Πρόστιμο στον Χιλιανό πρόεδρο Πινιέρα για σέλφι χωρίς μάσκα...

... στην Ελλάδα... χαμόγελα για τον πρωθυπουργό της ποδηλατάδας

NewsRoom 19/12/2020 | 12:11

Ο πρόεδρος της Χιλής Σεμπαστιάν Πινιέρα τιμωρήθηκε χθες με πρόστιμο 3.500 δολαρίων, αφού πόζαρε για σέλφι σε μια παραλία μαζί με μια περιστατική γυναίκα, χωρίς να φοράει μάσκα όπως απαιτείται κατά τη διάρκεια της πανδημίας του νέου κορονοϊού, ανέφεραν οι υγειονομικές αρχές. Ο Πινιέρα ζήτησε συγγνώμη μετά την ανάρτηση της φωτογραφίας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στις αρχές Δεκεμβρίου.

Ο Χιλιανός πρόεδρος εξήγησε ότι περπατούσε μόνος του κατά μήκος της παραλίας κοντά στο σπίτι του στην πολυτελή παραθαλάσσια πόλη Κατσάγκουα της Χιλής, όταν μια γυναίκα τον αναγνώρισε και ζήτησε να τραβήξουν μαζί μια φωτογραφία.

Η σέλφι δείχνει τον πρόεδρο και τη γυναίκα να στέκονται πολύ κοντά ο ένας στον άλλο, σε μια ηλιόλουστη ημέρα, χωρίς κανένας από τους δύο να φορούν μάσκες.


Η Χιλή εφαρμόζει αυστηρούς κανόνες για τη χρήση μάσκας σε όλους τους δημόσιους χώρους και οι παραβάτες τιμωρούνται με κυρώσεις που περιλαμβάνουν πρόστιμα, ακόμη και ποινές φυλάκισης. Αντίθετα εδώ στην Ελλάδα  ο πρωθυπουργός κάνει ποδηλατάδα, η σύζυγός του… μαρσάρει εντούρο σε εθνικό δρυμό και όλοι μαζί με φίλους ποζάρουν στον φωτογραφικό φακό χωρίς μάσκα, και δεν τρώνε πρόστιμο αλλά ούτε ένιωσε την ανάγκη  να πει ένα «συγγνώμη, λάθος».