Προστατευόμενος ύποπτος

Θεωρητικά όλοι (με εξαίρεση τους ύποπτους) θα έπρεπε να είναι με τους προστατευόμενους μάρτυρες στην υπόθεση Novartis. Ο εμπλεκόμενος έχει κάθε δικαίωμα να απαξιώσει τον μάρτυρα που θα τον κατηγορήσει. Γιατί όμως να το κάνει ένας πολίτης;

5a799fee1dc524a4408b45b2 4

του Κώστα Βαξεβάνη

Οι μάρτυρες αυτοί, προφανώς ανήκουν στο περιβάλλον Novartis, ξέρουν πρόσωπα, πράγματα και είναι σε προστασία για να τα καταθέσουν με ασφάλεια. Στην υπόθεση Novartis υπάρχει ήδη ένας νεκρός, ο Παναγιώτης Μαυρίκος, ο οποίος σύμφωνα με το FBI ξέπλενε μαύρο χρήμα της φαρμακευτικής προς πολιτικούς και σκοτώθηκε σε περίεργο τροχαίο όταν πήρε φωτιά ξαφνικά η πολυτελής Πόρσε του (ελαττωματικά αυτά τα ακριβά αυτοκίνητα γι’ αυτό δεν τα αγοράζουν πολλοί).

Αν οι μάρτυρες είναι αξιόπιστοι ή όχι θα φανεί από τη διαδικασία. Ως τότε όλοι οφείλουν να είναι με τους μάρτυρες σε μια υπόθεση ενός τεράστιου σκανδάλου όπως αυτό της Novartis. Η χειρότερη ίσως πλευρά του, είναι πως την ώρα που ο κόσμος πεινούσε και δεν είχε ούτε γάζες στα νοσοκομεία, η πολιτική ηγεσία ήταν όλο Novartis και θεάματα. Αγόραζε πανάκριβα φάρμακα της συγκεκριμένης εταιρείας που δεν είχαν μπει καν σε κυκλοφορία στην υπόλοιπη Ευρώπη.

Αντί όμως να είμαστε με τον προστατευόμενο μάρτυρα, είμαστε με τον προστατευόμενο ύποπτο. Αφού δημιούργησαν ολόκληρη φιλολογία περί της ανωνυμίας των μαρτύρων, άρα αναξιοπιστίας, προσέκρουσαν στο νόμο του Σαμαρά που προβλέπει αυτά ακριβώς που γίνονται με τους προστατευόμενους μάρτυρες στην υπόθεση Novartis. Στη συνέχεια άλλαξε το αφήγημα και η ΝΔ ανέθεσε στον νομοπαρασκευαστή Χαράλαμπο Αθανασίου (αυτόν που έδωσε χάρη σε εμπόρους ναρκωτικών και έκανε προκλητικούς νόμους που καταργήθηκαν θορυβωδώς από τον Άρειο Πάγο) να πει πως δεν έγιναν νομίμως προστατευόμενοι μάρτυρες. Σε κάθε περίπτωση έδειξαν πως δεν θέλουν τους ειδικούς, γνώστες και προστατευόμενους μάρτυρες.

Αλλά επειδή όλα αυτά κανένας πλέον δεν τα ακούει αφού στα αυτιά όλων κουδουνίζει το χρήμα που φάγανε, έριξαν και το βαρύ πυροβολικό με το φούμο. Ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος δημοσιοποίησε όνομα και φωτογραφίες μιας κοπέλας την οποία εμφάνισε ως προστατευόμενη μάρτυρα. Σε χθεσινό μου οργισμένο άρθρο τον αποκάλεσα ρουφιάνο.

Δεν ξέρω αν η κοπέλα είναι πραγματικά προστατευόμενος μάρτυρας. Αν είναι έπρεπε να την προστατεύσει. Δημοσίευσε όνομα και φωτογραφίες ικανοποιώντας ανάγκες των προστατευόμενων υπόπτων. Με τη δημοσιοποίηση, αν είναι μάρτυρας θα φοβηθεί θεωρώντας πως τελικώς δεν έχει καμιά προστασία. Αν δεν είναι, θα φοβηθεί να καταθέσει για πράγματα που σίγουρα ξέρει ως γραμματέας του Mr Novartis. Ταυτόχρονα όποιος άλλος σκοπεύει να καταθέσει, παίρνει ένα μήνυμα, πως είναι απροστάτευτος. Η αθλιότητα Τριανταφυλλόπουλου συνίσταται ακόμη και στην ψευτιά που χρησιμοποίησε πως την μάρτυρα δήθεν την αναφέρει έκθεση του FBI. 

H έκθεση FBI αναφέρει το όνομα της συγκεκριμένης κοπέλας ανάμεσα σε άλλα υπαλλήλων της Novartis και εταιρειών, περιγράφοντας τον κύκλο του Φρουζή και όχι κάποιον μάρτυρα, πόσο μάλλον προστατευόμενο. Παίρνει λοιπόν ο ταρζάν της ρουφιανιάς αυτή την αναφορά και την εμφανίζει ως γκάφα του FBI για να δικαιολογήσει την κουκούλα του. Φυσικά και δεν είναι μόνος του στην αθλιότητα. Αμέσως μετά, ο κύκλος των υπόπτων, αφού κάνει τη βρωμιά ο Τριανταφυλλόπουλος, αναπαράγει ως «αποκάλυψη Τριανταφυλλόπουλου». Γιατί απλώς προστατεύουν τον εαυτό τους. 

Δημοσιογράφοι, media shop, συγκροτήματα Τύπου που αναφέρονται στα αλήθεια ως σύστημα Novartis, εξαγοράς και μαύρου χρήματος και οι οποίοι είναι στ αλήθεια στις αναφορές του FBI , ανησυχούν. Και συγκροτούν το μέτωπο προστατευόμενων υπόπτων προστατεύοντας πρωτίστως τον εαυτό τους. Οι υπόλοιποι οφείλουν να είναι με τους προστατευόμενους μάρτυρες.

ΥΓ Περιμένω μέρες με αγωνία τις Ενώσεις Δικαστών και Εισαγγελέων ή Εισαγγελέων σκέτο, να βγάλουν μια ανακοίνωση για τους συναδέλφους τους που δέχονται απαξίωση και επίθεση και για την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης. 

Ερντογάν: Νευρίασε με ερώτηση Ισπανού δημοσιογράφου – «Μην κουνάς το κεφάλι σου» (video)

Καταγραφή 22

Ερντογάν: Νευρίασε με ερώτηση Ισπανού δημοσιογράφου – «Μην κουνάς το κεφάλι σου» (video)

Υποδείξεις σε Ισπανό δημοσιογράφο, μετά από ερώτηση του τελευταίου, έκανε ο πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ…

Κασσελάκης σε Πρετεντέρη: «Μη διαστρεβλώνετε τις δηλώσεις μου» – Η σπόντα στη Τζίμα για τον Μητσοτάκη (video)

profile player 960x540 16

Κασσελάκης σε Πρετεντέρη: «Μη διαστρεβλώνετε τις δηλώσεις μου» – Η σπόντα στη Τζίμα για τον Μητσοτάκη (video)

Έντονη διαφωνία με τον Γιάννη Πρετεντέρη είχε ο Στέφανος Κασσελάκης όταν ο δημοσιογράφος έκανε αναφορά…

Εφετείο Αθηνών: Δικαίωσε Πορτοσάλτε, Χιώτη και Παπαδόπουλο – Άκυρη η διαγραφή τους από την ΕΣΗΕΑ επειδή δεν έκαναν απεργία

image 4

Εφετείο Αθηνών: Δικαίωσε Πορτοσάλτε, Χιώτη και Παπαδόπουλο – Άκυρη η διαγραφή τους από την ΕΣΗΕΑ επειδή δεν έκαναν απεργία

Δικαιώθηκαν οι τρεις δημοσιογράφοι από το εφετείο Αθηνών