Πρωθυπουργική… ξενάγηση στο Μαξίμου: Ο Αλέξης Τσίπρας εκ βαθέων σε μια διαφορετική συνέντευξη

«Ο Αλέξης πίσω από τον Τσίπρα» σε μια πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη

4601954

Έναν διαφορετικό Αλέξη Τσίπρα είχαν την ευκαιρία να δουν οι τηλεθεατές που παρακολούθησαν τη συνέντευξη του πρωθυπουργού στον Alpha και τον Αντώνη Σρόιτερ το βράδυ της Πέμπτης.

Ο πρωθυπουργός ξενάγησε τον δημοσιογράφο στο γραφείο του στο Μέγαρο Μαξίμου αποκαλύπτοντας ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες για την καθημερινότητά του, αλλά και δώρα που έχει λάβει ως πρωθυπουργός από ηγέτες άλλων κρατών.

Στη συνέντευξή του μίλησε και για πιο προσωπικά ζητήματα όπως τον τρόπο που μεγαλώνει τα παιδιά του και το πώς τους εξηγεί τον θεσμικό του ρόλο.

«Με τη Μπέτυ έχουμε κάνει μία πολύ μεγάλη δουλειά για τα παιδιά μας. Η Μπέτυ έχει κάνει πολύ μεγάλη δουλειά. Δουλέψαμε για να τους κάνουμε να αισθάνονται ότι αυτό που κάνει ο πατέρας τους δεν είναι τρομακτικό. Είναι σε μια θέση ευθύνης. Κάποιοι τον εκτιμούν. Κάποιοι τον αντιπαθούν», εξηγεί.

Τόνισε πως δεν θα ξεχάσει ποτέ ότι το παιδί του τον ρώτησε: «Γιατί μπαμπά έχεις καταστρέψει τη χώρα;». «Έχουμε καταφέρει, όμως, να τους εξηγήσουμε την δουλειά που κάνω. Βλέπουν τον πατέρα τους να τους συνοδεύει στο μπάσκετ, στις γιορτές, κ.λπ».

Στο ερώτημα γιατί τα παιδιά ενός πρωθυπουργού δεν μπορούν να πάνε σε ένα δημόσιο σχολείο, απάντησε: «Κάναμε ό,τι μπορούμε για να προστατευτούν. Δεν ξέρουμε αν θα πάνε Γυμνάσιο σε δημόσιο σχολείο. Εγώ πήγα σε δημόσιο Γυμνάσιο και ιδιωτικό δημοτικό. Θα είχα χάσει τη δυνατότητα να γνωρίσω την πραγματική ζωή αν πήγαινα σε κάποιο κολέγιο».

«Πάντως οφείλω να ομολογήσω πως στις βασικές μου υποχρεώσεις ανταποκρίνομαι. Δεν έχει υπάρξει στιγμή που τα παιδιά μου να χρειαστεί να πάνε σε ένα γιατρό και να μην είμαι εκεί. Προσπαθώ να ιεραρχώ τις προτεραιότητες», απάντησε.

Σοβαρό διπλωματικό επεισόδιο μεταξύ Κολομβίας και Αργεντινής: Ο Μιλέι… ξαναχτύπησε

AP23310835745895

Σοβαρό διπλωματικό επεισόδιο μεταξύ Κολομβίας και Αργεντινής: Ο Μιλέι… ξαναχτύπησε

Ο Αργεντίνος πρόεδρος χαρακτήρισε σε συνέντευξή του τον κολομβιανό ομόλογό του Γουστάβο Πέτρο «δολοφόνο» και…