Newsroom

Newsroom

Πρόσωπο της χρονιάς το κίνημα #MeToo στο περιοδικό Time

Γυναίκες και άντρες που έσπασαν τη σιωπή τους και όρθωσαν το ανάστημά τους απέναντι σε ισχυρούς άντρες

5a27f51f1dc524ed588b45d6

Μετά το σκάνδαλο

Γουάνσταϊν, το κίνημα #MeToo μπήκε την τελευταία στιγμή στη λίστα του περιοδικού Time, λίγο καιρό πριν.

Το αμερικανικό περιοδικό Time επέλεξε το κοινωνικό κίνημα #MeToo για την ευαισθητοποίηση κατά της σεξουαλικής παρενόχλησης και κακοποίησης, το οποίο αναπτύχθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ως το «πρόσωπο» που άσκησε τη μεγαλύτερη επιρροή το 2017, ανακοίνωσε σήμερα ο διευθυντής του εντύπου.

“Είναι η ταχύτερα εξελισσόμενη κοινωνική αλλαγή που έχουμε δει εδώ και δεκαετίες, η οποία άρχισε με ατομικές πράξεις θάρρους από εκατοντάδες γυναίκες και μερικούς άνδρες επίσης –οι οποίοι βγήκαν μπροστά για να πουν τη δική τους ιστορία”, δήλωσε ο διευθυντής του περιοδικού ‘Εντουαρντ Φέλσενταλ μιλώντας στην εκπομπή “Today” του δικτύου NBC τονίζοντας ότι οι άνθρωποι αυτοί “έσπασαν τη σιωπή”.

“Ουδέποτε μπορούσα να οραματιστώ κάτι που θα άλλαζε τον κόσμο. Προσπαθούσα να αλλάξω τη δική μου κοινότητα”, δήλωσε στο NBC η Ταράνα Μπερκ που δημιούργησε το hashtag #MeToo. “Αυτό είναι μόλις η αρχή. Δεν είναι απλώς μια στιγμή, είναι ένα κίνημα. Τώρα αρχίζει η δουλειά”.  

Με αφορμή το μεγάλο σκάνδαλο σεξουαλικής κακοποίησης, άντρες και γυναίκες απ’ όλο τον κόσμο χρησιμοποιήσαν το hashtag #MeToo για να ενώσουν τις φωνές τους και να αφηγηθεί ο καθένας τη δική του ιστορία, είτε αυτό αφορούσε σεξουαλική κακοποίηση ή παρενόχληση, ξεσκεπάζοντας έτσι δεκάδες ισχυρούς άντρες.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, που ήταν το “πρόσωπο της χρονιάς” 2016 για το Time, ήταν δεύτερος στη φετινή κατάταξη ενώ τρίτος ήταν ο πρόεδρος της Κίνας Σι Τζινπίνγκ.

Κάθε Δεκέμβριο το περιοδικό Time επιλέγει το “πρόσωπο της χρονιάς”, την προσωπικότητα που κρίνει ότι σφράγισε τις εξελίξεις μέσα στο χρόνο που τελειώνει.

Ράδιο Αρβύλα: Το «αντίο» του Αντώνη Κανάκη για τη φετινή σεζόν – «Η χρονιά είχε δυο πρόσωπα, δεν ξέρω αν θα ξαναέρθουμε»

Κανάκης 1

Ράδιο Αρβύλα: Το «αντίο» του Αντώνη Κανάκη για τη φετινή σεζόν – «Η χρονιά είχε δυο πρόσωπα, δεν ξέρω αν θα ξαναέρθουμε»

Αυλαία έριξε για φέτος το Ράδιο Αρβύλα, με τον Αντώνη Κανάκη να μιλάει για τη…

Αλαζονικές δηλώσεις από Μητσοτάκη στο ΣΚΑΪ: «Η οικονομία πάει καλά και οι φόροι μειώνονται» (video)

μητσο

Αλαζονικές δηλώσεις από Μητσοτάκη στο ΣΚΑΪ: «Η οικονομία πάει καλά και οι φόροι μειώνονται» (video)

Εκτός τόπου και χρόνου τα όσα είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη του στο ΣΚΑΪ