Πρωθυπουργός περιορισμένης ευθύνης

Στρεψοδικία, αλαζονεία, αλλοίωση στοιχείων, εριστική διάθεση και διχασμός στη Βουλή από τον Μητσοτάκη με φόντο την πανδημία

5402945 0

Δεν θα παραξενευτεί κανείς αν ο Πρωθυπουργός επιστρέψει στη συνήθεια που κληρονόμησε από τον Σαμαρά, να μην απαντά στην «Ώρα του Πρωθυπουργού»

Για μια ακόμη φορά βρέθηκε απέναντι στον Τσίπρα και δεν του βγήκε σε καλό. Όχι για την αδυναμία του απέναντι στο βασικό πολιτικό του αντίπαλο, αλλά για την προκλητική στάση του απέναντι στην κοινωνία.

Από τη συζήτηση αναδείχθηκε αυτό που όλοι αντιλαμβάνονται- παρότι το κυρίαρχο σύστημα ενημέρωσης κρύβει.

Η κυβέρνηση χρησιμοποίησε ενσυνείδητα την πανδημία για λόγους που δεν έχουν σχέση με την προστασία του πληθυσμού και την υγειονομική πολιτική.

Για να χρηματοδοτήσει ΜΜΕ που θα λιβανίζουν τον Πρωθυπουργό. Και κυρίως για να οδηγήσει σε ασφυξία το ΕΣΥ προκειμένου να ενισχυθεί οι ιδιωτικός τομέας.

Οι κλινικάρχες προστατεύθηκαν από τον ιό και το βάρος σήκωσαν αποκλειστικά τα κρατικά νοσοκομεία.

Όσον αφορά τον εμβολιασμό, ο Πρωθυπουργός επιχειρώντας να ταυτιστεί με το εμβόλιο ως «σωτήρας» αποδυναμωσε την εμβολιαστική επιχείρηση με παραπλανητική ενημέρωση.

Τα αποτέλεσμα είναι δραματικό.

Η Ελλάδα βρέθηκε στην κορυφή των θανάτων στην Ευρώπη σε σχέση με τον πληθυσμό της.

Όχι μόνο από τον COVID-19, αλλά και από άλλες αιτίες θανάτου.

Ένα πρόβλημα για κάθε λύση

Η εγκατάλειψη του ΕΣΥ εμπόδισε ανθρώπους να προσφύγουν στις κρατικές υπηρεσίες υγείας -όσοι μπορούν πηγαίνουν στους ιδιώτες- ακόμη και όταν μπορούσαν να τους υποδεχθούν. Που δεν μπορούν, ιδίως σε ό,τι αφορά επεμβάσεις.

Ταυτόχρονα η εξώθηση των νοσοκομείων σε οικονομική χρεοκοπία, αφ’ ενός υποβάθμισε την παρεχόμενη περίθαλψη και αφετέρου στέλνει ως πελατεία στους ιδιώτες όσους μπορούν να πληρώσουν.

Σε επίδειξη υπεκφυγής ο Κυριάκος Μητσοτάκης αρνήθηκε ότι ως πρωθυπουργός είναι υπεύθυνος για ό,τι συμβαίνει τη χώρα. Στα χνάρια του Σημίτη.

Απάντησε σα να μην καταλαβαίνει ότι αυτό που του καταλόγισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ήταν το προφανές: έχει ένα πρόβλημα για κάθε λύση.

Εφτασε στο σημείο να κάνει….επιλογή χρονικής περιόδους και να απολογείται για την καλύτερη «φέτα».

Κατέφυγε στη λογική του μέσου όρου για να αφαιρέσει την επιβάρυνση των τελευταίων μηνών- σα να έχουν μικρότερη αξία οι απώλειες ζωής σ’ αυτή την περίοδο.

Ισχυρίσθηκε ακόμη και ότι άνοιξε τα σχολεία «υποδειγματικά».

Αλλά κατέφυγε και σε αστεία επιχειρήματα για να δικαιολογήσει γιατί έπεσε έξω στις προβλέψεις για τον εμβολιασμό.

Η αλχημεία των αριθμών

Είπε ότι… αυτό έλεγαν οι πολίτες στις δημοσκοπήσεις και με αυτό το κριτήριο κινήθηκε.

Η αλχημεία των αριθμών συνδυάσθηκε με την κατηγορία ότι στελέχη της αντιπολίτευσης ζητούσαν να ακυρωθεί το .. καρναβάλι της Πάτρας.

Και βέβαια δεν έλειψε η μεταφορά της ευθύνης για τη διαδοχή του κορονοϊού στις …διαδηλώσεις. Όχι βέβαια στις μεταφορές ή την εκκλησία. Αντιμετωπίζοντας με αφασία τα πραγματικά δεδομένα. 

Η αδυναμία του φάνηκε στην επιμονή του να προσφεύγει σε περιθωριακές απόψεις για να απαντήσει στον Τσίπρα, φτάνοντάς στην ευτέλεια ότι το κόμμα του σύστηνε “φάρμακα για αγελάδες».

Όταν δεν διαστρέβλωνε αλαζονικά τις θέσεις τους ΣΥΡΙΖΑ, μπερδεύοντας περιόδους και αναφορές.

Αν εφάρμοζε το ίδιο μέτρο για τον εαυτό του και την κυβέρνησή του, θα έπρεπε να φύγει από την αίθουσα μαζί με τον Πλεύρη.

Ας αφήσουμε την αμήχανη εικόνα του Πρωθυπουργού στη Βουλή, όταν προσπαθούσε να δώσει κουράγιο στον εαυτό του χαμογελώντας χωρίς λόγο, παρουσιάζοντας διαστρεβλωμένα στοιχεία.

Να μείνουμε στο κείμενο που ανέγνωσε. Ήταν μνημείο ασυναρτησίας, ευτέλειας και αλαζονείας και η μόνη επιδίωξη του λογογράφου ήταν η στρεψοδικία, η συκοφάντηση του αντιπάλου, η διαφυγή από ευθύνες και οι συμψηφισμοί.

Αντί να επιδιώξει την συναίνεση, ο Πρωθυπουργός καταφεύγει στο διχασμό, αντιπολιτευόμενος την αντιπολίτευση. Ατυχεί διαρκώς κοινοβουλευτικά, αλλά εμφανίζεται ως «πωλών τοις μετρητοίς». Το θέμα ότι το κάνει με τα λεφτά των φορολογούμενων.

Πηγή: Anoixtoparathyro

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

6167422

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

Μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου, οι βουλευτές των δύο κομμάτων επέστρεψαν στις…

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

InCollage 20240328 205245331

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

O Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται πως «παραίτησε» τους δύο στενούς του συνεργάτες προκειμένου να μην απολογηθεί…

«Η ΛΑΡΚΟ ανήκει στους εργάτες» – Μαζικό συλλαλητήριο για τη ΛΑΡΚΟ στο κέντρο της Αθήνας

6167427

«Η ΛΑΡΚΟ ανήκει στους εργάτες» – Μαζικό συλλαλητήριο για τη ΛΑΡΚΟ στο κέντρο της Αθήνας

Στο μαζικό συλλαλητήριο για την ΛΑΡΚΟ συμμετέχουν και άλλα σωματεία, φορείς, συνδικάτα αλλά και φοιτητικοί…