Πρόταση-βόμβα από Καϊδατζή: «Η ΕΥΠ διαβρώθηκε – Χρειάζεται κατάργηση και αναδιάρθρωση από το μηδέν» (video)

«Η ΕΥΠ έχει παραβιάσει βάναυσα το Σύνταγμα και τις πολιτικές ελευθερίες»

4274374

Σε μια πρόταση που θα συζητηθεί προχώρησε χθες ο γνωστός καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου Ακρίτας Καϊδατζής, ο οποίος μιλώντας στην εκπομή Kontra24 με την Αναστασία Γιάμαλη, τόνισε ότι η ΕΥΠ, μετά και τις τελευταίες αποκαλύψεις από την ΑΔΑΕ, «έχει διαβρωθεί ως υπηρεσία» και ως εκ τούτου πρέπει να καταργηθεί και να ανασυγκροτηθεί από το μηδέν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ποιοι είναι οι 6 παρακολουθούμενοι από την ΕΥΠ που επιβεβαίωσε η ΑΔΑΕ – Τι είχε αποκαλύψει το Documento

Όπως εξήγησε, είτε η ΕΥΠ αυτενήργησε ώστε να θέσει υπό παρακολούθηση θεσμικούς παράγοντες του κράτους όπως ο Α/ΓΕΕΘΑ, ο Α/ΓΕΣ και ο υπουργός Ενέργειας, είτε ενήργησε κατόπιν κυβερνητικής εντολής, «έχει παρεκτραπεί» και έχει παραβιάσει βάναυσα το Σύνταγμα και τις πολιτικές ελευθερίες.

Για τον λόγο αυτόν όπως ανέφερε, ο μόνος τρόπος για να καθαρίσει ένας τόσο διαβρωμένος μηχανισμός είναι να καταργηθεί και να ανασυγκροτηθεί εκ του μηδενός.

Συγκεκριμένα, ο κ. Καϊδατζής είπε:

«Η ΕΥΠ έχει διαβρωθεί ως υπηρεσία. Είναι μια υπηρεσία που είναι εξ’ ορισμού επικίνδυνη, έχει τεράστια εξουσία στα χέρια της και αυτό σημαίνει ότι πρέπει να είναι υπό πάρα πολύ στενή παρακολούθηση. Αυτό επιτείνει την ευθύνη που έχει ο εποπτεύων υπουργός, εν προκειμένω ο πρωθυπουργός. Το γεγονός ότι έχει παρεκτραπεί σε τέτοιο βαθμό αντικειμενικά, είτε αυτενήργησε, είτε ενήργησε κατ’ εντολήν κυβερνητική, σε κάθε περίπτωση έχει παραβιάσει βάναυσα το Σύνταγμα και τις πολιτικές ελευθερίες. Χρειάζεται μια ριζική θεσμική αναδιάρθρωση. Κατά τη γνώμη μου χρειάζεται να καταργηθεί και να ανασυγκροτηθεί από το μηδέν. Μόνο έτσι μπορεί να καθαρίσει ένας τόσο διαβρωμένος μηχανισμός».

Δείτε το απόσπασμα στο 1.48.19: