Προσπαθεί να μαζέψει τα ασυμμάζευτα ο γ.γ. Δημόσιας Τάξης για τον καταζητούμενο Καραγιαννίδη

[…]

dendias andreoulakos

Ανακοίνωση μέσω της οποίας απαντά εντέχνως αλλά όχι επί της ουσίας στο ρεπορτάζ του koutipandoras.gr αναφορικά με τον καταζητούμενο από τις αμερικανικές Αρχές και την Interpol, Γιάννη Καραγιαννίδη, ο οποίος είναι κουνιάδος του Άδωνη Γεωργιάδη και ανιψιός του γ.γ. Δημόσιας Τάξης εξέδωσε το μεσημέρι της Πέμπτης το γραφείο του Θανάση Ανδρεουλάκου.

Ο κ. Ανδρεουλάκος, θείος της συζύγου του καταζητούμενου Καραγιαννίδη αναφέρει στην απάντησή του ότι «δεν υφίσταται καμία συγκάλυψη ή παράλειψη εκ μέρους των Αρχών, δεδομένου ότι κανένα διωκτικό έγγραφο που να επιτρέπει τη νόμιμη σύλληψη του εκκρεμεί προς εκτέλεση στις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας, ενώ από το 2005, η όλη υπόθεση έχει τεθεί υπόψη του αρμοδίου Εισαγγελέα Εφετών, ο οποίος, με έγγραφό του προς την Ελληνική Αστυνομία, εγνώρισε ότι, σύμφωνα με την εθνική νομοθεσία και τη μεταξύ της χώρας μας και των Η.Π.Α. ισχύουσα διμερή συμφωνία, δεν επιτρέπεται η έκδοση έλληνα υπηκόου στις Η.Π.Α.».

Ο ισχυρισμός του υπουργείου Δημόσιας Τάξης είναι τουλάχιστον προσχηματικός, δεδομένου ότι το μείζον δεν είναι η έκδοση του Γιάννη Καραγιαννίδη στις Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά η σύλληψή του, μετά την έκδοση του διεθνούς εντάλματος σύλληψης από την Interpol, το οποίο εκκρεμεί από το 2005. Επιπλέον η Εισαγγελία Εφετών Αθήνας από το 2009 έχει διαβιβάσει προς τις αρμόδιες Αρχές εντολή για εκτέλεση του διεθνούς εντάλματος του Καραγιαννίδη.

Σχετικά με τα περί έκδοσης του καταζητούμενου στις ΗΠΑ,  είναι γεγονός ότι η χώρα μας δεν είναι υποχρεωμένη να εκδίδει έλληνες υπηκόους. Όπως όμως ξεκάθαρα προκύπτει από την απάντηση του Νίκου Δένδια σε σχετική ερώτηση της βουλευτού των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Μαρίνας Χρυσοβελώνη, αναφορικά με τη δικαστική συνεργασία με τις ΗΠΑ σε ποινικές υποθέσεις, πολλοί καταζητούμενοι έχουν εντοπιστεί κι έχουν παραδοθεί στις Αρχές των Ηνωμένων Πολιτειών, ενώ άλλοι έχουν συλληφθεί αλλά λόγω υπηκοότητας δεν εκδόθηκαν. Το δε διεθνές ένταλμα σύλληψης του Καραγιαννίδη δεν προκύπτει από πουθενά ότι έχει απορριφθεί, επομένως η Ελληνική Αστυνομία είναι υποχρεωμένη να προβεί στη σύλληψή του. 

Μιλώντας στο koutipandoras.gr η κα Χρυσοβελώνη είπε ότι οι εξηγήσεις δεν είναι επαρκείς, έκανε λόγο για ξεκάθαρο θέμα συγκάλυψης, ενώ επεσήμανε ότι αναμένει απάντηση του ίδιου του υπουργού Δημόσιας Τάξης. 

Διαβάστε σχετικά: Συγκαλύπτουν τον καταζητούμενο κουνιάδο του Άδωνη και ανιψιό του γ. γ. Δημόσιας Τάξης

Το ΚΚΕ χαρακτηρίζει “αντικομμουνιστική αθλιότητα”, προεκλογικό διαφημιστικό σποτ της Ευρωβουλής

Το ΚΚΕ χαρακτηρίζει “αντικομμουνιστική αθλιότητα”, προεκλογικό διαφημιστικό σποτ της Ευρωβουλής

«Το ανιστόρητο σποτ προσφέρει άθελα του και μια πολύτιμη υπηρεσία. Φανερώνει ποιον πραγματικά θεωρεί αντίπαλο…