Προστάτης… των τραπεζών o Άδωνης

Για μια ακόμη φορά η κυβέρνηση «παρακαλάει» τις τράπεζες να αποδεχθούν ένα πρόγραμμα στήριξης των ευάλωτων

Άδωνης Γεωργιάδης

Η χθεσινή παρέμβαση του πρωθυπουργού προς τις τράπεζες να αποδεχθούν ένα πρόγραμμα στήριξης τουλάχιστον των ευάλωτων δανειοληπτών, δείχνει τελικά ότι ήταν μια ακόμη επικοινωνιακή φούσκα. Η «αχίλλειος πτέρνας» της Κυβέρνησης φάνηκε στο ότι δεν μπορεί να αναλάβει μία νομοθετική πρωτοβουλία, όπως πχ έπραξε η ισπανική κυβέρνηση, για την στήριξη των ευάλωτων δανειοληπτών. Αυτό φάνηκε ξεκάθαρα και από την τοποθέτηση, σήμερα το πρωί στο MEGA, του υπουργού Ανάπτηξης, Άδωνη Γεωργιάδη, όπου φάνηκε φίλος… των τραπεζών καθώς τόνισε ότι «δεν μπορούμε να παρέμβουμε νομοθετικά στα επιτόκια».

Ειδικότερα, ο κ. Γεωργιάδης αναφέρθηκε στο σχέδιο της κυβέρνησης σχετικά με τις τράπεζες και τόνισε πως οι τράπεζες είναι ιδιωτικές επιχειρήσεις και η κυβέρνηση δεν μπορεί να διατάξει και να νομοθετήσει το κοστολόγιό τους!

 

«Δεν μπορούμε να παρέμβουμε νομοθετικά στα επιτόκια, το ξεκαθαρίζω αυτό. Υπάρχουν φόβοι για νέο γύρο κόκκινων δανείων εν μέσω πληθωρισμού και αύξηση επιτοκίων και θεωρούν ότι πρέπει να προστατευτεί η επάρκεια και η σταθερότητα πριν την κρίση. Θεωρώ υπερβολικούς αυτούς τους φόβους, η Ελλάδα δεν θα έχει αύξηση κόκκινων δανείων από την αύξηση των επιτοκίων», ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Ανάπτυξης.

 

Φωτιά στην Ύδρα: Συνελήφθησαν 13 μέλη του πληρώματος της θαλαμηγού από όπου έριξαν πυροτεχνήματα

limeniko skafos 6

Φωτιά στην Ύδρα: Συνελήφθησαν 13 μέλη του πληρώματος της θαλαμηγού από όπου έριξαν πυροτεχνήματα

Στη σύλληψη 13 ατόμων για τη φωτιά που εκδηλώθηκε την Παρασκευή το βράδυ στην Ύδρα…