Πρώτη αίτηση για 4ήμερη εργασία στην Ελλάδα

Ο Σύλλογος Εργαζομένων στις Υπηρεσίες της Τράπεζας Πειραιώς (ΣΕΥΤΠΕ), υπέβαλε επισήμως αίτημα εφαρμογής 4ήμερης εργασίας, χωρίς μείωση αποδοχών στη μεγαλύτερη συστημική Τράπεζα της χώρας.  

pc

Μετά το Ηνωμένο Βασίλειο, όπου έχουν αρχίσει να εργάζονται τέσσερις ημέρες την εβδομάδα, χωρίς μείωση μισθού, η πρώτη επίσημη αίτηση για 4ημέρη εργασία και στην Ελλάδα είναι γεγονός.

Συγκεκριμένα, ο Σύλλογος Εργαζομένων στις Υπηρεσίες της Τράπεζας Πειραιώς (ΣΕΥΤΠΕ), υπέβαλε επισήμως αίτημα εφαρμογής 4ήμερης εργασίας, χωρίς μείωση αποδοχών στη μεγαλύτερη συστημική Τράπεζα της χώρας.

Όπως τονίζουν οι εργαζόμενοι, «τόσο η διαδικασία ψηφιακού μετασχηματισμού της Τράπεζας που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, όσο και οι νέες τάσεις στην αγορά εργασίας που προσεγγίζουν την αύξηση της παραγωγικότητας της εργασίας με μια νέα οπτική, συνηγορούν υπέρ της πιλοτικής εφαρμογής του μοντέλου που στοχεύει σε 100% αποδοχές, 80% απασχόληση, 100% παραγωγικότητα».

Αναλυτικά η ανακοίνωση: 

Ο Σύλλογος Εργαζομένων στις Υπηρεσίες της Τράπεζας Πειραιώς (ΣΕΥΤΠΕ), κατά τη σημερινή συνάντηση με τη Διοίκηση, υπέβαλε επισήμως αίτημα εφαρμογής 4ήμερης εργασίας, χωρίς μείωση αποδοχών στη μεγαλύτερη συστημική Τράπεζα της χώρας.

Απέναντι στην επιλογή της συρρίκνωσης που προβλέπει το Business Plan 2022-25 και τη δυσαρέσκεια των τοπικών κοινωνικών από το κλείσιμο καταστημάτων και την απώλεια θέσεων εργασίας, η εφαρμογή ενός καινοτόμου μοντέλου 4ήμερης απασχόλησης μπορεί να δώσει μια νέα προοπτική, σύμφωνα με τις πρακτικές που εφαρμόζονται ήδη σε ευρωπαϊκές εταιρείες αιχμής.

Τόσο η διαδικασία ψηφιακού μετασχηματισμού της Τράπεζας που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, όσο και οι νέες τάσεις στην αγορά εργασίας που προσεγγίζουν την αύξηση της παραγωγικότητας της εργασίας με μια νέα οπτική, συνηγορούν υπέρ της πιλοτικής εφαρμογής του μοντέλου που στοχεύει σε 100% αποδοχές, 80% απασχόληση, 100% παραγωγικότητα.

Με τον τρόπο αυτό, η Τράπεζα μπορεί να οδηγηθεί έξω από το φαύλο κύκλο της συρρίκνωσης, να εγγυηθεί τις θέσεις εργασίας, να υπηρετήσει το ζητούμενο της ανάπτυξης και να ενισχύσει το κύρος και τη φήμη της ως ηγετική Τράπεζα της χώρας.

Ταυτόχρονα:

  • Θα αξιοποιήσει πλήρως τις παραγωγικές ικανότητες των εργαζόμενων.
  • Θα αναβαθμίσει την εταιρική της ταυτότητα, αποδεικνύοντας έμπρακτα ότι βρίσκεται στην πρωτοπορία του επιχειρηματικού γίγνεσθαι.
  • Θα δώσει νέο όραμα εταιρικής διακυβέρνησης που θα προάγει την σταθερότητα και την ανάπτυξη.
  • Θα ευθυγραμμισθεί με τις νέες τάσεις στην αγορά εργασίας που έχουν δημιουργηθεί μετά την ενεργειακή κρίση, αναβαθμίζοντας την εικόνα της εταιρικής κοινωνικής υπευθυνότητας στα μάτια εργαζόμενων και των πελατών.

Η εφαρμογή της 4ήμερης εργασίας χωρίς μείωση αποδοχών είναι η απάντηση στα αδιέξοδα που δημιουργεί η βίαιη συρρίκνωση της Τράπεζας Πειραιώς.

Καιρός: «Καμπανάκι» από Μαρουσάκη για τις επόμενες 5 ημέρες – Πού θα χτυπήσουν τα φαινόμενα

Μαρουσάκης καιρός

Καιρός: «Καμπανάκι» από Μαρουσάκη για τις επόμενες 5 ημέρες – Πού θα χτυπήσουν τα φαινόμενα

Ο καιρός θα αλλάξει ραγδαία τα επόμενα 24ωρα - Αναλυτικά η πρόγνωση του Κλέαρχου Μαρουσάκη

Καταγγελίες για σοβαρά προβλήματα σε αεροσκάφη της Boeing: «Μου είπαν να το βουλώσω, δέχθηκα απειλές»

Air New Zealand Airplane Aeroplane Boeing 737 93499

Καταγγελίες για σοβαρά προβλήματα σε αεροσκάφη της Boeing: «Μου είπαν να το βουλώσω, δέχθηκα απειλές»

Σοκάρουν οι καταθέσεις μαρτύρων δημοσίου συμφέροντος σε επιτροπή έρευνας της αμερικανικής Γερουσίας