Newsroom

Newsroom

Πρόσωπο με πρόσωπο οι δύο ισχυρότεροι άνδρες του πλανήτη

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα στο Φινλανδικό Προεδρικό Μέγαρο η συνάντηση του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν και του Αμερικανού προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ.

5b4c885f1dc524fa5e8b45fa

Οι δύο ισχυρότεροι άνδρες του πλανήτη αναμένεται να συζητήσουν για τις σχέσεις μεταξύ της Ρωσίας και των ΗΠΑ, θα πραγματοποιηθεί γεύμα εργασίας και έπειτα θα δώσουν κοινή συνέντευξη τύπου. 

Αυτή είναι η πρώτη τους διμερή συνάντηση μετά την εκλογή Τραμπ στο Λευκό Οίκο και την έρευνα για την εμπλοκή της Ρωσίας στις αμερικανικές εκλογές του 2016 και όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα επάνω τους. 

Τόσο ο Τραμπ όσο και ο Πούτιν έχουν φροντίσει να καλλιεργήσουν κλίμα χαμηλών προσδοκιών ενόψει της συνάντησής τους με το κλίμα ανάμεσά τους να είναι ιδιαίτερα βαρύ. Μάλιστα από τα πρώτα δευτερόλεπτα της συνάντησης η αμηχανία και η ψυχρότητα που υπήρχε ανάμεσά τους ήταν εμφανής. 

«Χαίρομαι πολύ που σας συναντώ, έχει έρθει ο καιρός να μιλήσουμε εις βάθος για τις σχέσεις μας», ήταν τα πρώτα λόγια του Πούτιν, ενώ ο Τραμπ εξέφραζε την ελπίδα ότι θα υπάρξει κατάληξη σε μια «έκτακτη σχέση». «Έλεγα, και είμαι σίγουρος ότι το έχετε ακούσει στη διάρκεια των χρόνων πως το να τα πάμε καλά με τη Ρωσία είναι καλό πράγμα, δεν είναι κακό πράγμα», είπε ο Τραμπ καθισμένος δίπλα στον Πούτιν κατά την έναρξη των συνομιλιών.

Η συνάντηση έρχεται μετά από ένα μπαράζ tweets που έκανε νωρίς το πρωί της Δευτέρας, ο Ντόναλντ Τραμπ ο οποίος έκρινε ότι οι σχέσεις των δυο χωρών είναι το χειρότερο σημείο τους. Το δε Κρεμλίνο, δια του εκπροσώπου του Ντμίτρι Πεσκόφ διεμήνυσε ότι δεν περιμένει πολλά από τη συνάντηση αυτή.

Τα πράγματα έγιναν ακόμα χειρότερα αφού ο Βλαντιμίρ Πούτιν, ίσως για αντίποινα στα λεγόμενα του Τραμπ επέλεξε να προσγειωθεί στην πρωτεύουσα της Φινλανδίας με καθυστέρηση μίας ώρας, κάτι που σημαίνει ότι ο Πούτιν άφησε τον Αμερικανό πρόεδρο να τον περιμένει. Άλλα ούτε αυτό το άφησε να περάσει έτσι ο Τραμπ. Όταν ο Ρώσος ηγέτης έφτασε τελικά στο Προεδρικό Μέγαρο της πρωτεύουσας της Φινλανδίας, ο «πλανητάρχης» τον άφησε να περιμένει λίγα λεπτά της ώρας, προτού τελικά φτάσει κι εκείνος στον τόπο της συνάντησης.  

Οι δύο άνδρες αναμένεται να συζητηθούν πολλά σημαντικά θέματα, όπως είναι η στρατηγική σταθερότητα, η καταπολέμηση της τρομοκρατίας, η κατάσταση στην Συρία και την Ουκρανία και οι διμερείς σχέσεις. Ωστόσο, λίγοι είναι αυτοί που πιστεύουν ότι μπορεί να υπάρξει κάποια μεγάλη τομή στην συνάντηση αυτή, καθώς οι δύο πλευρές έχουν σοβαρές διαφωνίες.

Εν τω μεταξύ σε συνέντευξη που παραχώρησε ο Αμερικανός Πρόεδρος στο CBS λίγες ώρες πριν τη συνοδο στο Ελσίνκι δήλωσε ότι Ρωσία, Ευρωπαϊκή Ένωση και Κίνα είναι, για διαφορετικούς λόγους η καθεμιά, «οι εχθροί» των Ηνωμένων Πολιτειών.

“Πιστεύω ότι έχουμε πολλούς εχθρούς. Πιστεύω ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι ένας εχθρός, με αυτά που κάνουν στο εμπόριο. Φυσικά, δεν θα σκεφτόταν κανείς την ΕΕ, αλλά είναι εχθρός. Η Ρωσία είναι εχθρός από ορισμένες πλευρές. Η Κίνα είναι ένας οικονομικός εχθρός, προφανώς είναι εθχρός. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είναι κακές, αυτό δεν σημαίνει τίποτα… Αυτό σημαίνει ότι είναι ανταγωνιστές”, σημείωσε.





Αργολίδα: Χωρίς παιδίατρο το Πάσχα-Μήνυση από τον πατέρα παιδιού που τραυματίστηκε

giatros nosokomeio eurokinissi kontarinis 708 3

Αργολίδα: Χωρίς παιδίατρο το Πάσχα-Μήνυση από τον πατέρα παιδιού που τραυματίστηκε

Την πραγματική κατάσταση με την οποία είναι αντιμέτωποι γονείς και παιδιά στην Αργολίδα, τις ημέρες…