Προσοχή! Δείτε ποια τρόφιμα δεν πρέπει να ξαναζεσταίνονται

Οι γρήγοροι ρυθμοί της καθημερινότητας έχουν καταστήσει το φούρνο μικροκυμάτων απαραίτητο για κάθε άνθρωπο σκληρά εργαζόμενο. Επειδή θέλουμε να τρώμε γρήγορα αλλά και σπιτικά πολλές φορές ξαναζεσταίνουμε το φαγητό που έχουμε ετοιμάσει.

57753cf11dc52491468b474f

Υπάρχουν όμως και κάποια τρόφιμα που είτε γιατί καταστρέφονται οι θρεπτικές τους αξίες είτε γιατί γίνονται επικίνδυνα για την υγεία μας πρέπει να αποφεύγουμε να τα βάζουμε στο φούρνο μικροκυμάτων.

Κοτόπουλο

Τα πουλερικά όπως και τα αυγά αναπτύσσουν εύκολα το μικρόβιο της σαλμονέλας. Το γεγονός αυτό δημιουργεί πρόβλημα στο ζέσταμα, κυρίως γιατί δεν θερμαίνονται εξίσου όλα τα μέρη του φαγητού. Πρέπει λοιπόν να είστε σίγουροι ότι έχουν ζεσταθεί όλα τα σημεία του κρέατος. Ακόμα και έτσι όμως, καλό είναι να το αποφεύγουμε καθώς έχει περισσότερες πρωτεΐνες από το κόκκινο κρέας, οι οποίες όταν αναθερμαίνονται διασπώνται με διαφορετικό τρόπο και μπορούν να “αναστατώσουν” το στομάχι μας.

Ρύζι

Για την ακρίβεια το πώς θα αποθηκεύσετε το μαγειρεμένο ρύζι είναι πιο σημαντικό από το πώς θα το ξαναζεστάνετε, σύμφωνα με την Υπηρεσία για τα Πρότυπα Τροφίμων (Food Standards Agency). Αν το αφήσετε σε θερμοκρασία δωματίου, τα βακτήρια που μπορεί να αναπτυχθούν – και δεν σκοτώνονται με το ζέσταμα στο micro – μπορούν να προκαλέσουν εμετό και διάρροια.

Πατάτες

Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και με τις πατάτες. Αν τις αφήσετε να κρυώσουν και εξακολουθείτε να τις κρατάτε σε θερμοκρασία δωματίου ευνοείτε την ανάπτυξη του βοτυλικού κλοστριδίου, το βακτήριο που προκαλεί αλλαντίαση, ειδικά αν έχετε τις τυλίξετε σε αλουμινόχαρτο. Προσοχή λοιπόν στην αποθήκευσή τους.

Μανιτάρια

Περιέχουν πολλές πρωτεΐνες που μπορούν εύκολα να καταστραφούν από ένζυμα και μικροοργανισμούς και να σας προκαλέσουν στομαχικές διαταραχές. Όμως αν τα διατηρήσετε στο ψυγείο και όχι για περισσότερο από 24 ώρες δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο.

Σπανάκι και φυλλοειδή λαχανικά

Τα λαχανικά αυτά έχουν υψηλή περιεκτικότητα νιτρικών, ανάλογα και με το πού καλλιεργήθηκαν. Τα νιτρικά άλατα από μόνα τους δεν είναι επικίνδυνα αλλά μπορεί να μετατραπούν σε νιτρώδη και νιτροζαμίνες οι οποίες είναι εξαιρετικά καρκινογόνες. Αν και υπάρχουν έρευνες που δείχνουν πως τα λαχανικά αυτά δεν επηρεάζονται από το φούρνο μικροκυμάτων, καλό θα ήταν να είστε προσεκτικοί στη χρήση του.

Πηγή: yolife.gr

Κατεχάκη: Ανεξέλεγκτη πορεία ΙΧ – Τράκαρε παντού, και ο οδηγός… συνέχιζε να οδηγεί (video)

Κατεχάκη: Ανεξέλεγκτη πορεία ΙΧ – Τράκαρε παντού, και ο οδηγός… συνέχιζε να οδηγεί (video)

Τρόμο προκάλεσε ο οδηγός που κυκλοφορούσε με παραμορφωμένο αυτοκίνητο και χτυπούσε σε κιγκλιδώματα και πεζοδρόμια

Στις Σέρρες η Βίκυ Φλέσσα κάνει προεκλογικές εκδηλώσεις με δημόσιο χρήμα από κονδύλια της Αντιπεριφέρειας!

Στις Σέρρες η Βίκυ Φλέσσα κάνει προεκλογικές εκδηλώσεις με δημόσιο χρήμα από κονδύλια της Αντιπεριφέρειας!

Ο Γιάννης Μυλόπουλος ζητά να ενημερωθεί για τα κριτήρια με τα οποία επέλεξε η Περιφερειακή…

Σοκάρει η Τερζή: «Στη Eurovision δέχτηκα ψυχική κακοποίηση – Εκείνο το βράδυ μέσα μου πέθαινα» (Video)

Σοκάρει η Τερζή: «Στη Eurovision δέχτηκα ψυχική κακοποίηση – Εκείνο το βράδυ μέσα μου πέθαινα» (Video)

Η γνωστή τραγουδίστρια μιλάει για την συμμετοχή της στη Eurovision και για πρώτη φορά αποκαλύπτει…