Πρόταση Νόμου κατεβάζει ο ΣΥΡΙΖΑ για την επαναφορά του κατώτατου μισθού και των συλλογικών συμβάσεων

Στην κατάθεση της προαναγγελθείσης πρότασης Νόμου για την επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ αναμένεται να προχωρήσει ο ΣΥΡΙΖΑ.…

Στην κατάθεση της προαναγγελθείσης πρότασης Νόμου για την επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ αναμένεται να προχωρήσει ο ΣΥΡΙΖΑ. Η πρωτοβουλία της Κουμουνδούρου εντάσσεται στην απόφαση του κόμματος να κάνει και κοινοβουλευτική πράξη- τουλάχιστον με την μορφή προτάσεων- τα μέτρα που έχει εξαγγείλει ότι θα εφαρμόσει εάν αναλάβει την διακυβέρνηση της χώρας.

Στο πλαίσιο αυτό, η κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ συνεδριάζει σήμερα το απόγευμα υπό τον Αλέξη Τσίπρα προκειμένου να δώσει και τυπικά το “πράσινο φως” στην κατάθεση της πρότασης Νόμου με την οποία θα ζητά:

1. Επαναφορά κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ
2. Επαναφορά όλων των καταργηθεισών συλλογικών συμβάσεων.

Υπενθυμίζεται άλλωστε ότι ο κ. Τσίπρας από βήματος ΔΕΘ είχε υπεραμυνθεί της ανάγκης επαναφοράς του κατώτατου μισθού στα προ μνημονίου επίπεδα, δηλώνοντας ότι πρόκειται ούτως ή άλλως για ένα μέτρο που δεν έχει δημοσιονομικές συνέπειες, ενώ αύτη του την θέση την είχε υποστηρίξει και κατά τη συνάντησή του με το προεδρείο του Συνδέσμου Ελλήνων Βιομηχάνων, υποστηρίζοντας ότι το μέτρο αυτό αποτελεί αδιαπραγμάτευτη απόφασή του.

Εργαζόμενοι στον χώρο των τεχνών: Λήγουν την κατάληψη στο ΡΕΞ – Συνεχίζουν τον αγώνα

Εργαζόμενοι στον χώρο των τεχνών: Λήγουν την κατάληψη στο ΡΕΞ – Συνεχίζουν τον αγώνα

Η ακριβής ώρα, ημέρα εξόδου θα ανακοινωθεί σύντομα, ενώ καλούν σε συμμετοχή στις δράσεις των…