Newsroom

Newsroom

Πρόστιμα στην Ελλάδα για απάνθρωπη μεταχείρηση μεταναστών

Μία ακόμη απόδειξη ότι η χώρα δια των κατευθύνσεων και της λογικής που έχουν κομίσει οι κυβερνήσεις τα τελευταία χρόνια,…

metanastes 39

Μία ακόμη απόδειξη ότι η χώρα δια των κατευθύνσεων και της λογικής που έχουν κομίσει οι κυβερνήσεις τα τελευταία χρόνια, εξευτελίζει την ανθρώπινη υπόσταση έρχεται αυτή την φορά από το Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Η Ελλάδα κατηγορείται για απάνθρωπη και εξευτελιστική μεταχείριση και παραβίαση του δικαιώματος στην ελευθερία δύο παράτυπων μεταναστών.

Η χώρα καταδικάστηκε για παραβίαση του άρθρου 3 της Σύμβασης που απαγορεύει των εξευτελισμό, ύστερα από καταγγελίες του Ιρανού υπηκόου Α.Κ και του Ιρακινού Χ.Μ.

Ο μεν Α.Κ συνελήφθη μόλις έφθασε την Ελλάδα, στις 13 Νοεμβρίου 2010, κρατήθηκε στους συνοριακούς σταθμούς του Σουφλίου, των Φερρών και της Αλεξανδρούπολης για έξι μήνες και κατόπιν απελευθερώθηκε, χωρίς η αίτηση για χορήγηση ασύλου που είχε υποβάλει να γίνει δεκτή από τις Αρχές, δύο μέρες πριν λήξει η προθεσμία με προσωρινή άδεια παραμονής και υποχρεώθηκε να ζήσει άστεγος, σε συνθήκες φτώχειας και εξαθλίωσης.
Ο δε Χ.Μ όταν συνελήφθη για παράνομη είσοδο, στις 15 Νοεμβρίου 2010 στο Σουφλί, ήταν μόλις επτά ετών. Μετά από εσφαλμένη διακριβωση της ηλικίας του κρατήθηκε σε κέντρο κράτησης ανηλίκων και του δόθηκε προθεσμία ενός μήνα να εγκαταλείψει την χώρα με προορισμό την Γερμανία.
Για την περίπτωση του Α.Κ η Ελλάδα πρέπει να του καταβάλει το ποσό των 6500 ευρώ για ηθική βλάβη ενώ για την περίπτωση του Χ.Μ 8500 ευρώ για μη χρηματική ζημιά αλλά για παραβίαση του δικαιώματος στην ελευθερία και την ασφάλεια, για παραβίαση του δικαιώματος σε μια πραγματική προσφυγή, καθώς και για απάνθρωπη και εξευτελιστική μεταχείριση

πηγή ΑΜΠΕ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…