Προσπαθούν να παραπλανήσουν τον Κουρουμπλή για να καθαρίσει το σκάνδαλο της Γλυφάδας όπου εμπλέκεται ο Βαρβιτσιώτης

Προσπάθειες να πείσουν τον Υπουργό Εσωτερικών Παναγιώτη Κουρουμπλή να περάσει τροπολογία για να αποφύγουν την καταδίκη, καταβάλουν σύμφωνα με πληροφορίες, κατηγορούμενοι πρώην Δημοτικοί Σύμβουλοι Γλυφάδας.

57507a7a1dc524bf2e8b4dd3

Πρόκειται για τη γνωστή υπόθεση την οποία έχει αποκαλύψει το HOT DOC (δείτε εδώ) στην οποία σύμφωνα με την Εισαγγελία εμπλέκεται ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, αν και η Βουλή επί Σαμαρά δεν προχώρησε σε άρση της ασυλίας του.

Ο Δήμος της Γλυφάδας, ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη διαδικασία απαλλοτρίωσης δύο οικοπέδων, προχώρησε σε αγορά τους, πληρώνοντας (με πρόταση του βουλευτή της ΝΔ) ποσό πολλαπλάσιο της τιμής απαλλοτρίωσης. Η ζημιά για το ελληνικό Δημόσιο από αυτή την απόφαση, άγγιξε τα 3 εκατομμύρια ευρώ. Η Εισαγγελία άσκησε δίωξη σε 26 δημοτικούς συμβούλους του Δήμου Γλυφάδας, οι οποίοι θα δικαστούν στις 8 Φεβρουαριου 2017, για κακουργηματικη απιστια.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έφτασαν στο www.koutipandoras.gr, κάποιοι κατηγορούμενοι προσπαθούν να πείσουν παράγοντες του Υπουργείου και πιθανόν τον ίδιο τον Υπουργό, πως πρόκειται για άδικη δίωξη που προέκυψε από τη διαφορά των εκτιμήσεων για τα οικόπεδα. Δηλαδή άλλη τιμή δόθηκε από την Εφορία και άλλη από τους Ορκωτούς Λογιστές. 

Αυτή τη διαφορά, την οποία εμφανίζουν ως παραπλάνησή τους, προτάσσουν για να εξασφαλίσουν ακαταδίωκτο με ρύθμιση που θα αναφέρει πως αν υπάρχουν δύο εκτιμήσεις, οι δημοτικοί σύμβουλοι και άρχοντες δεν διώκονται. Μια πιθανή παραπλάνηση του Υπουργού, δεν απαλλάσσει βεβαίως από τις πολιτικές ευθύνες. 

Τόσο οι 26 Δημοτικοί Σύμβουλοι, όσο και ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης του οποίου η κακουργηματική δίωξη αναστέλλεται ως τη στιγμή που θα πάψει να είναι βουλευτής, θα εξασφαλίσουν την ατιμωρισία.

Περιμένουμε με αγωνία την διαβεβαίωση πως δεν θα προχωρήσει σε αυτό που ζητούν

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…