Newsroom

Newsroom

Προσβλητικές φωτογραφίες μοντέλων της Ουγγαρίας που ντύθηκαν "πρόσφυγες"

Ο φωτογράφος Norbert Baksa είχε τη φαϊνή ιδέα να φωτογραφίσει μοντέλα ντύνοντάς τες πρόσφυγες, κάτι που προκάλεσε σάλο στην Ουγγαρία. «Εγώ, δεν ήθελα να προσβάλλω κανέναν απλά να αναδείξω την πολυπλοκότητα του προβλήματος» είπε ο κ.

migrantfashion1

Ο φωτογράφος Norbert Baksa είχε τη φαϊνή ιδέα να φωτογραφίσει μοντέλα ντύνοντάς τες πρόσφυγες, κάτι που προκάλεσε σάλο στην Ουγγαρία. «Εγώ, δεν ήθελα να προσβάλλω κανέναν απλά να αναδείξω την πολυπλοκότητα του προβλήματος» είπε ο κ. Baska, θεωρώντας πως δεν εμπορευματοποιεί το πρόβλημα, αλλά… ίσα-ίσα το αναδεικνύει.

migrantfashion2

«Ευτυχώς πολλοί άνθρωποι έχουν πιάσει το νόημα της φωτογράφισης και την εκτίμησαν. Από την άλλη πλευρά, αρκετοί ήταν αυτοί που αντέδρασαν χωρίς όμως να προσπαθήσουν να καταλάβουν το νόημα του μηνύματος. Αυτοί οι άνθρωποι βρίσκουν προσβλητικές τις φωτογραφίες, χωρίς να θέλω όμως εγώ να προσβάλω κανέναν, αλλά προσπαθώ να επιστήσω την προσοχή πάνω στην πολυπλοκότητα του προβλήματος αυτών των ανθρώπων. Κατά την διάρκεια των γυρισμάτων, κάναμε ότι καλύτερο για να σεβαστούμε την πίστη του λαού τους και να μην ξεπεράσουμε τα όρια» αναφέρει σε μήνυμά του ο Ούγγρος φωτογράφος στα social media.

migrantfashion3

Τα καλοντυμένα μοντέλα ποζάρουν δίπλα σε φράχτες με ψιλοτάκουνα παπούτσια, ενώ δεν είναι λίγες οι φωτογραφίες όπου «αστυνομικοί» τις τραβούν με τη βία. Μάλιστα, υπάρχουν και λήψεις που έχουν αποκαλυφθεί τα στήθη του μοντέλου, καθώς τραβάει selfie με το κινητό το οποίο «φοράει» σε μία θήκη Chanel. Όπως δηλαδή συμβαίνει και στην πραγματικότητα…

migrantfashion4

Αναμφίβολα, ο ούγγρος φωτογράφος πέτυχε το σκοπό του, τραβώντας τα βλέμματα παγκοσμίως. Εμπορευματοποίησε το προσφυγικό – μεταναστευτικό πρόβλημα που έχει πάρει παγκόσμιες διαστάσεις, θυσιάζοντας την κακομεταχείριση των προσφύγων στο βωμό της μόδας.

migrantfashion9

migrantfashion11

Μιχάλης Ρέππας: Το συγκινητικό αντίο στην Άννα Παναγιωτοπούλου – «Τέτοιας ποιότητας ταλέντα δεν περνάνε από ζύγι και υποδεκάμετρο»

μιχαλης ρεππας

Μιχάλης Ρέππας: Το συγκινητικό αντίο στην Άννα Παναγιωτοπούλου – «Τέτοιας ποιότητας ταλέντα δεν περνάνε από ζύγι και υποδεκάμετρο»

Το δικό του «αντίο» στην Άννα Παναγιωτοπούλου είπε ο Μιχάλης Ρέπας

Αργολίδα: Χωρίς παιδίατρο το Πάσχα-Μήνυση από τον πατέρα παιδιού που τραυματίστηκε

giatros nosokomeio eurokinissi kontarinis 708 3

Αργολίδα: Χωρίς παιδίατρο το Πάσχα-Μήνυση από τον πατέρα παιδιού που τραυματίστηκε

Την πραγματική κατάσταση με την οποία είναι αντιμέτωποι γονείς και παιδιά στην Αργολίδα, τις ημέρες…