«Η Θεσσαλονίκη συμβολίζει την πύλη εισόδου της Βόρειας Μακεδονίας στην Ελλάδα»

«H Συμφωνία των Πρεσπών άνοιξε ένα νέο κεφάλαιο στις σχέσεις της Ελλάδας με την Βόρεια Μακεδονία και θα βοηθήσει στην ενδυνάμωση της συνεργασίας στα Βαλκάνια.  Η ύπαρξη του προβλήματος και της διαφωνίας όλα αυτά τα χρόνια ήταν ένα εμπόδιο στις σχέσεις των δύο χωρών. Έσπρωχνε τη χώρα μου πιο κοντά σε άλλες χώρες των Βαλκανίων και λιγότερο προς την Ελλάδα» είπε κατά τη διάρκεια του 1ου Thessaloniki Regional Forum "Προκλήσεις του σήμερα, προοπτικές του αύριο: Βαλκάνια 2030" την Κυριακή η υπουργός Δικαιοσύνης της Βόρειας Μακεδονίας Renata Deskoska.

renata

Η πρώτη υπουργός της Βόρειας Μακεδονίας η οποία επισκέπτεται επίσημα την Ελλάδα μετά την υπογραφή της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Η κ. Renata Deskoska χαρακτήρισε «καλή» την Συμφωνία η οποία υποστηρίζεται όχι μόνο από τους πολιτικούς στη χώρα της   αλλά και πολιτικούς των Δυτικών κρατών. “Το γεγονός ότι χθες δύο πρωθυπουργοί Ζάεφ και Τσίπρας έλαβαν στο περιθώριο της Διάσκεψης για την Ασφάλεια, στο Μόναχο το βραβείο Ewald von Kleist από την γερμανική κυβέρνηση δείχνει ότι αυτή η Συμφωνία  υποστηρίζετα και από τις άλλες δυτικές χώρες” είπε η κ Deskoska.

Αναφερόμενη στις ψευδείς ειδήσεις πραδέχτηκε ότι «πριν φτάσουμε τελικά να γίνει η Συμφωνία είχαμε κάνει μία έρευνα και παρατηρήσαμε ότι οι πολίτες συναντούσαν τεράστια προβλήματα, μεγάλο μποικοτάζ από αυτούς που ήταν η ενάντια στην Συμφωνία. Εκατοντάδες ψεύτικοι λογαριασμοί δημιουργήθηκαν στο twitter σπέρνοντας τον εθνικισμό, το φόβο, τη διαίρεση»

Παραδέχθηκε ότι η κυβέρνηση της χώρας της δεν πολέμησε τόσο καλά όσο θα έπρεπε τη διασπορά ψευδών ειδήσεων την περίοδο του δημοψηφίσματος.  «Πήραμε το μάθημά μας. Χρειάζεταi όμως Πανευρωπαική συνεργασία για να αντιμετωπιστεί αυτό το ζήτημα. Άνω του 50% των εφήβων στο Βέλες ασχολούνται με τη διασπορά ψευδών ειδήσεων. Δεν τους ενδιαφέρει να επηρεάσουν πολιτικές καταστάσεις ή εκλογικά αποτελέσματα αλλά μόνο να κερδίσουν χρήματα»
 
Υπενθύμισε ότι οι συμπατριώτες της έρχονται τακτικά στην Θεσσαλονίκη και την Χαλκιδική ενώ εκτίμησε ότι η Συμφωνία των Πρεσπών θα ενδυναμώσει ακόμη περισσότερο τις οικονομικές σχέσεις και τη συνεργασία των δύο χωρών, προσθέτοντας ότι οι δήμαρχοι Σκοπίων και Θεσσαλονίκης έχουν συνάψει ήδη Συμφωνίες συνεργασίας.  «Η Θεσσαλονίκη συμβολίζει την πύλη εισόδου της Βόρειας Μακεδονίας στην Ελλάδα» κατέληξε. 

Πηγή: Eθνος

 

Νέο στοιχείο για Αγίους Αναργύρους: Μήνυσε τους αστυνομικούς ο πατέρας της – «Την ξεφορτώθηκαν μέσα σε πέντε λεπτά»

Κυριακή

Νέο στοιχείο για Αγίους Αναργύρους: Μήνυσε τους αστυνομικούς ο πατέρας της – «Την ξεφορτώθηκαν μέσα σε πέντε λεπτά»

Στη μήνυση, σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star παρουσιάζεται ένα άγνωστο στοιχείο, αφού…

Συναγερμός στην Κόρινθο: Εντοπίστηκε πτώμα ηλικιωμένης γυναίκας στη θάλασσα

5619840

Συναγερμός στην Κόρινθο: Εντοπίστηκε πτώμα ηλικιωμένης γυναίκας στη θάλασσα

Το πτώμα μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο της Κορίνθου, ενώ το Λιμεναρχείο Κορίνθου διενεργεί προανάκριση για την…

Νιγηρία: «Φέρτε πίσω τα κορίτσια μας» – Εντοπίστηκε μια από τις 276 μαθήτριες που είχαν απαχθεί από τζιχαντιστές 10 χρόνια πριν

nigiria 768x512 1

Νιγηρία: «Φέρτε πίσω τα κορίτσια μας» – Εντοπίστηκε μια από τις 276 μαθήτριες που είχαν απαχθεί από τζιχαντιστές 10 χρόνια πριν

Πρόκειται για την Λίντια που «διασώθηκε μαζί με τα τρία παιδιά της» κοντά στην πόλη…