Protagon: Το παλιό «μαγαζί» του Σταύρου Θεοδωράκη… πυροβολεί τη συνέντευξη Μητσοτάκη

«Αυτός που κυρίως χάνει από τέτοιου είδους συνεντεύξεις είναι ο δημοσιογράφος...»

5841900 1

Το protagon.gr πήρε το όνομά του από την εκπομπή του Σταύρου Θεοδωράκη «Πρωταγωνιστές», που πριν αρκετά χρόνια είχε καταφέρει να κερδίσει τη φήμη μιας από τις πολύ καλές εκπομπές της ελληνικής τηλεόρασης.

Οι Πρωταγωνιστές έγιναν protagon στο internet λοιπόν, αλλά όταν τους πήρε το «Ποτάμι», η ιδιοκτησία των μετοχών που κατείχε στο διαδικτυακό του δημιούργημα ο Σταύρος Θεοδωράκης, πέρασε σε άλλα χέρια.

Παρόλ’ αυτά, ό,τι και να λένε τα χαρτιά, η αίσθηση του αναγνωστικού κοινού ότι «protagon = Θεοδωράκης», άργησε να φύγει.

Όλα αυτά μέχρι σήμερα όμως, που το διαδικτυακό protagon ασκεί μέσω δύο ενυπόγραφων απόψεων που φιλοξενεί, σφοδρή κριτική στους… Πρωταγωνιστές του Σταύρου Θεοδωράκη, με αφορμή την πολυσυζητημένη συνέντευξη με τον πρωθυπουργό, στη σκιά του δυστυχήματος των Τεμπών.

Έτσι λοιπόν, διαβάζουμε σήμερα στο πρώην «μαγαζί» του Σταύρου Θεοδωράκη το άρθρο της Μαρίας Δεδούση με τίτλο «Μια συνέντευξη που θα μπορούσε και να μην έχει γίνει ποτέ», το οποίο αναφέρει μεταξύ άλλων σχετικά με τη συνέντευξη:

«Η χθεσινή συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη στον Σταύρο Θεοδωράκη ήταν ένα θεατρικό μονόπρακτο. Ηταν τόσο καλοστημένη, καλοπροβαρισμένη και προσεγμένη να μην της φύγει ούτε κιχ εκτός σεναρίου, που αναρωτιέσαι αν είχε λόγο ύπαρξης».

Δε μένει όμως εκεί και συνεχίζει σε άλλο σημείο του κειμένου, ακόμη πιο καυστικά: «Αυτός που κυρίως χάνει από τέτοιου είδους συνεντεύξεις είναι ο δημοσιογράφος. Ο οποίος απεμπολεί το δικαίωμα να κάνει τη δουλειά του και μέρος της δουλειάς του είναι να γίνει και δυσάρεστος και ενοχλητικός και ενδεχομένως αντιπαθητικός στον καλεσμένο του, κάνοντας τις σωστές ερωτήσεις. Και μαζί απεμπολεί και την αξιοπιστία του».

Σε χαμηλότερη ένταση, τα καρφιά του ρίχνει σε άρθρο του και ο Κώστας Γιαννακίδης που χαρακτηρίζει την εκπομπή του Σταύρου Θεοδωράκη «ασφαλές περιβάλλον για τον πρωθυπουργό: «Ηταν βέβαια σε «ασφαλές» περιβάλλον με μαγνητοσκοπημένη συνέντευξη και χρόνο να προετοιμαστεί για να απαντήσει στα αυτονόητα. Αλλοι ηγέτες, στο εξωτερικό, μπροστά σε τέτοιες κρίσεις παίρνουν το ρίσκο της συνέντευξης Τύπου σε ζωντανή μετάδοση».

Συνελήφθη ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ μετά από καταγγελίες για σεξουαλικές επιθέσεις

Ντεπαρντιέ

Συνελήφθη ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ μετά από καταγγελίες για σεξουαλικές επιθέσεις

Υπό αστυνομική κράτηση βρίσκεται από το πρωί ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ που βρίσκεται αντιμέτωπος με κατηγορίες…