Προσύμφωνο προγραμματικής σύγκλισης Καμμένου – Παπακώστα

Συνάντηση προκειμένου να διερευνηθεί το ενδεχόμενο προγραμματικής σύγκλισης είχαν Πάνος Καμμένος και Κατερίνα Παπακώστα στο γραφείο του προέδρου των ΑΝΕΛ στη Βουλή επί τη βάσει του πρόσφατου καλέσματος του πρωθυπουργού για συσπείρωση των προοδευτικών πολιτικών δυνάμεων της χώρας.

NewsRoom 28/08/2018 | 13:46

του Άγγελου Προβολισιάνου

Η συνάντηση διήρκεσε περίπου μισή ώρα. Στις δηλώσεις που παραχώρησαν, οι δύο πολιτικοί επισήμαναν τις κοινές ιδεολογικές τους καταβολές και την κοινή κομματική τους πορεία στη Νέα Δημοκρατία, με τον Πάνο Καμμένο να καυτηριάζει τη μετάλλαξη της αξιωματικής αντιπολίτευσης «σε ένα νεοφιλελεύθερο ακροδεξιό μόρφωμα» που απαρτίζεται από «υβριστές του Καραμανλή».

«Το N.E.O. είναι μία πραγματικότητα στην πολιτική ζωή του τόπου» είπε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ και πρόσθεσε αναφορικά με το αντικείμενο της συζήτησης: «Ξεκινήσαμε μία διαδικασία διαλόγου για να φτάσουμε σε μία προγραμματική σύγκλιση. Ο πρωθυπουργός της χώρας καλεί το σύνολο των πολιτικών δυνάμεων σε μία εθνική προσπάθεια. Με την Κατερίνα Παπακώστα -ασχέτως τι θα γίνει στο μέλλον- μας ενώνει ένα κοινό παρελθόν, οι αρχές και οι αξίες που υπηρετήσαμε με απόλυτη πίστη και συνέπεια. Εμείς δεν αλλάξαμε, οι άλλοι άλλαξαν...».

Από την πλευρά της, η ανεξάρτητη βουλευτής και πρόεδρος του Ν.Ε.Ο. σημείωσε πως η συνάντηση διεξήχθη με σκοπό να διερευνηθεί η δυνατότητα για το «πού προγραμματικά μπορούμε να συγκλίνουμε ανταποκρινόμενοι στο προσκλητήριο του πρωθυπουργού μετά την έξοδο της χώρας από τα μνημόνια».

«Όλες οι πολιτικές δυνάμεις του τόπου οφείλουν να ανταποκριθούν στο εθνικό κάλεσμα» τόνισε, υποστηρίζοντας ότι το Ν.Ε.Ο. ανταποκρίνεται με αίσθημα ευθύνης στο κάλεσμα. Κατά την κ. Παπακώστα, η συνάντηση για τη διερεύνηση μίας προγραμματικής σύγκλισης έχει ως στόχο την εξυπηρέτηση του εθνικού συμφέροντος «δίχως αστερίσκους και δίχως υποσημειώσεις». «Στόχος μας είναι να εξυπηρετηθεί το μείζον αγαθό που είναι ένα εθνικό σχέδιο δράσης για την επόμενη μέρα της χώρας που πρέπει να σταθεί όρθια. Αυτή τη διερεύνηση κάνουμε» κατέληξε.

Αξιοσημείωτο πως μετά το πέρας των δηλώσεων αμφότεροι δεν διέψευσαν αλλά ούτε και επιβεβαίωσαν τις πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες η κ. Παπακώστα αναμένεται να βρεθεί στο κυβερνητικό σχήμα κατά τον επικείμενο ανασχηματισμό, με τον κ. Καμμένο να απαντά σιβυλλικά: «Ο αγώνας συνεχίζεται!».