Newsroom

Newsroom

«Προτεραιότητα η ταφή τους» – Δυσκολεύεται η κυβέρνηση να διαχειριστεί τον αριθμό των νεκρών ζώων (video)

Τα νεκρά ζώα τόσες ημέρες στα στάσιμα νερά μπορούν να κάνουν τεράστιο κακό στη δημόσια υγεία

Καταγραφή 14

Τεράστιος είναι ο αριθμός των ζώων που έχασαν τη ζωή τους από τη φονική κακοκαιρία Daniel. Μάλιστα, όπως σας ενημερώσαμε νωρίτερα, οι κτηνοτρόφοι της περιοχής προειδοποιούν ότι όσα επέζησαν θα πεθάνουν σύντομα από ασιτία.

Τα συγκεκριμένα ζώα που έχουν πεθάνει όσο παραπάνω μένουν νεκρά στα στάσιμα νερά, τόσο πιο επικίνδυνα είναι τα πράγματα για τη δημόσια υγεία, καθώς με τις μέρες να περνάνε έχει ήδη ξεκινήσει η αποσύνθεση τους!

Για το συγκεκριμένο ζήτημα μας ενημέρωσε νωρίτερα ο υφυπουργός αγροτικής ανάπτυξης και τροφίμων, Διονύσης Σταμενίτης. Όπως ο ίδιος ανέφερε η συγκέντρωση και η αποτέφρωση των νεκρών ζώων αποτελεί προτεραιότητα για τις αρχές, ενώ έκανε αναφορά για τον αριθμό των νεκρών ζώων. Μάλιστα παραδέχθηκε ότι τα αιγοπρόβατα που βρίσκονται σε κλειστούς χώρους, θα απομακρυνθούν πιο δύσκολα λόγω των συνθηκών πρόσβασης.

Πιο συγκεκριμένα τόνισε: «Μέχρι σήμερα το πρωί ο αριθμός που έχει δοθεί για τα νεκρά αιγοπρόβατα στον ΕΛΓΑ είναι 38.000. Μέχρι τώρα έχουμε διαχειριστεί 15.750 νεκρά ζώα.

Για τους χοίρους έχουν δηλωθεί 7.000 νεκρά ζώα και μέχρι στιγμής έχουμε διαχειριστεί 3.600 νεκρά ζώα
Όσον αφορά τα αιγοπρόβατα που βρίσκονται σε κλειστούς χώρους η διαδικασία θα επιταχυνθεί καθώς τα νερά υποχωρούν και οι δυνάμεις θα μπορέσουν να επιχειρήσουν πιο αποτελεσματικά»

Ιωαννίδης: Φραστικό επεισόδιο με οπαδό – «Εγώ δεν τιμάω το τριφύλλι, που παίζω με έξι ενέσεις;» (video)

Ιωαννίδης

Ιωαννίδης: Φραστικό επεισόδιο με οπαδό – «Εγώ δεν τιμάω το τριφύλλι, που παίζω με έξι ενέσεις;» (video)

Μετά την νέα ήττα του Παναθηναϊκού, αυτή τη φορά από τον Άρη, υπήρξε ένα επεισόδιο…