Newsroom

Newsroom

Πρόταση για μόνιμο διακομματικό υπουργό Παιδείας από το Μπαμπινιώτη

Την πρόταση για τοποθέτηση μόνιμου και διακομματικού υπουργού Παιδείας που θα στηρίζεται από οποιαδήποτε κυβέρνηση έκανε ο νυν υπουργός Παιδείας,…

Την πρόταση για τοποθέτηση μόνιμου και διακομματικού υπουργού Παιδείας που θα στηρίζεται από οποιαδήποτε κυβέρνηση έκανε ο νυν υπουργός Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων Γιώργος Μπαμπινιώτης μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό. «Στο υπουργείο Παιδείας πρέπει να υπάρχει ένας άνθρωπος που να ξέρει τα θέματα, στηριζόμενος όμως από την όποια κυβέρνηση θα υπάρχει», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κύριος Μπαμπινιώτης ενώ δήλωσε στρατευμένος στα θέματα που αφορούν την εκπαίδευση.

Ο κ. Μπαμπινιώτης στα πλαίσια του έργου του, εστιάζει στις αλλαγές που πρέπει να υποστεί το Λύκειο, στις αλλαγές στο σύστημα των εισαγωγικών εξετάσεων στα πανεπιστήμια, καθώς και στην ομαλή διεξαγωγή των πανελλαδικών εξετάσεων: «Δεν θα ήθελα να μιλήσω, τόσο για αλλαγή, όσο για εισαγωγή και προώθηση ενός μεγάλου θέματος, εάν έχω τον χρόνο να το περάσω και αναφέρομαι στο νέο Λύκειο, σε μια άλλη μορφή Λυκείου, που θα αποκαταστήσει το μορφωτικό του ρόλο και θα το αποσπάσει από τον φροντιστηριακό και απαξιωμένο χαρακτήρα του ώστε να γυρίσουν οι μαθητές στο σχολείο και να ανέβει ο δάσκαλος. Αυτό είναι όραμα».

Όσον αφορά την έκδοση των διδακτικών βιβλίων, Ο κ. Μπαμπινιώτης ανακοίνωσε ότι στις 4 Μαΐου ξεκινά η εκτύπωσή τους, ώστε τον Ιούλιο και τον Αύγουστο να βρίσκονται στα σχολεία για την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

usa

ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

Η κυβέρνηση Μπάιντεν ανέστειλε την περασμένη εβδομάδα την αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ για…

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Bernat theoden titanikos

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Ο ηθοποιός Μπέρναρντ Χιλ, γνωστός από τους ρόλους του στον Τιτανικό και στον Άρχοντα των…