Newsroom

Newsroom

Πρώτη τρανς υποψήφια για βραβείο ΕΜΜΥ στην κατηγορία Α’ Γυναικείου Ρόλου

Η MJ Rodriguez που πρωταγωνιστεί στην τηλεοπτική σειρά Pose είναι η πρώτη τρανς υποψήφια για πρωταγωνιστικό ρόλο

AP21187780125442

«Πιστεύω ότι είναι μια κομβική σιγμή. Δεν υπήρξε καμία άλλη τρανσέξουαλ που να προταθεί με βραβείο Emmy Α’ Γυναικείου Ρόλου και νιώθω ότι αυτό σπρώχνει τα πράγματα τόσο πολύ μπροστά για τόσους πολλούς ανθρώπους που περιμένουν έξω από την πόρτα – είτε είναι άνδρες είτε γυναίκες τρανσέξουαλ, άνθρωποι έμφυλης ποικιλίας, LGBTQIA+, οτιδήποτε.

Μια στιγμή σαν αυτή ανοίγει και δίνει διάρκεια στις πιθανότητες του τι μπορεί να συμβεί στο μέλλον και πιστεύω ότι η Ακαδημία έχει ανοίξει τα μάτια της περισσότερο. Ναι, πιστεύω ότι θα συνεχίσουν σε αυτό το δρόμο και επίσης νιώθω ότι θα συνεχίσουμε να μιλάμε και να ενθαρρύνουμε και να πληροφορούμε και να εκπαιδεύουμε ανθρώπους σε όλον τον κόσμο. Νομίζω πως αυτό είναι το σημαντικότερο.»

Αυτά δήλωσε η Michaela Antonia Jaé Rodriguez, γνωστή ως Mj Rodriguez,η πρώτη τρανς υποψήφια για βραβείο ΕΜΜΥ στην κατηγορία των πρωταγωνιστικών ρόλων

Η Mj Rodriguez είναι ηθοποιός και τραγουδίστρια και έγινε γνωστή μέσα από τη δημοφιλή σειρά Pose του δικτύου FX, στην οποία ξεκίνησε να παίζει το 2017, αποτελώντας έτσι την πρώτη τρανσέξουαλ με τόσο κεντρικό ρόλο σε σειρά μεγάλου δικτύου.