Προσποιούνταν τους συγγενείς του Προέδρου της Alpha Bank και εξαπατούσαν πολίτες με δήθεν πλειστηριασμούς αυτοκινήτων

Δίνονται στη δημοσιότητα, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, φωτογραφίες και τα στοιχεία ταυτότητας τριών Ελλήνων, μελών εγκληματικής ομάδας,…

Δίνονται στη δημοσιότητα, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, φωτογραφίες και τα στοιχεία ταυτότητας τριών Ελλήνων, μελών εγκληματικής ομάδας, που διέπραττε απάτες σε βάρος πολιτών με διάφορα προσχήματα, καθώς και τα στοιχεία ταυτότητας άλλων δύο μελών της.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, τα μέλη της σπείρας (τρεις εξ αυτών οικογένεια) προσέγγιζαν άτομα με οικονομική άνεση, τα οποία γνώριζαν σε ξενοδοχεία, τουριστικά θέρετρα, κέντρα διασκέδασης και άλλους χώρους και παρίσταναν ψευδώς ότι είναι συγγενικά πρόσωπα του προέδρου του τραπεζικού ομίλου Alpha Bank, εκμεταλλευόμενοι τη συνωνυμία της γυναίκας με εκείνον, τους δικηγόρους, τους γιατρούς, τους ανώτατους δικαστικούς λειτουργούς ή τους δικαστικούς επιμελητές.

Στη συνέχεια, με το πρόσχημα ότι μπορούσαν να μεσολαβήσουν για την αγορά πολυτελών αυτοκινήτων από κατασχέσεις, σε πολύ χαμηλές τιμές ή για χρηματοδότηση και έκδοση άδειας λειτουργίας καταστήματος, τους έπειθαν να καταβάλλουν τα χρήματα με εντολή πληρωμής σε τράπεζες, τα οποία και εισέπρατταν. Για να στηρίξουν την εικόνα των ατόμων με οικονομική επιφάνεια που παρουσίαζαν στα θύματά τους, τα μέλη της σπείρας είχαν υιοθετήσει ανάλογο τρόπο ζωής.Όπως εξακριβώθηκε, με την ίδια μεθοδολογία, τα μέλη της σπείρας είχαν εξαπατήσει το τελευταίο έτος τουλάχιστον 23 άτομα αποσπώντας συνολικά 195.760 ευρώ.

Σε βάρος της 53χρονης συλληφθείσας εκκρεμούσαν ένα ένταλμα σύλληψης για παρόμοια αδικήματα και δύο καταδικαστικές αποφάσεις με συνολική ποινή φυλάκισης 6 ετών και 8 μηνών για απάτες. Σε βάρος των συλληφθέντων ασκήθηκε ποινική δίωξη για τα αδικήματα της απάτης από κοινού και κατ’ εξακολούθηση από υπαίτιους που ενεργούν κατ’ επάγγελμα με επιδιωκόμενο όφελος άνω των 120.000 ευρώ και της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα κατ’ εξακολούθηση τελεσθείσα κατ’ επάγγελμα από κοινού.

Συγκεκριμένα πρόκειται για τους:

Α) Τσίπα Αντιγόνη, το γένος Κωστόπουλο, του Δημητρίου και της Αθηνάς, που γεννήθηκε το 1961 στην Αθήνα.

Β) Χρονόπουλο Γεώργιο του Θεοδώρου και της Νίτσας, που γεννήθηκε το 1936 στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Γ) Βλάχο Ηρακλή του Ιωάννη και της Ευαγγελίας, που γεννήθηκε το 1966 στην Αθήνα.

Δ) Τσίπα Αλέξανδρο του Μιχαήλ και της Βασιλικής, που γεννήθηκε το 1959 στην Αθήνα.

Ε) Τσίπα Μιχαήλ του Αλέξανδρου και της Αντιγόνης, που γεννήθηκε το 1987 στο Χολαργό.

Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στη βεβαίωση των παραπάνω εγκλημάτων, καθώς και στην εξακρίβωση τυχόν τέλεσης άλλων αδικημάτων από τους ιδίους.

Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 210-6875200 της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής και 210-6149523 του Τμήματος Ασφαλείας Πεύκης, για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.

Επίθεση κατά αμερικανικών πλοίων στην Ερυθρά Θάλασσα – Δύο ντρόουν βρέθηκαν στην περιοχή

Επίθεση κατά αμερικανικών πλοίων στην Ερυθρά Θάλασσα – Δύο ντρόουν βρέθηκαν στην περιοχή

Το αμερικανικό υπουργείο Άμυνας δεν ήταν άμεσα διαθέσιμο για να κάνει κάποιο σχόλιο.

Στ. Κασσελάκης: Αυτόνομες και ισότιμες ζωές για τους ανθρώπους με αναπηρία – Δεν θα υπολογίσουμε ούτε ένα ευρώ

Στ. Κασσελάκης: Αυτόνομες και ισότιμες ζωές για τους ανθρώπους με αναπηρία – Δεν θα υπολογίσουμε ούτε ένα ευρώ

Με τη Μαρίνα Τριανταφυλλίδη, φιλόλογο και άτομο με οπτική αναπηρία, συναντήθηκε και συζήτησε ο Στέφανος…