Newsroom

Newsroom

Προσοχή! Απαγορεύεται να βάλετε στο πρόσωπο σας αυτά τα 6 καθημερινά πράγματα

Μπορεί να έχετε διαβάσει πολλές αυτοσχέδιες μάσκες προσώπου που συνοδεύονται με επιβεβαιώσεις για σίγουρη λάμψη και ενυδάτωση του προσώπου

5908464a1dc524e8138b465f

Ορισμένες από αυτές τις προτάσεις μπορεί να φαίνονται σαν μια καλή ιδέα, πρέπει όμως να προσέχετε τα επιμέρους υλικά που χρησιμοποιείτε

Λακ/σπρέι μαλλιών: Μπορεί να δείτε κάποια “θεραπεία” περιποίησης δέρματος που περιλαμβάνει τη χρήση λακ για την αντιμετώπιση της ακμής ή για άλλες θεραπείες περιποίησης του δέρματος. Η λακ, όντως θα “στεγνώσει” το δέρμα σας, αλλά ταυτόχρονα θα φράξει τους πόρους σας και θα οδηγήσει σε εκ νέου ερεθισμό της επιδερμίδας.

Γαλάκτωμα σώματος (Body Lotion): Ονομάζεται λοσιόν “σώματος” για κάποιο λόγο! Έχει σχεδιαστεί για το σώμα σας και όχι για το πρόσωπο. Σε σύγκριση με το δέρμα στο πρόσωπο, το δέρμα στο σώμα σας είναι παχύτερο και πιο ανθεκτικό. Οι λοσιόν για το σώμα συνήθως περιέχουν περισσότερα αρώματα και λιγότερα συστατικά που προορίζονται για ενυδάτωση.

Οδοντόκρεμα: Ακόμα κι αν οδοντόκρεμα μπορεί όντως στεγνώσει την επιδερμίδα και να αντιμετωπίσει εν μέρει τα σπυράκι της ακμής, η αυξημένη χρήση της θα ερεθίσει το δέρμα σας και θα μπορούσε να προκαλέσει και πιο σοβαρά προβλήματα, όπως μικρά χημικά εγκαύματα ή ουλές. Είναι γενικά προτιμότερο να επιλέγετε αιθέριο έλαιο από δέντρο τσαγιού αντί για οδοντόκρεμα.

Βαζελίνη: Η βαζελίνη συχνά χρησιμοποιείται για να ενυδατώσει το ξηρό ή σκασμένο δέρμα. Μπορεί πράγματι να χρησιμοποιηθεί σε πολλά πράγματα, αλλά δεν είναι η κατάλληλη λύση για το πρόσωπο. Κατά την πρώτη εφαρμογή βαζελίνης στο πρόσωπο, μπορεί να αισθάνεστε ότι ενυδατώνει και μαλακώνει το δέρμα σας, αλλά ταυτόχρονα εγκλωβίζει την βρωμιά και άλλα μικροσωματίδια στους πόρους σας, οδηγώντας σε σημάδια και εν τέλει, μεγαλύτερη ξηρότητα.

Πολύ ζεστό νερό: Ο καθένας απολαμβάνει ένα ζεστό ντους, αλλά το πολύ ζεστό νερό θα εξαλείψει την υγρασία από το δέρμα σας. Το ζεστό νερό μαλακώνει τα φυσικά έλαια της επιδερμίδας και αφαιρεί το προστατευτικό φράγμα που διατηρεί/εγκλωβίζει την υγρασία στο δέρμα. Αυτό προκαλεί περισσότερη ξηρότητα του δέρματος. Αν έχετε λιπαρό δέρμα, φυσικά, αυτή η αυξημένη ξηρότητα θα κάνει την επιδερμίδα σας να παράγει ακόμα περισσότερο σμήγμα (φυσικό έλαιο) και άρα να γίνει ακόμα πιο λιπαρή.

Υπεροξείδιο του υδρογόνου (οξυζενέ): Το υπεροξείδιο του υδρογόνου χρησιμοποιείται συχνά για την πρόληψη λοιμώξεων από μικρά κοψίματα περικοπές και εγκαύματα, αλλά δεν είναι καλή επιλογή για τη θεραπεία της ακμής ή των κηλίδων. Αν βάλετε οξυζενέ στο πρόσωπό σας, μπορεί να προκαλέσετε μικρά εγκαύματα και φουσκάλες στο δέρμα σας από το οξειδωτικό στρες. Ένας άλλος λόγος για να αποφύγετε το υπεροξείδιο του υδρογόνου είναι ότι έχει αποδειχτεί πως προκαλεί φλεγμονή και αλλεργικές αντιδράσεις στο πρόσωπο σε ορισμένα άτομα.

πηγή:www.iatropedia.gr

Νέο στοιχείο για Αγίους Αναργύρους: Μήνυσε τους αστυνομικούς ο πατέρας της – «Την ξεφορτώθηκαν μέσα σε πέντε λεπτά»

Κυριακή

Νέο στοιχείο για Αγίους Αναργύρους: Μήνυσε τους αστυνομικούς ο πατέρας της – «Την ξεφορτώθηκαν μέσα σε πέντε λεπτά»

Στη μήνυση, σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star παρουσιάζεται ένα άγνωστο στοιχείο, αφού…

Συναγερμός στην Κόρινθο: Εντοπίστηκε πτώμα ηλικιωμένης γυναίκας στη θάλασσα

5619840

Συναγερμός στην Κόρινθο: Εντοπίστηκε πτώμα ηλικιωμένης γυναίκας στη θάλασσα

Το πτώμα μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο της Κορίνθου, ενώ το Λιμεναρχείο Κορίνθου διενεργεί προανάκριση για την…

Νιγηρία: «Φέρτε πίσω τα κορίτσια μας» – Εντοπίστηκε μια από τις 276 μαθήτριες που είχαν απαχθεί από τζιχαντιστές 10 χρόνια πριν

nigiria 768x512 1

Νιγηρία: «Φέρτε πίσω τα κορίτσια μας» – Εντοπίστηκε μια από τις 276 μαθήτριες που είχαν απαχθεί από τζιχαντιστές 10 χρόνια πριν

Πρόκειται για την Λίντια που «διασώθηκε μαζί με τα τρία παιδιά της» κοντά στην πόλη…