"Προστατέψτε τους πολίτες από τον Αρτέμη Σώρρα"

Την προστασία των ελλήνων πολιτών από τον Αρτέμη Σώρρα, ζητάει από τους υπουργούς Οικονομικών και Δικαιοσύνης ο βουλευτής του Ποταμιού Σπύρος Δανέλλης. Ο κ. Δανέλλης κατέθεσε συγκεκριμένα ερώτηση μέσω της οποία καταγγέλλει τον «ανύπαρκτο πακτωλό χρημάτων του γνωστού ψευδο-επενδυτή», ενώ προσκομίζει τα σχετικά φυλλάδια της «Ελλήνων Συνέλευσις».

NewsRoom 02/11/2016 | 12:46

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης

«Είναι νόμιμη η καμπάνια ‘’σεισάχθειας’’ του κ. Σώρρα;»

Σας διαβιβάζω συνημμένα, διαφημιστικά φυλλάδια της κίνησης «Ελλήνων Συνέλευσις – Ε.ΣΥ.», Πρόεδρος της οποίας είναι ο κ. Αρτέμης Σώρρας, που καλούν έλληνες πολίτες με χρέη προς τις τράπεζες, το δημόσιο ή τα ασφαλιστικά ταμεία να επισκεφθούν τα κατά τόπους γραφεία της οργάνωσης, προκειμένου να συμπληρώσουν εξώδικη δήλωση – εντολή – εξουσιοδότηση, με την οποία θα εξασφαλίζεται «οριστικό ξεχρέωμα», όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στο έντυπο υλικό.

Στα εν λόγω έντυπα σημειώνεται πως ο επικεφαλής της «Ε.ΣΥ.» έχει καταθέσει «προσωπικά, νόμιμα και με πάσα ευθύνη των πράξεων και δηλώσεών του, προτάσεις χρηματοδότησης προς την Ελληνική κυρίαρχη Δημοκρατία, που διασφαλίζονται από ποσά ύψους 600 δις δολαρίων ΗΠΑ από το 2012 και 2,3 τρις ευρώ από το 2013» (!).

Δεδομένου ότι ολοένα και περισσότεροι πολίτες φαίνεται να επισκέπτονται τα γραφεία της «Ε.ΣΥ», λόγω απελπισίας και σύγχυσης, προσδοκώντας την απαλλαγή από τα χρέη τους.

Δεδομένου ότι όσο οι αρμόδιοι κρατικοί φορείς αδιαφορούν για το φαινόμενο και δεν δίνουν πειστικές απαντήσεις για τον δήθεν πακτωλό χρημάτων, το αποτέλεσμα είναι οι παραπλανημένοι πολίτες να αρνούνται να διακανονίσουν τα χρέη τους με νόμιμο τρόπο, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τα δημόσια έσοδα, αλλά και για την προσωπική τους περιουσία.

Δεδομένου ότι τα συνημμένα φυλλάδια καλλιεργούν έτι περαιτέρω μια κουλτούρα φορολογικής ασυδοσίας, εν μέσω δημοσιονομικής ανισορροπίας.

Δεδομένου ότι η εν λόγω διαφημιστική καμπάνια της «Ε.ΣΥ.», σε κάθε περίπτωση παραπλανά και αποπροσανατολίζει τους πολίτες, οι οποίοι μέσα σε συνθήκες οικονομικής ασφυξίας γίνονται πιο ευάλωτοι σε κάθε είδους ανεδαφικού καλέσματος και πως η όλη κατάσταση χρήζει άμεσης αντιμετώπισης από πλευράς των αρμόδιων Υπουργείων, αναμένω τις δικές σας άμεσες ενέργειες.

To koutipandoras.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.