Πρωταθλητές του NBA οι Μιλγουόκι Μπακς με… «πενηντάρη» Αντετοκούνμπο!

Τρομερή εμφάνιση από τον Έλληνα άσο, που πέτυχε 50 πόντους και μάζεψε 14 ριμπάουντ

EpTF4 IXYAI2MiX

Πενήντα ακριβώς χρόνια μετά από το πρώτο τους πρωτάθλημα στο ΝΒΑ, οι Μιλγουόκι Μπακς στέφθηκαν τα ξημερώματα πρωταθλητές ξανά, και αυτό το οφείλουν σε μεγάλο βαθμό στον Γιάννη Αντετοκούνμπο, ο οποίος με εκπληκτική εμφάνιση τους οδήγησε στη νίκη επί των Φοινιξ Σανς με 105-98 στον έκτο τελικό, με τους Μπακς να κάνουν το 4-2 στη σειρά και να κατακτούν τα “δαχτυλίδια” των πρωταθλητών.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο τελείωσε το παιχνίδι με 50 πόντους (15/22 δίποντα, 1/3 τρίποντα, 17/19 βολές), 14 ριμπάουντ, 2 ασίστ και 5 τάπες σε 42 λεπτά συμμετοχής. Άξιος συμπαραστάτης του Έλληνα άσου στον έκτο τελικό ήταν ο Κρις Μίντλετον με 17 πόντους, ενώ από την πλευρά των Σανς ο Κρις Πολ είχε 26 πόντους και ο Ντέβιν Μπούκερ 19.

Μάλιστα, για τις εμφανίσεις του στη σειρά των τελικών με τους Φοίνιξ Σανς, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο διακρίθηκε ως MVP των τελικών.

 

 

Σε δηλώσεις του μετά την κατάκτηση του τίτλου, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον Κρις Μίντλετον: «Τα καταφέραμε Κρις! Τα καταφέραμε! Αυτός ο τύπος με σπρώχνει κάθε μέρα να γίνομαι σπουδαίος. Με τον Κρις είμαστε μαζί 8 χρόνια. Χαιρόμαστε που τα καταφέραμε για το Μιλγουόκι και θέλουμε να το ξανακάνουμε».

Τα κατορθώματα του Giannis

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έγινε ο πρώτος παίκτης στην ιστορία που σημειώνει τουλάχιστον 40 πόντους, 10 ριμπάουντ και 5 τάπες σε αγώνα των τελικών. Επιπλέον, πέτυχε 20 πόντους στο τρίτο δωδεκάλεπτο, κάτι που έχει καταφέρει σε τελικούς μόνο ο Μάικλ Τζόρνταν το 1993. Ακόμα, ο Αντετοκούνμπο έγινε μόλις ο έβδομος παίκτης στην ιστορία του ΝΒΑ που σημείωσε 50 πόντους σε αγώνα των τελικών του ΝΒΑ και ο πρώτος μετά τον Σακίλ Ο’Νιλ που είχε πάνω από 40 πόντους και πάνω από 10 ριμπάουντ σε τρία διαφορετικά παιχνίδια των τελικών.

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…