Πρόταση “βόμβα” για υποχρεωτικό εμβολιασμό σε όλη την Ευρώπη (Video)

Πρόταση "βόμβα" από τον πρόεδρο του Παγκόσμιου Ιατρικού Συλλόγου. - «Πρέπει να επαγρυπνούμε, διότι μπορεί να εμφανιστούν και άλλες μεταλλάξεις». 

martin sanchez j2c7yf223Mk unsplash

Ο Φρανκ Ούλριχ Μοντγκόμερι, πρόεδρος του Συμβουλίου του Παγκόσμιου Ιατρικού Συλλόγου (Chairperson of Council, WMA) και της Μόνιμης Επιτροπής Ευρωπαίων Ιατρών (CPME) η οποία εκπροσωπεί τους Συλλόγους τους στους ευρωπαϊκούς θεσμούς, τάχθηκε υπέρ του υποχρεωτικού εμβολιασμού για όλους στην Ευρώπη, διότι οι αρνητές εκτός τού ότι κινδυνεύουν οι ίδιοι θέτουν σε κίνδυνο και την υγεία των άλλων.

«Είμαι υπέρ διότι οι αρνητές εκτός του ότι κινδυνεύουν οι ίδιοι θέτουν σε κίνδυνο και την υγεία των άλλων. Δεν πρόκειται βέβαια να τους εμβολιάσουμε με τη βία, αλλά πρέπει να υποστούν τις συνέπειες της απερισκεψίας τους: να μην μπορούν να ταξιδέψουν, να πάνε σε μια συναυλία ή σε ένα εστιατόριο. Πιστεύω ότι πρέπει να υπάρξει σε ολόκληρη την Ευρώπη υποχρεωτικός εμβολιασμός, υπογράμμισε σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Δεν υπάρχει άλλη εναλλακτική λύση από τον εμβολιασμό, δήλωσε και σημείωσε ότι ο κίνδυνος από το εμβόλιο για τον κορωνοϊό είναι μηδαμινός.

Συμβουλεύω τους πάντες να κάνουν το συντομότερο δυνατό την αναμνηστική δόση. Πρέπει να παρεμποδίσουμε την εξάπλωση του κορονοϊού και των παραλλαγών του με κάθε τρόπο. Φανταστείτε τις συνέπειες μιας παραλλαγής τόσο θανατηφόρας όπως ο ιός Έμπολα», τόνισε.

Ο κ. Μοντγκόμερι υπογράμμισε ότι «είναι αναγκαίος ο αναμνηστικός εμβολιασμός για τους άνω των 60 ετών, διότι το ανοσοποιητικό τους σύστημα γίνεται πολύ πιο αδύναμο και αυξάνεται κατά πολύ ο κίνδυνος σοβαρής νόσησης και το ενδεχόμενο θανάτου».

Ο ίδιος σημείωσε ότι η πανδημία συνεχίζεται με μεγάλη ορμή στην Ευρώπη και συμπλήρωσε πως «πρέπει να επαγρυπνούμε, διότι μπορεί να εμφανιστούν και άλλες μεταλλάξεις». 

Ανέφερε επίσης ότι η αναμνηστική δόση είναι αποτελεσματική και κατά της Όμικρον, ενώ υπενθύμισε ότι δεν είναι ασυνήθιστο να επαναλαμβάνονται τα εμβόλια, όπως για παράδειγμα για τη γρίπη.

Εξέφρασε επίσης την εκτίμηση ότι η τρίτη δόση πρέπει να γίνεται σε διάστημα μικρότερο των έξι μηνών από τη δεύτερη, ενώ τάχθηκε υπέρ του εμβολιασμού των παιδιών, αλλά και υπέρ της λήψης μέτρων -όπως η αποφυγή συναθροίσεων και η χρήση μάσκας- την περίοδο των γιορτών. Πάντως, υπογράμμισε ότι πρέπει να λαμβάνονται έξυπνα μέτρα και όχι γενικά lockdown.

Βίντεο 

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

InCollage 20240328 205245331

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

O Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται πως «παραίτησε» τους δύο στενούς του συνεργάτες προκειμένου να μην απολογηθεί…

«Η ΛΑΡΚΟ ανήκει στους εργάτες» – Μαζικό συλλαλητήριο για τη ΛΑΡΚΟ στο κέντρο της Αθήνας

6167427

«Η ΛΑΡΚΟ ανήκει στους εργάτες» – Μαζικό συλλαλητήριο για τη ΛΑΡΚΟ στο κέντρο της Αθήνας

Στο μαζικό συλλαλητήριο για την ΛΑΡΚΟ συμμετέχουν και άλλα σωματεία, φορείς, συνδικάτα αλλά και φοιτητικοί…

Θρήνος στο Ρέθυμνο: Αυτοκτόνησαν σε μια μέρα, ένας 56χρονος επιχειρηματίας και ένας 84χρονος

5860197

Θρήνος στο Ρέθυμνο: Αυτοκτόνησαν σε μια μέρα, ένας 56χρονος επιχειρηματίας και ένας 84χρονος

Τον αυτόχειρα εντόπισαν οι οικείοι του. Λίγες ώρες αργότερα, ένας 84χρονος, έκοψε το νήμα της…