Προσπαθεί να μαζέψει τα ασυμμάζευτα ο Ρουπακιάς

Ο Γιώργος Ρουπακιάς, ο κατηγορούμενος για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, άλλαξε τελικά το περιεχόμενο της πρώτης του απολογίας στην…

roupakias

Ο Γιώργος Ρουπακιάς, ο κατηγορούμενος για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, άλλαξε τελικά το περιεχόμενο της πρώτης του απολογίας στην ανακρίτρια του Πειραιά, δηλώνοντας στις εφέτες ανακρίτριες ότι δεν επιβεβαιώνει τα όσα είπε αμέσως μετά την σύλληψή του και πως τα μόνα αληθή είναι όσα είπε συμπληρωματικά στους ανακριτές του Πρωτοδικείου, ένα μήνα μετά την δολοφονία του 34χρονου μουσικού από το Κερατσίνι. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Γιώργος Ρουπακιάς, εμμένει στην θέση του ότι ήταν απλός υποστηρικτής της Χ.Α, ιδιότητα που απέκτησε από….αγνά κίνητρα προς την πατρίδα του. Στην ερώτηση των ανακριτριών για το τι εννοούσε με την φράση που είχε πει στο παρελθόν ότι “Χρυσαυγίτης ούτε γεννιέσαι ούτε γίνεσαι. Χρυσαυγίτης πεθαίνεις”, ο Γιώργος Ρουπακιάς απάντησε πως, “Η έννοια του χρυσαυγίτη είναι τόσο απλή που σημαίνει να αγαπάς τη πατρίδα σου, να μελετάς την ιστορία της, όχι όπως μας την έχουν διδάξει στα σχολεία αλλά ψάχνοντας την πραγματικότητα…..”.
Ο κατηγορούμενος, αφού αρνήθηκε ότι ήταν δόκιμο μέλος της οργάνωσης, έφτασε στο σημείο να υποστηρίξει ότι δεν γνωρίζει τι απεικονίζει η σημαία των SS, την οποία οι συναγωνιστές του κρατούσαν σε εκδρομή στον ποταμό Νέδα. “Δεν γνωρίζω για τι σημαίες πρόκειται. Εγώ δεν κράτησα ποτέ τέτοια σημαία”, φέρεται να είπε στις ανακρίτριες το μέλος της Χ.Α, ενώ ερωτηθείς για το εάν υπάρχει ο θεσμός της πειθαρχίας στην οργάνωση, ο Ρουπακιάς το αρνήθηκε κατηγορηματικά λέγοντας ότι η μόνη πειθαρχία που επιβάλλεται είναι κάποιες οδηγίες προς τα μέλη του κόμματος. “Η πειθαρχία δεν ήταν υποχρεωτική σε κανέναν. Ήταν όμως υποχρεωτική στον τρόπο της συμπεριφοράς μας. Να σεβόμαστε το διπλανό μας, να μην οχλαγογούμε και να μην τσακωνόμαστε”. Όπως είπε, ο ίδιος δεν έλαβε ποτέ μήνυμα που να του επιβάλλουν από την οργάνωση να κάνει κάτι, καθώς “η ιδιοσυγκρασία του δεν δέχεται τέτοια μηνύματα.”

Όσο για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, ισχυρίστηκε ότι έβγαλε το μαχαίρι για να τον εκφοβίσει, χωρίς να έχει πρόθεση να τον σκοτώσει, αν και το κρατούσε στο χέρι βγαίνοντας από το αυτοκίνητο. Χαρακτηριστικός ο διάλογος που είχε η ανακρίτρια με τον Γιώργο Ρουπακιά:   

Ανακρίτρια: “Το μαχαίρι το είχατε βάλει στη τσέπη σας ή το κρατούσατε στο χέρι βγαίνοντας από το αυτοκίνητο;”

Ρουπακιάς: “Όχι το κρατούσα στο χέρι…Δεν ήθελα ούτε να τον σκοτώσω ούτε να τον τραυματίσω. Το μαχαίρι ήταν κλειστό. Θα του το έδειχνα για να τον εκφοβίσω.”

Καταγγελία σοκ για Δήμο της Αττικής: «Κατεστραμμένοι αγωγοί ύδρευσης από αμίαντο» – Υλικό που συνδέεται με καρκίνο (Εικόνες)

441621566 847631380712700 1262873266212739108 n

Καταγγελία σοκ για Δήμο της Αττικής: «Κατεστραμμένοι αγωγοί ύδρευσης από αμίαντο» – Υλικό που συνδέεται με καρκίνο (Εικόνες)

Αν προϊόντα που περιέχουν αμίαντο διαταραχθούν, είναι δυνατή η εισπνοή μικρών ινών, πράγμα που οδηγεί…

Γιατί το 2 είναι ο «μαγικός» αριθμός των Ευρωεκλογών – Το σενάριο που θα φέρει πολιτικό restart

ευρωεκλογές 2

Γιατί το 2 είναι ο «μαγικός» αριθμός των Ευρωεκλογών – Το σενάριο που θα φέρει πολιτικό restart

Η αλήθεια είναι πως αν ο αριθμός 2 κυριαρχήσει στα εκλογικά αποτελέσματα, θα προκαλέσει πολιτικές…

Ηράκλειο: Άγριο ξυλοδαρμό από τον σύντροφό της καταγγέλλει 30χρονη – Διακομίστηκε στο νοσοκομείο

kopela

Ηράκλειο: Άγριο ξυλοδαρμό από τον σύντροφό της καταγγέλλει 30χρονη – Διακομίστηκε στο νοσοκομείο

Θύμα άγριου ξυλοδαρμού κατήγγειλε πως έπεσε από τον σύντροφό της μια 30χρονη γυναίκα στο Ηράκλειο…