Χαμός στη Βουλή – Τσίπρας: «Ή είστε κατσαπλιάδες ή λέτε ψέματα στον ελληνικό λαό»

«Καλό θα ήταν να είστε λιγότερο προκλητικός όχι στο ύφος, στα λόγια σας», είπε ο Αλέξης Τσίπρας,

5494652

Κατά τη συζήτηση για την πρόταση μομφής άναψαν… φωτιές και έφεραν την παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα. «Ή είστε κατσαπλιάδες ή λέτε ψέματα στον ελληνικό λαό», είπε μεταξύ άλλων, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη Βουλή μετά τις κωμικοτραγικές δικαιολογίες που παρέθεσε ενώπιον της εθνικής αντιπροσωπείας ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης για το διαχειριστικό φιάσκο στην πρόσφατη κακοκαιρία. Σε ανταλλαγή «πυρών» κατέληξε η συζήτηση στη συνέχεια, με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. 

«Γνωρίζετε καλύτερα από μένα πόσο τραυματικές μπορεί να είναι οι εμπειρίες των φυσικών καταστροφών. Η Αττική Οδός θα έπρεπε να έχει κλείσει νωρίτερα. Αλλά το μεγαλύτερο μέρος ευθύνης το έχει η Αττική Οδός που ισχυριζόταν ότι μπορούσε να κρατήσει το δρόμο ανοιχτό. Κανείς μετεωρολόγος δεν προέβλεψε τον όγκο του χιονιού που έπεσε στο κέντρο της Αθήνας και στα Βόρεια Προάστια που έφτασε τους 50 πόντους», είπε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε παρέμβαση του λίγο πριν από τις 21.00 και συνέχισε το ίδιο προκλητικός λέγοντας ότι τουλάχιστον εξασφάλισε τα 2.000 ευρώ αποζημίωση για όσους εγκλωβιστηκαν στην Αττική οδό.

«Αναφερθήκατε ότι δεν πρέπει να κάνω τον μεσάζοντα. Εγώ εξασφάλισα τα 2.000 ευρώ αποζημίωση. Εσεις κ. Τσίπρα γιατί τέτοια αγάπη ξαφνικά για την Αττική Οδό; Αναφερθήκατε σε προσχηματική συγγνώμη. Προτιμώ την ειλικρινή συγγνώμη, από την καμία συγγνώμη όταν είχαμε 120 νεκρούς στο Μάτι». 

«Καλό θα ήταν να είστε λιγότερο προκλητικός όχι στο ύφος, στα λόγια σας», απάντησε ο Αλέξης Τσίπρας, τονίζοντας ότι χιλιάδες πολίτες έμειναν εγκλωβισμένοι για ώρες όχι μόνο στην Αττική Οδό αλλά και σε άλλους δρόμους.

«Αυτοί οι άνθρωποι από ποιον θα αποζημιωθούν;», αναρωτήθηκε. «Όταν λέτε συγγνώμη πρέπει να εξηγήσετε πού κανατε λάθος. Αλλά μας είπατε ότι φταίει η Αττική Οδός». 

«Σε ό,τι αφορά τις προκλητικές αιχμές ότι υπερασπιζόμαστε την εταιρεία, έχω να πω ότι δεν μπορεί ο Πρωθυπουργός και η κυβέρνηση προκειμένου να διαμορφώνει το πλαίσιο που οι συμβατικές υποχρεώσεις της εταιρείας ορίζουν. Αντί να τηλεφωνείτε στον πρόεδρο της εταιρείας για την αποζημίωση, να μιλήσετε ευθέως για τις ευθύνες της και τις δικές σας ευθύνες. Είναι αδιανόητο να μας λέτε ότι δεν είχατε καταγεγραμμένα πρακτικά… »

«Είναι δυνατόν να μας λέτε ότι δεν έχουμε ραντάρ ή war room και δεν πατήσατε record στις συσκέψεις για να κρατήσετε πρακτικά;» ρώτησε τον πρωθυπουργό και τον Χρήστο Στυλιανίδη, συμπεραίνοντας: «Ή είστε κατσαπλιάδες ή μας λέτε ψέματα για να αποφύγετε την ευθύνη και αυτό δεν αξίζει στον ελληνικό λαό».

«Το να λέτε ψέματα για να αποφύγετε ευθύνες είναι μεγαλύτερο ατόπημα από τη λάθος διαχείριση… Σε δύσκολες στιγμές για τη δική μου κυβέρνηση ανέλαβαν την ευθύνη και παραιτήθηκαν υπουργοί. Τότε είπατε ότι δεν υπάρχει πολιτική ευθύνη δίχως παραιτήσεις. Θα πληρώσετε τώρα τη δική σας στάση».

 

«Η ΛΑΡΚΟ ανήκει στους εργάτες» – Μαζικό συλλαλητήριο για τη ΛΑΡΚΟ στο κέντρο της Αθήνας

6167427

«Η ΛΑΡΚΟ ανήκει στους εργάτες» – Μαζικό συλλαλητήριο για τη ΛΑΡΚΟ στο κέντρο της Αθήνας

Στο μαζικό συλλαλητήριο για την ΛΑΡΚΟ συμμετέχουν και άλλα σωματεία, φορείς, συνδικάτα αλλά και φοιτητικοί…

Θρήνος στο Ρέθυμνο: Αυτοκτόνησαν σε μια μέρα, ένας 56χρονος επιχειρηματίας και ένας 84χρονος

5860197

Θρήνος στο Ρέθυμνο: Αυτοκτόνησαν σε μια μέρα, ένας 56χρονος επιχειρηματίας και ένας 84χρονος

Τον αυτόχειρα εντόπισαν οι οικείοι του. Λίγες ώρες αργότερα, ένας 84χρονος, έκοψε το νήμα της…

Μυστήριο με την αιτία θανάτου της Χρονοπούλου: «Κανείς δεν μας έχει απαντήσει πώς έπεσε και έσπασε το κεφάλι της» (Video)

χρονοπουλου10

Μυστήριο με την αιτία θανάτου της Χρονοπούλου: «Κανείς δεν μας έχει απαντήσει πώς έπεσε και έσπασε το κεφάλι της» (Video)

«Υπάρχουν πολλά ερωτήματα και σκοτεινά σημεία σε αυτή την υπόθεση - Η ιατροδικαστική έκθεση δεν…