφανέστατη και η αλαζονεία του και η πεποίθηση πως όντως η Αθήνα του ανήκει. Μάλιστα, όταν κλήθηκε να απαντήσει για την κομματική του προέλευση τα έχασε και έγινε επιθετικός, χάνοντας σε μεγάλο βαθμό το «κουλ» προφίλ του. Ο κ. Μπακογιάννης φαίνεται πως τελικά ήταν ο μεγάλος χαμένος της πρώτης διαμάχης των τεσσάρων.

Ο κ. Σοφιανός του ΚΚΕ είναι ο μοναδικός που δεν έκανε καμία έκπληξη. ΚΚΕ στο Δήμο, ίδιο πρόσωπο, ίδια γραμμή. Εξαιρετικά πολιτικός, συνέδεσε την αυτοδιοίκηση με το κεντρικό πολιτικό, την ΕΕ, τα μνημόνια.

Απών ο Ηλίας Κασιδιάρης της Χρυσής Αυγής και φυσικά σκόπιμα, για να μπορεί η συζήτηση να κινηθεί τουλάχιστον εντός δημοκρατίας και πολιτικού πολιτισμού. Και ανθρώπινης αξιοπρέπειας.

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Βόλος: Συγκλονίζει μαρτυρία 21χρονης κοπέλας – «Με βίαζε σε ξενοδοχείο από τα 11 μου χρόνια» (video)

viasmos 6

Βόλος: Συγκλονίζει μαρτυρία 21χρονης κοπέλας – «Με βίαζε σε ξενοδοχείο από τα 11 μου χρόνια» (video)

Απίστευτες αποκαλύψεις έκανε μια κοπέλα απ' τη Λάρισα, καθώς αποκάλυψε ότι βιαζόταν επί σειρά ετών…