ΓΜ

Γιάννης Μπαλάφας

Προτεραιότητα η δικαιοσύνη

«Ατέλειωτος ο κατάλογος που μπορεί να συμπεριλάβει τον νεποτισμό, την αλαζονεία, τη διαφθορά, τη διαπλοκή, τα σκάνδαλα, την ανεπάρκεια και την κοροϊδία αυτής της κυβέρνησης»

FS dikaiosyni

Τώρα πλέον είναι ακόμα πιο σαφές: Στις επόμενες εκλογές θα αποφασίσουμε κυρίως για το είδος δημοκρατίας που θέλουμε. Δεν θα αποφασίσουμε απλά για το ποιος ή ποιοι θα μας κυβερνήσουν. Δεν ψηφίζουμε απλά για πρωθυπουργό και κυβέρνηση. Επιλέγουμε αν θέλουμε ανεξάρτητη δικαιοσύνη ή «μιλημένους» εισαγγελείς, αν θέλουμε το δημόσιο χρήμα να μοιράζεται σε «ημετέρους», αν θέλουμε να πληρώνουμε πανάκριβα για βασικά αγαθά (όπως η ενέργεια), αν θέλουμε κάποιοι να εισπράττουν «ουρανοκατέβατα κέρδη» και εμάς να μας έρχεται «ο ουρανός-σφοντύλι» όποτε ανοίγουμε έναν λογαριασμό, αν θέλουμε μια οικογένεια (και οι υποτακτικοί της) να καθορίζει τις τύχες μας, αν θέλουμε… αν θέλουμε… αν θέλουμε…

Ατέλειωτος ο κατάλογος που μπορεί να συμπεριλάβει τον νεποτισμό, την αλαζονεία, τη διαφθορά, τη διαπλοκή, τα σκάνδαλα, την ανεπάρκεια και την κοροϊδία αυτής της κυβέρνησης.

Ψηφίζουμε λοιπόν αν τα εγκρίνουμε αυτά ή αν επιλέγουμε έναν άλλο, διαφορετικό δρόμο. Προσωπικά είμαι πολύ σκεπτικός σχετικά με το τι θα είχε να αντιμετωπίσει μια νέα προοδευτική κυβέρνηση (σαν αυτή που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ) και που να δώσει προτεραιότητα.

Όπως οι τελευταίες εξελίξεις μας πείθουν όλους ότι η δικαιοσύνη και η αποκατάσταση της σχέσης εμπιστοσύνης που πρέπει να διέπει τον πολίτη με τις διακριτές και ανεξάρτητες εξουσίες, είναι το μεγάλο μας στοίχημα.

-Αν ο πολίτης δεν νοιώθει ότι υπάρχει κάπου που θα βρει το δίκιο του, δεν θα λειτουργεί ως μέρος ενός κοινωνικού συνόλου, αλλά θα ενδιαφέρεται μόνο για την «πάρτη» του.

-Αν ο επιχειρηματίας νοιώθει ότι πρέπει να κλέψει, να δωροδοκήσει, να εκβιάσει και να καταπατήσει τα εργασιακά δικαιώματα για να μείνει ζωντανή η επιχείρηση του, τότε μπορεί και να το κάνει.

-Αν ο αστυνομικός πιστεύει ότι ακόμα και αν σκοτώσει έναν Ρομά, αν συμμετέχει στην Greek Mafia, αν δέρνει «έτσι, γιατί γουστάρει», κανείς δεν θα τον πειράξει, τότε μπορεί και να το κάνει.

-Αν ο νέος δεν πιστεύει ότι αρκεί η αξία του για να βρει μια καλή δουλειά, θα φύγει στο εξωτερικό…

-Αν ο κάθε ένας γόνος μπορεί να καταπατά το Σύνταγμα χρησιμοποιώντας ορισμένους αδίστακτους «λειτουργούς», τότε μιλάμε για μια εγκληματική οργάνωση…

Το ξεκαθαρίζουμε: Η χώρα μας δεν πιστεύουμε ότι είναι «τυπικά» μια δημοκρατία. Είναι μέλος της ΕΕ, διέπεται από νόμους και διατάξεις δικαίου, έχει θεσμούς που πρέπει να λειτουργήσουν και πάνω απ’ όλα έχει πολίτες που «δεν βολεύονται με λιγότερο ουρανό». Και θα πολεμήσουν για αυτόν με κάθε νόμιμο τρόπο… Τελεία και παύλα!

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

issue 2465910 1920 1

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

Η δημοσιογραφική ομάδα του koutipandoras.gr, συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλαν τα Διοικητικά Συμβούλια της Ομοσπονδίας…