Πρόταση μομφής Τσίπρα κατά Σταϊκούρα

Πρόταση μομφής κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ κατά του υπουργού Οικονομικών, Χρήστου Σταϊκούρα για τον πτωχευτικό κώδικα

NewsRoom 22/10/2020 | 18:07

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αφού εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά της κυβέρνησης για τα οικονομικά μέτρα αντιμετώπισης του κορονοϊού, κατά τη διάρκεια της συζήτηση στη Βουλή για τον Πτωχευτικό Κώδικα, προχώρησε στην κατάθεση πρότασης μομφής κατά του υπουργού Οικονομικού, Χρήστου Σταϊκούρα για τον πτωχευτικό κώδικα.

«Δε θα σας αφήσουμε να κατεδαφίζετε την προστασία της πρώτης κατοικίας στα μουλωχτά», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, καταθέτοντας πρότασης μομφής κατά του υπουργού Οικονομικών

Νωρίτερα, ο Αλέξης Τσίπρας χαρακτήρισε το νομοσχέδιο «εκτρωματικό για χιλιάδες νοικοκυριά και επιχειρήσεις», κατά τη σημερινή συζήτηση για το νέο Πτωχευτικό Κώδικα.

Ο Αλ. Τσίπρας ξεκίνησε την ομιλία του σχολιάζοντας έντονα την απουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη από τη σημερινή συζήτηση, κατηγορώντας τον ότι «εδώ και 16 μήνες κυβερνά τη χώρα από το control room ενός καλοταϊσμένου μηχανισμού προπαγάνδας» και ότι «φροντίζει πάντα να αποφεύγει σα το διάολο το λιβάνι την αντιπαράθεση στα κρίσιμα και κυρίως σε όσα δεν υπάρχουν από τη πλευρά του ουσιαστικά επιχειρήματα». «Φροντίζει πάντα, ο αόρατος αρχισυντάκτης της ενημέρωσης να αλλάζει θέμα στα γρήγορα, όπου δε τον παίρνει», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Μιλώντας για την έξαρση της πανδημίας αναφέρθηκε στα πάνω από 800 κρούσματα και πάνω από 500 νεκρούς, την ώρα που, όπως είπε, βρίσκονται «τα δημόσια νοσοκομεία σε υψηλή πίεση ξανά, γιατί εν τω μεταξύ δεν έγινε ούτε μια πρόσληψη μόνιμου προσωπικού».

Παράλληλα, επέρριψε ευθύνες στην κυβέρνηση για την κατάσταση στα μέσα μαζικής μεταφοράς, υποστηρίζοντας ότι ενώ η κυβέρνηση κατηγορεί τους "ανεύθυνους νέους" ακόμα και τους "ανεύθυνους αντιφασίστες", «ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σήμερα, με γελοία επιχειρήματα, είπε ότι στα λεωφορεία και στους συρμούς του μετρό δεν υπάρχει κίνδυνος της δημόσιας υγείας».

«Κολλάει μόνο εκεί όπου την ευθύνη έχουν οι πολίτες. Όπου έχει την ευθύνη η Πολιτεία δε κολλάει», σχολίασε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.