Πρωθυπουργός – τουρίστας;

Στο βίντεο που αναρτήθηκε από χρήστη στο twitter, βλέπουμε τον Μητσοτάκη να παίρνει θέση μπροστά στον διασημότερο πίνακα του Ντιέγκο Βελάσκεθ, να βγάζει το κινητό του και να τον φωτογραφίζει πράγμα που…απαγορεύεται ρητά στο Μουσείο Πράδο.

Screenshot 2022 06 30 152116

Οι ηγέτες 44 χωρών που συμμετέχουν στην 32η Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ που διοργανώνεται στη Μαδρίτη, την πρωτεύουσα της Ισπανίας, δείπνησαν χθες (29/6) στο Μουσείο Πράδο. Το δείπνο παρέθεσε στους ηγέτες ο Ισπανός πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ. Μεταξύ των ηγετών που παρευρέθηκαν, φυσικά, και ο πρωθυπουργός μας Κυριάκος Μητσοτάκης, τον οποίο ο φωτογραφικός φακός απαθανάτισε να συζητά με τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν. Ένα άλλο βίντεο ωστόσο απαθανάτισε τον Μητσοτάκη και σε ένα άλλο στιγμιότυπο…σίγουρα «λιγότερο επίσημο» – Δείτε τις αντιδράσεις.

Το Μουσείο Πράδο

Πρέπει να σημειωθεί λοιπόν, πως το γεύμα ετοίμασε ο Ισπανός σεφ Χοσέ Αντρές, ο οποίος πήγε στην Ουκρανία για ανθρωπιστική βοήθεια τους πρώτους μήνες του πολέμου, ενώ συναυλία έδωσε και η Συμφωνική Ορχήστρα του Κιέβου. Μπροστά στα κλασικά αριστουργήματα οι ηγέτες γεύτηκαν τις δημιουργίες του σεφ Χοσέ Αντρές, ο οποίος ταξίδεψε εθελοντής στην Ουκρανία, ενώ είχαν επίσης την ευκαιρία να δουν μερικά από τα έργα των διάσημων Ισπανών ζωγράφων Ντιέγκο Βελάθκεθ και Φρανθίσκο Γκόγια στο μουσείο.

Το μουσείο διαθέτει την πληρέστερη συλλογή ισπανικών έργων ζωγραφικής από τον 11ο έως τον 18ο αιώνα και πολυάριθμα αριστουργήματα μεγάλων ζωγράφων όπως το «Las Meninas» του Βελάθκεθ, το «Maja y dos Majos» του Γκόγια, ο «Ευγενής με το χέρι στο στήθος» του Ελ Γκρέκο, «Ο κήπος των γήινων απολαύσεων του Μπος» και «Οι τρεις χάρες» του Ρούμπενς, μεταξύ άλλων σπάνιων κομματιών, με το σημαντικότερο τμήμα των πινάκων να ανήκει στην χρονική περίοδο από το 15ο-17ο αιώνα μ.χ. μια περίοδος που ονομάζεται Χρυσή Περίοδος της Ισπανίας.

Στο Μουσείο Πράδο δεν επιτρέπεται η φωτογράφηση και η κινηματογράφηση στο εσωτερικό των εκθέσεων.

Το μουσείο Πράδο απαγορεύει τις φωτογραφίσεις – Το βίντεο με τον Μητσοτάκη

Από ότι φαίνεται, ο Μητσοτάκης ενθουσιάστηκε τόσο με αυτή την εξέλιξη που μάλλον συγχύστηκε και “παρέβλεψε” στοιχειώδη πρωτόκολλα που ισχύουν για τα μουσεία έργων τέχνης, όπως το ότι δεν επιτρέπεται ας πούμε, να φωτογραφίζεις αυτά τα έργα. 

Στο βίντεο που αναρτήθηκε από χρήστη στο twitter βλέπουμε τον Μητσοτάκη να παίρνει θέση μπροστά στον διασημότερο πίνακα του Ντιέγκο Βελάσκεθ, το «Las Meninas», να βγάζει το κινητό του…και να τον φωτογραφίζει.

Δείτε τις αντιδράσεις

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

Αλεξια

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

«Θερμό επεισόδιο» καταγράφηκε σε γνωστό καφέ της Αθήνας, το μεσημέρι της Τετάρτης, μεταξύ της Αλεξίας…