Πρόστιμο εκατομμυρίων ευρώ στο Θέμο Αναστασιάδη για μαύρο χρήμα

Εδώ και επτά μήνες δεν έχει καθαρογραφεί η τελεσίδικη απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου η οποία επιβάλλει πρόστιμο, σύμφωνα με πληροφορίες, περίπου 4 εκατ. ευρώ στον Θέμο Αναστασιάδη για καταθέσεις από μη νόμιμες πηγές εσόδων.

Της Κατερίνας Κατή – Documento

Σύμβουλοι του ανώτατου δικαστηρίου εμφανίζονται δυσαρεστημένοι με την καθυστέρηση που έχει σημειωθεί στην υπόθεση, καθώς δεν έχει ακόμη καθαρογραφεί η τελεσίδικη απόφαση της ολομέλειας με την οποία καταλογίζονται στον εκδότη-δημοσιογράφο Θέμο Αναστασιάδη

ως δημοσίου υπολόγου εκατομμύρια ευρώ (περίπου τέσσερα, λένε οι διαρροές), που αντιστοιχούν σε αγνώστου προελεύσεως (μη δικαιολογημένα) εισοδήματα.

«Η ευθύνη δεν είναι συλλογική» είναι η απάντηση σε δημοσιεύματα που στηλιτεύουν το ανώτατο δικαστήριο με αφορμή την αργοπορία στην ολοκλήρωση μιας τόσο σημαντικής υπόθεσης που απασχόλησε επί χρόνια τη Δικαιοσύνη.

Πηγές του Ελεγκτικού Συνεδρίου με τις οποίες μίλησε το Documento αναγνωρίζουν το δικαιολογημένο ενδιαφέρον για την υπόθεση, την οποία χαρακτηρίζουν «κρίσιμη κοινωνικά αλλά και δύσκολη», όμως καταλογίζουν την ευθύνη για την αργοπορία στη δημοσίευση της τελεσίδικης απόφασης –καθώς έχουν παρέλθει εφτά μήνες από την έκδοση της– στον Σταμάτη Πουλή, εισηγητή της υπόθεσης.

Ο κ. Πουλής, ο οποίος σύμφωνα με κύκλους του ΕΣ «είχε διατελέσει στο παρελθόν σύμβουλος δύο υπουργών της ΝΔ», είχε ταχθεί υπέρ της θέσης του εκδότη, ότι δηλαδή δεν μπορεί να θεωρηθεί υπόλογος του δημοσίου και άρα δεν υποχρεούται να πληρώσει.

Με τη σχετική αίτησή του ο κ. Αναστασιάδης ζητούσε να αναιρεθεί η αρχική απόφαση του αρμόδιου τμήματος του Ελεγκτικού Συνεδρίου, σύμφωνα με την οποία παρουσίασε αδικαιολόγητο περιουσιακό όφελος ύψους 4.973.500 ευρώ.

Σύμβουλοι μάλιστα της πλειοψηφίας επισημαίνουν ότι η μεγάλη καθυστέρηση δεν αφορά τόσο τον χρόνο της καθαρογραφής όσο το γεγονός ότι ο εισηγητής είχε καθυστερήσει να εισαγάγει στη διάσκεψη την υπόθεση, την οποία είχε φέρει στις 29 Ιουνίου του 2016, τελευταία ημέρα λειτουργίας του δικαστηρίου, αφού από 1ης Ιουλίου, λόγω των θερινών διακοπών, πραγματοποιούνται μόνο έκτακτες ολομέλειες!

Διαβάστε τη συνέχεια στο Documento

Μήνυση κατά του Γιώργου Λιάνη θα καταθέσει ο γιος της Αλίκης Βουγιουκλάκη – Τι προηγήθηκε

Μήνυση κατά του Γιώργου Λιάνη θα καταθέσει ο γιος της Αλίκης Βουγιουκλάκη – Τι προηγήθηκε

«Ο Γιάννης Παπαμιχαήλ θα καταθέσει μήνυση στον Γιώργο Λιάνη για προσβολή της μνήμης της μητέρας…

Τολμάτε κ. Μητσοτάκη να εκφωνήσετε ολόκληρη τη φράση του Κένεντι που ξεπατικώσατε στη Γλυφάδα;

κενεντι μητσοτακης

Τολμάτε κ. Μητσοτάκη να εκφωνήσετε ολόκληρη τη φράση του Κένεντι που ξεπατικώσατε στη Γλυφάδα;

Η κακομεταφρασμένη φράση του Κένεντι που χρησιμοποίησε ο Μητσοτάκης αλλά δεν σημαίνει τίποτα χωρίς... CONTEXT