Πρόταση “βόμβα” για υποχρεωτικό εμβολιασμό σε όλη την Ευρώπη (Video)

Πρόταση "βόμβα" από τον πρόεδρο του Παγκόσμιου Ιατρικού Συλλόγου. - «Πρέπει να επαγρυπνούμε, διότι μπορεί να εμφανιστούν και άλλες μεταλλάξεις». 

Ο Φρανκ Ούλριχ Μοντγκόμερι, πρόεδρος του Συμβουλίου του Παγκόσμιου Ιατρικού Συλλόγου (Chairperson of Council, WMA) και της Μόνιμης Επιτροπής Ευρωπαίων Ιατρών (CPME) η οποία εκπροσωπεί τους Συλλόγους τους στους ευρωπαϊκούς θεσμούς, τάχθηκε υπέρ του υποχρεωτικού εμβολιασμού για όλους στην Ευρώπη, διότι οι αρνητές εκτός τού ότι κινδυνεύουν οι ίδιοι θέτουν σε κίνδυνο και την υγεία των άλλων.

«Είμαι υπέρ διότι οι αρνητές εκτός του ότι κινδυνεύουν οι ίδιοι θέτουν σε κίνδυνο και την υγεία των άλλων. Δεν πρόκειται βέβαια να τους εμβολιάσουμε με τη βία, αλλά πρέπει να υποστούν τις συνέπειες της απερισκεψίας τους: να μην μπορούν να ταξιδέψουν, να πάνε σε μια συναυλία ή σε ένα εστιατόριο. Πιστεύω ότι πρέπει να υπάρξει σε ολόκληρη την Ευρώπη υποχρεωτικός εμβολιασμός, υπογράμμισε σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Δεν υπάρχει άλλη εναλλακτική λύση από τον εμβολιασμό, δήλωσε και σημείωσε ότι ο κίνδυνος από το εμβόλιο για τον κορωνοϊό είναι μηδαμινός.

Συμβουλεύω τους πάντες να κάνουν το συντομότερο δυνατό την αναμνηστική δόση. Πρέπει να παρεμποδίσουμε την εξάπλωση του κορονοϊού και των παραλλαγών του με κάθε τρόπο. Φανταστείτε τις συνέπειες μιας παραλλαγής τόσο θανατηφόρας όπως ο ιός Έμπολα», τόνισε.

Ο κ. Μοντγκόμερι υπογράμμισε ότι «είναι αναγκαίος ο αναμνηστικός εμβολιασμός για τους άνω των 60 ετών, διότι το ανοσοποιητικό τους σύστημα γίνεται πολύ πιο αδύναμο και αυξάνεται κατά πολύ ο κίνδυνος σοβαρής νόσησης και το ενδεχόμενο θανάτου».

Ο ίδιος σημείωσε ότι η πανδημία συνεχίζεται με μεγάλη ορμή στην Ευρώπη και συμπλήρωσε πως «πρέπει να επαγρυπνούμε, διότι μπορεί να εμφανιστούν και άλλες μεταλλάξεις». 

Ανέφερε επίσης ότι η αναμνηστική δόση είναι αποτελεσματική και κατά της Όμικρον, ενώ υπενθύμισε ότι δεν είναι ασυνήθιστο να επαναλαμβάνονται τα εμβόλια, όπως για παράδειγμα για τη γρίπη.

Εξέφρασε επίσης την εκτίμηση ότι η τρίτη δόση πρέπει να γίνεται σε διάστημα μικρότερο των έξι μηνών από τη δεύτερη, ενώ τάχθηκε υπέρ του εμβολιασμού των παιδιών, αλλά και υπέρ της λήψης μέτρων -όπως η αποφυγή συναθροίσεων και η χρήση μάσκας- την περίοδο των γιορτών. Πάντως, υπογράμμισε ότι πρέπει να λαμβάνονται έξυπνα μέτρα και όχι γενικά lockdown.

Βίντεο 

Κακιά Σκάλα: Ο Καραμανλής θυμήθηκε να φτιάξει επιτροπή μιάμιση μέρα μετά το επιτελικό χάος

Κακιά Σκάλα: Ο Καραμανλής θυμήθηκε να φτιάξει επιτροπή μιάμιση μέρα μετά το επιτελικό χάος

Ο αρμόδιος υπουργός αποφάσισε να εμφανιστεί και να εκδώσει ανακοίνωση για το μπάχαλο που επικρατεί…

Γιάννης Μαντζουράνης: Ήρθε η ώρα να μάθει ο Μητσοτάκης πως μυρίζει η ψήφος του λαού (Video)

Γιάννης Μαντζουράνης: Ήρθε η ώρα να μάθει ο Μητσοτάκης πως μυρίζει η ψήφος του λαού (Video)

Την υποκρισία και την επιλεκτική όσφρηση του Κυριάκου Μητσοτάκη αναδεικνύει ο Γιάννης Μαντζουράνης μέσα από…