Newsroom

Newsroom

Πρώτη δοκιμαστική πτήση για το "αόρατο" drone της Κίνας

H Κίνα πραγματοποίησε με επιτυχία την πρώτη δοκιμαστική πτήση ενός μη επανδρωμένου αεροσκάφους τεχνολογίας stealth, το οποίο θα μπορούσε στο…

drone

H Κίνα πραγματοποίησε με επιτυχία την πρώτη δοκιμαστική πτήση ενός μη επανδρωμένου αεροσκάφους τεχνολογίας stealth, το οποίο θα μπορούσε στο μέλλον να φέρει και όπλα, μεταδίδουν την Πέμπτη τα κινεζικά μέσα.
Φωτογραφίες και βίντεο του πρώτου κινεζικού drone που μένει αόρατο στα εχθρικά ραντάρ αναρτήθηκαν στους δικτυακούς τόπους της Λαϊκής Ημερησίας και άλλων εφημερίδων. 
Η δοκιμαστική πτήση του Λιτζιάν, που σημαίνει «αιχμηρό ξίφος» πραγματοποιήθηκε σε πεδίο δοκιμών στη νοτιοδυτική Κίνα και διήρκεσε 20 λεπτά.
Αναλυτές επισημαίνουν ότι το κινεζικό drone, με πτέρυγες και άτρακτο σε σχήμα δέλτα, μοιάζει εντυπωσιακά με το αμερικανικό X-47B που αναπτύσσεται για χρήση σε αεροπλανοφόρα, καθώς και με το γαλλικό πειραματικό αεροσκάφος Neuron. Άλλοι πάλι υποστηρίζουν ότι το Λιτζιάν είναι στην πραγματικότητα αντίγραφο του ρωσικού Mikoyan Skat.
Το Πεκίνο είναι γνωστό ότι επενδύει σε νέες στρατιωτικές τεχνολογίες, ωστόσο οι δυνατότητες του Λιτζιάν και δύο νέων μαχητικών stealth, του J-20 και του J-31, παραμένουν εν πολλοίς άγνωστες.
Όπως πάντως επισημαίνει το Associated Press, αρκετοί αναλυτές υποψιάζονται ότι η Κίνα αντιμετωπίζει δυσκολίες στην ανάπτυξη κατάλληλων κινητήρων και το «Αιχμηρό Ξίφος» φαίνεται ότι βασίζεται σε ρωσικό κινητήρα turbofan που περιορίζει την ικανότητά του να μένει αόρατο στα ραντάρ.
Λίγες χώρες έχουν αναπτύξει ως σήμερα μη επανδρωμένα αεροσκάφη για στρατιωτική χρήση. Είναι οι ΗΠΑ, το Ισραήλ, η Γαλλία, η Βρετανία και η Ρωσία.
in.gr, με πληροφορίες από Associated Press

O γνωστός ράπερ Εθισμός «σπάει κόκκαλα» με το νέο του τραγούδι – Η αναφορά στον Κώστα Βαξεβάνη και στις υποκλοπές

433140002 767928198614916 439479898267640574 n

O γνωστός ράπερ Εθισμός «σπάει κόκκαλα» με το νέο του τραγούδι – Η αναφορά στον Κώστα Βαξεβάνη και στις υποκλοπές

Ο Εθισμός μέσα από τους στίχους του θίγει συχνά υποθέσεις που απασχολούν έντονα την ελληνική…