Προτάσεις για δημοψήφισμα από ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, Ανεξάρτητους και Χρυσή Αυγή

ΣΥΡΙΖΑ

vouli 43

Με επικεφαλής τον Αλέξη Τσίπρα, η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε την πρόταση για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για το ζήτημα της ΔΕΗ.

Στην πρόταση αναφέρεται: «Οι υπογράφοντες βουλευτές προτείνουμε την διεξαγωγή δημοψηφίσματος σύμφωνα με τα άρθρα 44 παρ. 2 του Συντάγματος και 116 του Κανονισμού της Βουλής για το ψηφισμένο νομοσχέδιο με τίτλο “Δημιουργία Νέας Καθετοποιημένης Εταιρείας Ηλεκτρικής Ενέργειας” που ρυθμίζει σοβαρό κοινωνικό ζήτημα με ερώτημα αν οι Έλληνες πολίτες εγκρίνουν το εν λόγω ψηφισμένο νομοσχέδιο».

Η πρόταση υπογράφεται από 71 Βουλευτές.

Τη δική τους πρόταση για διεξαγωγή δημοψηφίσματος για τη «μικρή ΔΕΗ» έδωσαν στη δημοσιότητα 14 βουλευτές που ανήκουν στην κοινοβουλευτική ομάδα των Ανεξάρτητων Δημοκρατικών Βουλευτών. Την πρόταση αυτή έχει συνυπογράψει η ανεξάρτητη βουλευτής Τσαμπίκα Ιατρίδη, αν και δεν έχει ενταχθεί στη συγκεκριμένη ΚΟ, ενώ δεν υπογράφουν οι Ανδρέας Λοβέρδος (σ.σ. παραμένει στην ΚΟ των Ανεξάρτητων Δημοκρατικών Βουλευτών), Χρήστος Αηδόνης και Γιάννης Κουράκος. Ο Νίκος Νικολόπουλος έχει συνυπογράψει την πρόταση των ΑΝΕΛ.

Οι Ανεξάρτητοι Δημοκρατικοί Βουλευτές και η Τσαμπίκα Ιατρίδη προτείνουν τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος με βάση το άρθρο 44, παρ. 2 του Συντάγματος και 116 του Κανονισμού της Βουλής για το ψηφισμένο νομοσχέδιο με τίτλο «Δημιουργία Νέας Καθετοποιημένης Εταιρείας Ηλεκτρικής Ενέργειας», που ρυθμίζει σοβαρό κοινωνικό ζήτημα, με ερώτημα «αν οι Έλληνες πολίτες εγκρίνουν το εν λόγω ψηφισμένο νομοσχέδιο».

Αντίστοιχη πρόταση κατέθεσε και η Ραχήλ Μακρή αμέσως μετά την ολοκλήρωση της ψηφοφορίας για το νομοσχέδιο, την οποία υπογράφει σύσσωμη η κοινοβουλευτική ομάδα των Ανεξάρτητων Ελλήνων και ο Νίκος Νικολόπουλος.

Το κείμενο της πρότασης: «Οι υπογράφοντες βουλευτές προτείνουμε τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος σύμφωνα με τα άρθρα 44 παρ. 2 του Συντάγματος και 116 του Κανονισμού της Βουλής για το ψηφισμένο νομοσχέδιο με τίτλο “Δημιουργία Νέας Καθετοποιημένης Εταιρείας Ηλεκτρικής Ενέργειας” που ρυθμίζει σοβαρό κοινωνικό ζήτημα, με ερώτημα αν οι Έλληνες πολίτες εγκρίνουν το εν λόγω νομοσχέδιο».

Πρόταση για δημοψήφισμα κατέθεσε και η Χρυσή Αυγή με 16 βουλευτές να την υπογράφουν.

Αύριο αναμένεται να καταθέσει και η ΔΗΜΑΡ πρόταση για δημοψήφισμα.

 

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…