Newsroom

Newsroom

Προσοχή! Δείτε ποια τρόφιμα δεν πρέπει να ξαναζεσταίνονται

Οι γρήγοροι ρυθμοί της καθημερινότητας έχουν καταστήσει το φούρνο μικροκυμάτων απαραίτητο για κάθε άνθρωπο σκληρά εργαζόμενο. Επειδή θέλουμε να τρώμε γρήγορα αλλά και σπιτικά πολλές φορές ξαναζεσταίνουμε το φαγητό που έχουμε ετοιμάσει.

57753cf11dc52491468b474f

Υπάρχουν όμως και κάποια τρόφιμα που είτε γιατί καταστρέφονται οι θρεπτικές τους αξίες είτε γιατί γίνονται επικίνδυνα για την υγεία μας πρέπει να αποφεύγουμε να τα βάζουμε στο φούρνο μικροκυμάτων.

Κοτόπουλο

Τα πουλερικά όπως και τα αυγά αναπτύσσουν εύκολα το μικρόβιο της σαλμονέλας. Το γεγονός αυτό δημιουργεί πρόβλημα στο ζέσταμα, κυρίως γιατί δεν θερμαίνονται εξίσου όλα τα μέρη του φαγητού. Πρέπει λοιπόν να είστε σίγουροι ότι έχουν ζεσταθεί όλα τα σημεία του κρέατος. Ακόμα και έτσι όμως, καλό είναι να το αποφεύγουμε καθώς έχει περισσότερες πρωτεΐνες από το κόκκινο κρέας, οι οποίες όταν αναθερμαίνονται διασπώνται με διαφορετικό τρόπο και μπορούν να “αναστατώσουν” το στομάχι μας.

Ρύζι

Για την ακρίβεια το πώς θα αποθηκεύσετε το μαγειρεμένο ρύζι είναι πιο σημαντικό από το πώς θα το ξαναζεστάνετε, σύμφωνα με την Υπηρεσία για τα Πρότυπα Τροφίμων (Food Standards Agency). Αν το αφήσετε σε θερμοκρασία δωματίου, τα βακτήρια που μπορεί να αναπτυχθούν – και δεν σκοτώνονται με το ζέσταμα στο micro – μπορούν να προκαλέσουν εμετό και διάρροια.

Πατάτες

Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και με τις πατάτες. Αν τις αφήσετε να κρυώσουν και εξακολουθείτε να τις κρατάτε σε θερμοκρασία δωματίου ευνοείτε την ανάπτυξη του βοτυλικού κλοστριδίου, το βακτήριο που προκαλεί αλλαντίαση, ειδικά αν έχετε τις τυλίξετε σε αλουμινόχαρτο. Προσοχή λοιπόν στην αποθήκευσή τους.

Μανιτάρια

Περιέχουν πολλές πρωτεΐνες που μπορούν εύκολα να καταστραφούν από ένζυμα και μικροοργανισμούς και να σας προκαλέσουν στομαχικές διαταραχές. Όμως αν τα διατηρήσετε στο ψυγείο και όχι για περισσότερο από 24 ώρες δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο.

Σπανάκι και φυλλοειδή λαχανικά

Τα λαχανικά αυτά έχουν υψηλή περιεκτικότητα νιτρικών, ανάλογα και με το πού καλλιεργήθηκαν. Τα νιτρικά άλατα από μόνα τους δεν είναι επικίνδυνα αλλά μπορεί να μετατραπούν σε νιτρώδη και νιτροζαμίνες οι οποίες είναι εξαιρετικά καρκινογόνες. Αν και υπάρχουν έρευνες που δείχνουν πως τα λαχανικά αυτά δεν επηρεάζονται από το φούρνο μικροκυμάτων, καλό θα ήταν να είστε προσεκτικοί στη χρήση του.

Πηγή: yolife.gr

Στο πλευρό Ελλήνων αθλητών της ξιφασκίας ενόψει Ολυμπιακών Αγώνων η ΚΑΕ Παναθηναϊκός

ξοφασκια

Στο πλευρό Ελλήνων αθλητών της ξιφασκίας ενόψει Ολυμπιακών Αγώνων η ΚΑΕ Παναθηναϊκός

Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός γνωστοποίησε μέσω ανακοίνωσής, την παράταση χρήσης του ΟΑΚΑ από την Ελληνική Ομοσπονδία…

Τέμπη: «Μας εξόργισε η κ. Αδειλίνη» – Τρεις συγγενείς θυµάτων απαντούν µέσω του Documento

Καρυστιανού 1

Τέμπη: «Μας εξόργισε η κ. Αδειλίνη» – Τρεις συγγενείς θυµάτων απαντούν µέσω του Documento

Τρεις συγγενείς θυµάτων απαντούν µέσω του Documento στους ισχυρισµούς της εισαγγελέα του Αρειου Πάγου, η…

Στέφανος Κασσελάκης: «Η καπηλεία του πατριωτισμού, της πίστης, της οικογένειας τελειώνει εδώ»

Κασσελάκης

Στέφανος Κασσελάκης: «Η καπηλεία του πατριωτισμού, της πίστης, της οικογένειας τελειώνει εδώ»

Στο μήνυμα του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σημείωσε ότι σε όλες τις αφηγήσεις του είναι…

Αρχαιολόγος της Ολυμπίας καταγγέλλει τους διοργανωτές Αφης της Ολυμπιακής Φλόγας

olympiaki floga

Αρχαιολόγος της Ολυμπίας καταγγέλλει τους διοργανωτές Αφης της Ολυμπιακής Φλόγας

Όπως καταγγέλλει δημόσια ο Αρχαιολόγος στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Ηλείας Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος που εργάζεται επί 20…

Εγκλωβισμένοι Έλληνες στο αεροδρόμιο του Ντουμπάι – Έκκληση για βοήθεια από τις ελληνικές Αρχές

dubai kakokairia arthrou

Εγκλωβισμένοι Έλληνες στο αεροδρόμιο του Ντουμπάι – Έκκληση για βοήθεια από τις ελληνικές Αρχές

Περίπου 60 Έλληνες από διάφορες περιοχές της χώρας, έχουν εγκλωβιστεί στο αεροδρόμιο μην μπορώντας να…