ΑΕ

Αφροδίτη Ερμίδη

Προτείνουμε βιβλία για παιδιά!

Βιβλία για μικρούς αναγνώστες, ταξίδι στη φαντασία και το όνειρο. 

παιδι βιβλιο

Φρουτοπία

Ευγένιος Τριβιζάς

Το 6ο τεύχος του κλασικού έπους του Ευγένιου Τριβιζά έρχεται με μια άγρια καταδίωξη, μια παράτολμη απόδραση και έναν ακατάληπτο χρησμό που δοκιμάζουν τη μοίρα των φρούτων της Φρουτοπίας. Ο Αιμίλιος το μήλο, ο Λάμπρος το ραδίκι, ο Βλάσης το βλίτο και δεκάδες ακόμη σπαρταριστοί χαρακτήρες εξαιρετικά αποτυπωμένοι στις 226 σελίδες από τον Νίκο Μαρουλάκη έρχονται για να μας συναρπάσουν για άλλη μια φορά με το χιούμορ του μεγάλου παραμυθά.

Ηλικία 6+

Εκδόσεις Χάρτινη Πόλη

Το πιο τρελό τριήμερο

Κέλλυ Σταμουλάκη

Ο μικρός Ιάσονας καλείται να περάσει ένα τριήμερο στο σπίτι της γιαγιάς του. Πώς όμως θα αποχωριστεί τα αγαπημένα του ηλεκτρονικά παιχνίδια; Τι σχέδια θα σκαρφιστεί προκειμένου να πείσει τη γιαγιά του να τον αφήσει να φιλοξενηθεί στον συμμαθητή του τον Σωτήρη; Και πώς θα αντιμετωπίσουν αυτά τα σχέδια η πανέξυπνη γιαγιά και η ιδιαίτερη παρέα της; Το βιβλίο περιέχει CD με αφήγηση, θεατρικούς διαλόγους και τραγούδια σε μουσική του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα.

Ηλικία 6+

Εκδόσεις Διάπλαση

Τράπεζα, μπίζνες με το χαρτζιλίκι

Εμμα Κουίγκλι

Μια παρέα γυμνασιόπαιδα ιδρύουν μια τράπεζα δανειοδότησης των μαθητών ενός σχολείου της Ιρλανδίας και επιπλέον στήνουν το μεγαλύτερο ποδοσφαιρικό στοίχημα αποκομίζοντας πολλά κέρδη. Ενώ μια χούφτα ευφυών και καπάτσων εφήβων μας παρασύρουν με τις επιχειρηματικές τους ιδέες και τα αστεία κατορθώματά τους, στο παρασκήνιο υπάρχει η αλήθεια: η οικονομική κρίση. Γονείς που απολύονται από τη δουλειά τους, περιουσίες που χάνονται, παιδιά που αντιλαμβάνονται τις δυσκολίες και επιθυμούν να βοηθήσουν διακριτικά. Ολα αυτά δοσμένα με λιτό τρόπο, χωρίς δραματικές εξάρσεις και θορυβώδη συνθήματα.

Ηλικία 12+

Εκδόσεις Πατάκη

Θέλω να πετάξω

Μπόνι Γκρίμπμαν, Καρολίν Γουέστερμαν

Και αν ένα λαγουδάκι αποφάσισε να δοκιμάσει κάτι πέρα από τις δυνάμεις του; Οταν είδε ο λαγουδάκος για πρώτη φορά σπουργιτάκι να πετάει ψηλά στον ουρανό, το μόνο που ήθελε ήταν να πετάξει κι αυτός! Μάταια όμως. Οσο κι αν προσπαθούσε, τα πόδια του ήταν κολλημένα στο έδαφος. Θα βρει κάποιον άλλον τρόπο για να πετάξει; Μια όμορφη και διασκεδαστική ιστορία που εμπνέει τα παιδιά να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους πέρα από τα όριά τους και να πιστέψουν στον εαυτό τους.

Ηλικία 3+

Εκδόσεις Διόπτρα

Ράδιο Αρβύλα: Το «αντίο» του Αντώνη Κανάκη για τη φετινή σεζόν – «Η χρονιά είχε δυο πρόσωπα, δεν ξέρω αν θα ξαναέρθουμε»

Κανάκης 1

Ράδιο Αρβύλα: Το «αντίο» του Αντώνη Κανάκη για τη φετινή σεζόν – «Η χρονιά είχε δυο πρόσωπα, δεν ξέρω αν θα ξαναέρθουμε»

Αυλαία έριξε για φέτος το Ράδιο Αρβύλα, με τον Αντώνη Κανάκη να μιλάει για τη…

Αλαζονικές δηλώσεις από Μητσοτάκη στο ΣΚΑΪ: «Η οικονομία πάει καλά και οι φόροι μειώνονται» (video)

μητσο

Αλαζονικές δηλώσεις από Μητσοτάκη στο ΣΚΑΪ: «Η οικονομία πάει καλά και οι φόροι μειώνονται» (video)

Εκτός τόπου και χρόνου τα όσα είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη του στο ΣΚΑΪ